hoofdstuk 16

912 48 1
                                    

Pov Jacob

Ik zie dat Kristy elk moment kan flauwvallen en vang haar op. De heerlijke geuren van sandalwood, rozen, lavendel en pepermunt bereiken mijn neus. Ik adem het een keer diep in en zie Daisy me geheimzinnig aankijken "wat?" vraag ik. "Niks" antwoord ze met een knipoog. Ik haal het haar uit Kristy haar gezicht "we moeten hier weg, het duurt niet lang voor er versterking komt." zeg ik.

We lopen nu al de hele dag en eerlijk gezegd, Kristy begint zwaar te worden. Ik kijk in het rond en zie dat Daisy ook moeite heeft met de slapende Ophelia. Sheila ziet dat we vermoeid geraken. "We kunnen hier wel even rusten." We zetten snel een tent op en leggen Kristy en Ophelia tussen de dekens. Ik kijk van Kristy naar Ophelia, ze zijn zonder twijfel familie. Ze hebben dezelfde neus, haarkleur, etc. Alleen haar ogen heeft ze niet van Kristy geërfd.

Sheila is ondertussen ook al gaan slapen. Daisy en ik zitten in het donker de wacht te houden. "Ze is je mate, niet?" ze kijkt me aan, "gelukkige verjaardag trouwens." Vervolgd ze. Ik kijk haar aan. Ze zit in de verte te kijken "jij ook, zusje." ik sla mijn arm om haar schouder en geef haar een knuffel. Ze wurmt zich los en kijkt me quasi beledigd aan "ik ben wel 10 minuten ouder dan jij" zegt ze met een geamuseerde blik in haar ogen, die me laat lachen.

We schrikken op door een brekende tak, we staan rug aan rug om ons heen te kijken. Twee gedaanten stappen uit de schaduw. We halen opgelucht adem "waar is onze kleindochter?" vraagt August.
We leggen uit wat er gebeurd is.

"Dus, we hebben een achterkleindochter?" vraagt Altea met betraande ogen. Ik knik en kijk ze aan "hoe oud is ze?" vraagt August, ik haal mijn schouders op. Ik hoor gerommel in de tent en niet veel later steekt Ophelia haar gezicht door de opening. "Mama slapen" zegt ze met een kinderlijk lachje. Ik glimlach en zie dat Altea en August vol trots toekijken. Ophelia stapt naar Daisy en gaat op haar schoot zitten, we blijven zo in stilte zitten.

Een paar uur later stapt Sheila uit de tent. Het verraad van Mitch valt iedereen zwaar, maar bij Sheila het meeste. Ze groet Kristy haar grootouders en gaat naast ons op de grond zitten. Ophelia loopt terug naar de tent. "Waar is de andere jongen?" vraagt Altea fronsend. We kijken elkaar triest aan "Mitch, heeft ons verraden" zeg ik met moeite. Ze kijken ons verrast aan. Ze willen nog iets vragen maar hebben hoogwaarschijnlijk gemerkt dat we er niet over willen praten.

Ik hoor Ophelia lachen in de tent en hoor er een andere lach bij. Ik kijk fronsend naar de tent en zie Kristy met Ophelia buitenkomen. Kristy ruikt in de lucht en kijkt me dan aan. Ze wend haar blik af en merkt haar grootouders op. Ze legt Ophelia op de grond en knuffelt ze.

"Je had ons moeten zeggen dat je een dochter hebt" zegt Altea met een glimlach. Kristy glimlacht verontschuldigend en gaat naast me zitten. Ze kijkt fronsend naar haar arm. Ik kijk mee en zie 7 tekens "dit kan niet kloppen" zegt ze hoofdschuddend. Iedereen kijkt haar vragend aan "Wat kan er niet kloppen?" vraagt Daisy. "Ik heb 7 merken" zegt ze met grote ogen.

"Maar, dat kan toch niet. Alpha wolven kunnen alleen maar de hoofd elementen besturen, toch?" vraagt Sheila verward. Kristy knikt en raakt de tekens aan. "Wat is er gebeurd voor ik in slaap viel?" vraagt ze aan me.

"Je werd onzichtbaar of zoiets. We konden je weer zien en de aarde begin te beven, rotsblokken schoten uit de grond, planten begonnen onnatuurlijk snel te groeien, de tenten waaiden om, de lucht werd donker,het begon te onweren en plotseling was je weg en kwam je een paar minuten later aanrennen." som ik op.

"Onzichtbaarheid, aarde, flora, lucht en teleportatie" somt ze op, "en dan nog vuur en water, die ik toen niet kon gebruiken" vervolgd ze.

Er heerst een ongemakkelijke stilte. "Er is maar een verklaring mogelijk" vervolgd kristy, "de draken worden wakker"

_____________________________

Dankje dat sommigen van jullie doorlezen, ondanks alle schrijf fouten. Ik was dit verhaal aan het overlezen en zag dat ik in plaats van waterkrachten, waterkrachtcentrale had geschreven en ik lag plat😂

Stem, reageer en volg me
Tot het volgend hoofdstuk

Xx Gallifrey-stands

De Alpha Wolf  ✓VOLTOOID✓Where stories live. Discover now