hoofdstuk 26

724 34 2
                                    

Pov Jacob

Kristy en Catherine zijn al twee dagen vermist. We vonden een spoor maar raakten het al snel kwijt. Je kan aan Mitch en ik zien dat het niet goed gaat.

Ik gooi gefrustreerd een steen weg en hoor in de verte het geluid van metaal. Verbaasd kijk ik om me heen en zie dat ik ver van het kamp ben.

Wat was dat geluid? Vraag ik me daarna af.  Nieuwsgierig draai ik me om en stap ik naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Mijn voet blijft steken en ik val op de grond.

Kreunend kom ik overeind en zie ik dat ik over een soort luik ben gestruikeld. De scharnieren zijn helemaal verroest waardoor ik het amper open krijg.

Ik laat me in het luik zakken en zie dat ik in een uitgedroogd riool ben. Het water is mischien weg, maar de stank is er nog.

Ik stap verder en kom uiteindelijk bij een hek aan. Zonder te veel geluid te maken open ik het hek. Ik sluip verder en kom aan bij een doodlopende gang.

Net wanneer ik me wil omdraaien, zie ik een luik aan het plafond. Ik klim op de ladder en open voorzichtig het luik op een kiertje.

Er lopen allemaal mannen met een wapenuitrusting van de zwarte wolf aan en op de achtergrond hoor ik iemand gillen. Het is niet Kristy, het is Catherine. Ik sluit het luik en ren terug naar het kamp.

POV Daisy

Ik vouw net de laatste tent op als ik een afschuwelijke geur ruik. Ik draai me om en zie Jacob komen aanlopen "god, Jacob. Wat heb jij uitgespookt" zeg ik kokhalzend tegen hem. Hij schud hijgend zijn hoofd en kijkt me aan "in een riool. Ik weet waar Catherine is" zegt hij serieus. Ik sper mijn ogen wijd open en roep iedereen bij elkaar.

Mitch en Sheila komen uit  hun tent en trekken een vies gezicht door de geur "man, straks gaat die geur ook aan onze kleren zitten" zegt Mitch terwijl hij probeert de stank weg te wuiven. "Als je je mate nog wilt zien dan luister je nu" snauwt Jacob tegen Mitch.

Mitch kijkt hem aan en is stil. Jacob schraapt zijn keel "dus, ik was aan het stappen door het bos en struikelde over iets. Toen ik recht kwam, zag ik een luik. Ik ben daar in gegaan en kwam in een riool terrecht. Ik stapte verder tot ik in een doodlopende gang kwam waar een luik zat. Ik opende het luik en zag allemaal soldaten rondlopen van de zwarte wolf en ik hoorde iemand gillen" het laatste mompelde hij meer.

Mitch trekt wit weg en leunt tegen een boom. "Dus, wat is het plan?" vraag ik twijfelend aan Jacob. "We gaan naar het luik en wachten tot het donker is. Als het donker is, sluipen we door het fort om Kristy en Catherine te bevrijden." zegt hij nadenkend.

Het is al nacht voor we vertrekken. We hebben de hele dag geslapen zodat we genoeg energie hebben. Ik stap geeuwend uit de tent en zie de rest al op me wachten. Zodra dat iedereen een rugzak heeft, vertrekken we.

We komen aan bij het luik en laten ons erin zakken. Dankzij de spreuk van Sheila gaan onze kleren niet naar het riool ruiken.

We komen aan bij het luik en ik open het op een kiertje. Zodra dat alle bewakers weg zijn open ik het luik volledig en trek ik mezelf op. Ik help de rest en niet veel later staan we allemaal naast het luik.

We sluipen door de gangen tot mijn aandacht wordt getrokken door een heerlijke geur. Het ruikt naar kokos, rozen, vanille en sandelwood. De rest kijkt me raar aan en ik loop naar de bron van de geur af. Ik kom terrecht bij een deur die op slot is. Sheila komt dichterbij en opent de deur met een spreuk.

Ik glimlach naar haar en stap de kamer binnen. Ik doe het licht aan en zie een jongen op het bed liggen. Volgens mij slaapt hij. De deur sluit zich krakend achter me. De jongen schiet recht en ruikt in de lucht.

De Alpha Wolf  ✓VOLTOOID✓Where stories live. Discover now