hoofdstuk 35

564 32 1
                                    

"wie ben je?" vraagt Catherine. De vrouw kijkt ons allemaal even aan. "Ik ben Alleya" antwoord ze met een kleine glimlach. "Hoe kom je hier?" vraag ik nieuwsgierig. "Ik weet het eerlijk gezegd niet." Antwoord ze.

"Kom, ik zal je naar de draken brengen" ze draait zich om en we volgen haar aarzelend. "Ik vertrouw haar niet" fluistert Catherine in mijn oor. "Ik ook niet" zeg ik terug. We volgen de rest en houden de hele tijd de onbekende vrouw in het oog.

We komen aan in een groot huis en de elfenzussen komen naast ons stappen "vertrouwen jullie haar?" fluistert Snow zacht genoeg zodat de vrouw het niet kan horen. We schudden onze hoofden "wij ook niet." we zeggen verder niets zodat de vrouw niets zou verdenken.

Ze draait zich naar ons om "jullie kunnen hier slapen." ze opent een deur en we zien een grote slaapkamer met 6 bedden in. Alsof ze wist dat we kwamen. We bedanken haar en gaan onder de dekens liggen.

Ik hoor de regelmatige ademhaling van de rest en ik kruip onder de dekens vandaan. Ik trek mijn schoenen aan. Ik hoor een bed kraken en ga direct terug liggen.

Ik kijk voorzichtig naar het bed dat kraakt en ik zie Luna haar schoen aantrekken "waar ga je naartoe?" fluister ik om de rest niet wakker te maken. Ze draait zich verschrikt om en ontspant zich zodra ze me ziet. "Ik kan niet slapen en ik heb een slecht voorgevoel over deze plek dus ik ga rondkijken" fluistert ze terug. "Ik ga mee"

We sluipen geruisloos door de gangen. We komen in een doodlopende gang met een deur die met een groot slot dicht zitten. Ik gebruik mijn vuurkrachten om het slot te smelten. We gaan de kamer binnen en we worden overvallen door een afschuwelijke stank.

We gaan de trap af en happen geschrokken naar adem.

Het lijkt op een kerker. We lopen langs de cellen en zien dat er in elke cel iemand zit.

We stappen langs een cel waar de vrouw in zit die ons naar hier bracht. Luna tikt op tralies en de vrouw kijkt naar ons "wie zijn jullie?" vraagt ze verward. "Ken je ons niet?" vraag ik. Ze schud haar hoofd "maar je hebt ons net nog naar hier gebracht." zegt Luna verward. Ze schud weer haar hoofd "dat was de heks. Ze neemt de gedaante van haar gevangenen over." zegt ze met een trieste blik. "Maar... waarom?" vraag ik fronsend. "Heb je niet gemerkt wat we allemaal gemeen hebben?" vraagt ze.

Ik kijk terug naar de cellen, ze zien er allemaal vreemd uit. Sommigen hebben puntige oren, niet zo puntig als die van Luna enzo maar meer met een bolachtig uiteinde. Ik kijk weer naar andere cellen en zie iemand met een groenachtige huid en anderen weer scherpe tanden. Ik stap terug naar Luna "jullie zijn allemaal hybrides" zeg ik met een brok in mijn keel.
Ze knikt "we zijn allemaal half weerwolf" zegt ze met een tranende blik.

"Ik hoop dat er alleen maar volbloed wolven bij jullie zijn want anders vrees ik dat die persoon vroeg of laat hier terecht komt, of erger." ik slik de brok door en denk direct aan Catherine. Zij is voor een kwart heks. Ik trek Luna rennend mee naar de deur.

"Ik heb het" zegt Luna opeens. Ik kijk haar vragend aan "de heks is niet zomaar een heks. Ze is een fantoom-heks, ze werken meestal voor een grote groep en zijn erg zeldzaam. Vroeger waren ze met veel tot mijn volk ze bijna helemaal uitroeiden" zegt ze alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

We stappen verder de trap op. "Zijn jullie verdwaald lieverds?" zegt een krakerige stem achter ons. Ik draai me razendsnel om en zie de heks achter ons staan in haar volle gedaante.

"Het is niet netjes om rond te sluipen in het huis van iemand die onderdak bied" zegt een kille mannenstem. Achter de heks komen een paar gedaanten uit de schaduw.

De heks maakt een buiging voor de man en gaat in de schaduw staan. "Waarom sluit je wolvenhybriden op?" vraagt Luna. De man kijkt ons aan. "Omdat weerwolven het superieur ras zijn" zegt hij.

Nadat hij dit heeft gezegd beginnen alle weerwolven achter hem te juichen. "En jij bent net als ik" hij verandert in zijn wolvenvorm en ik neem verbaasd een teug lucht.

Hij is een Alpha wolf.

Er komen 6 andere weerwolven tevoorschijn. Ze veranderen ook in hun wolvenvorm en ik val bijna flauw.

Ze zijn de zeven eerste wolven.

"Je hebt een hybride achtergehouden, maar we geven je nog een kans."zegt hij zelfvoldaan.

God, stam ik echt van deze eikel af?

De deur gaat open en er komen twee wolven binnen met een tegenstribbelende Catherine vast.

Ze brengen ons naar een diepe put en zetten Catherine aan de rand.

"Catherine Swan je wordt veroordeeld tot de dood wegens vuil bloed." zegt een van de wolven.

De bewaker heeft Catherine een duw met de stompe kant van zijn land waardoor ze gillend naar beneden valt

"Catherine!"

_____________________
Cliffhanger! (Wrijft kwaadaardig in haar handen)

Wat denken jullie dat er nu gebeurt?

Zal ze het overleven, of zal ze te pletter vallen op de bodem?

Laat weten wat je denkt en wat je er van vond

Xx Gallifrey-stands

De Alpha Wolf  ✓VOLTOOID✓Donde viven las historias. Descúbrelo ahora