6.

833 14 1
                                    

Luke's pov
Vandaag is de laatste dag van mijn examens. Ik krijg de uitslag pas als de rest hem ook krijgt, maar dat maakt me niks uit. Met een beetje geluk zit ik dan bij de jongens van 1D! Normaal ben niet zo'n fan van hun, maar nu Naill mijn broer is ben ik een beetje hun muziek gaan luisteren. Ze spelen eigenlijk best goed. Morgen is de grote dag en komen de jongens hier heen. Anne en Thom hebben beloofd vanmiddag en morgen te helpen opruimen en daar ben ik hartstikke blij mee.

Ik stap nu onder de douche en laat de gedachtes van me afglijden. Door de warme stralen wordt ik wat rustiger en als ik de douche uit zet ben ik niet meer zo hyper. Dat zal in de loop van de dag nog wel veranderen denk ik. Ik kleed me aan en loop naar beneden. Mijn vermomming bestaand vandaag uit;
- een blauwe sweater met capuchon
- een zwarte broek
- mijn Nike's
- een pet
- een zonnebril

De pet en de zonnebril leg ik op tafel en ik begin aan mijn pannenkoeken. Deze heeft Anne speciaal voor me gebakken vandaag. Ik eet ze lekker op en pak dan mijn schetsboek. Ik begin met schetsen. Eerst Naill, dan nog 3 andere jongens. Als Sven er is kijkt hij verbaasd mee. Ik ben nu bij de laatste jongen. 'Hoe kan jij zo goed tekenen?!'. 'Ehm... ik denk omdat ik een fotografisch geheugen heb'. 'Maar dit is niet normaal goed man!'. 'Dankje, maar zullen we gaan?'. 'Ja, anders komen we te laat'. We pakken onze fietsen en rijden naar school. Vandaag heb ik dus economie, maatschappijleer en Duits. Dit zijn de moeilijkste vakken voor mij.

Op school aangekomen zetten we onze fietsen weg, en lopen het schoolplein op. Maar door al dat tekenen ben ik mijn vermomming vergeten! Er komen gillende meisjes op me af, en ik bereid me voor om kei hard te rennen. "3... 2.... 1... Nu". Ik ren heel hard voorbij de meisjes. Gelukkig is het kantoortje niet heel ver weg en storm ik naar binnen. Dan ga ik snel met mijn rug tegen de deur staan. Je hoort allemaal gebonk. De directeur kijkt me raar aan. Ik mompel iets van "vermomming vergeten" en duw weer tegen de deur. De directeur staat op en draait de dier op slot. Dan moet hij heel hard lachen. 'Dom kind! Begin maar aan je examens in de vergaderzaal, die zit al op slot, dan stuur ik al die gillende meiden even voor je weg!'. Ik knik dankbaar en krijg mijn examen. Ik ga op mijn vaste plek zitten en begin. Het duurt nog even voordat het weer rustig is, maar uiteindelijk kan ik in alle stilte economie maken. Als ik klaar ben pak ik mijn schetsboek en teken ik mezelf met een gitaar. Als de directeur binnenkomt ben ik zo geconcentreerd aan het tekenen dat ik schrik als hij vraagt hoe lang ik pauze wil. 'Ik drink even iets en dan kan ik wel verder gaan'. 'Oké, je kan trouwens heel mooi tekenen!'. 'Bedankt, ik doe het graag!'. Ik pak mijn flesje water en drink een paar slokjes. Dan krijg ik mijn examen weer en begin ik.

Als ik ook hiermee klaar ben loop ik naar het kantoortje van de directeur. 'Dag Luke, wat kan ik voor je betekenen?'. 'Ten eerste kom ik mijn examen inleveren, en ten tweede wilde ik vragen of ik deze tekening een paar keer mocht kopiëren'. 'Natuurlijk mag dat, in de vergaderzaal staat achter de kast een kopieerapparaat'. 'Oké bedankt!'. Ik geef mijn examen af en loop de zaal weer in. Dan zie ik het kopieerapparaat staan en leg mijn tekening er in. Ik druk op 4x kopiëren en dan op start. Meteen komt er allemaal geluid uit het apparaat en niet veel later liggen er vier verse tekeningen. Mijn echte tekening leg ik terug in mijn schetsboek en de andere vier leg ik klaar voor de jongens, die elk moment kunnen komen. Klop,klop. 'Wie is daar?'. 'Je bro's' hoor ik Sven zeggen. Ik loop naar de deur en doe hem van het slot. De jongens lopen naar binnen en meteen gaat de deur weer op slot. We gaan met zijn allen zitten en ik pak de tekeningen. 'Hier, stel nou dat ik echt verhuis en jullie minder vaak zie heb je hier een aandenken. Ik heb er zelf ook een'. Ik geef ze allemaal een tekening van mijn en ga dan weer zitten. 'We gaan je missen bro!'. 'Wie moet er nou een kunstwerk van ons maken als we in slaap vallen tijdens de film?'. Ik grinnik. 'Nou, volgens mij kan Bente heel goed schilderen, dus dat lukt wel!'. Nu schieten de jongens ook ik de lach. 'Maare, je gaat dan wel bij allemaal jongens wonen'. 'O ja, shit! Hoe zal ik ze dat dan vertellen?'. 'Ik zal gewoon, als ze de eerste avond vragen naar een relatie, zeggen dat je op jongens valt' zegt Joppe. 'Maar hoe zorg ik ervoor dat ik niet op hun val?'. 'Gewoon voor je nemen; ze vallen allemaal op meisjes!'. Ik schiet in de lach om Bentes rare zin. Ik wil nog iets zeggen maar dan komt de directeur binnen. 'Sorry jongens, laatste examen van Luke gaat beginnen. Als jullie uit zijn is Luke al weg. Ik heb politie gebeld om hem naar huis te begeleiden!'. 'WoW, maar nou klink ik echt als een popster?!'. 'Dat ben je toch ook een beetje?' Zegt Raiko. 'Ja!' antwoorden Sven en Joppe. 'Misschien, maar daarvoor hoeft toch geen politie te komen?'. 'Gast, heb jij die meiden niet gezien vanochtend?!' zegt Raiko. 'Ja wel'. 'Nou dan?!'. 'Oké, maar na school komen jullie wel toch? Ik ben super zenuwachtig!'. 'Vertel het straks maar, nu eerst examen!' zegt de directeur, en hij geeft mij mijn papier. Dan duwt hij de jongens naar de deur. Ik grinnik en begin.

MY FAMOUS BROTHER: NIALL HORAN ✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu