27.

618 12 0
                                    

Ik sta op en loop de kamer uit.

Luke's pov

Ik loop de kamer uit. Man wat is dit awkward! Ik loop richting de studio en pak daar een gitaar. Net als ik zit komen Niall en Louis binnen. 'Waarom l-loop jij zo-o har-rd?' hijgt Niall. 'Ik loop niet hard, jij hebt gewoon een slechte conditie'. 'Daar ben ik het mee eens, maar waarom liep je weg?'. Ik weet het eigenlijk niet, het was gewoon te awkward'. 'Snap ik, en wat ga je met die gitaar doen?'. 'Ik ga er mee voetballen... Wat denk je zelf?' lach ik. 'Zou ik ook doen, welk liedje ga je doen?'. 'Half a heart'. 'Die heb ik je niet geleerd?'. 'Klopt, maar ik kan het mezelf toch ook aanleren?'. 'Dat kan'. 'Laat horen!'. Louis staat spastisch op en neer te springen. Ik lach en begin met spelen. Zachtjes neurie ik de tekst mee. Midden in mijn liedje komt Stan binnen. Ik kijk hem niet eens aan. Ik weet niet eens waarom, maar het is gewoon te awkward denk ik.

Als ik klaar ben komt Harry binnen. 'Jongens, we moeten gaan. Iedereen zijn spullen pakken en naar buiten!'. Ik zet de gitaar weg, pak mijn rugzak en loop naar buiten. Daar staat Paul voor de bus te wachten. 'Goodmorning Luke!'. 'Goodmorning!'. 'Stap maar vast in en leg je rugzak maar op een van de bedden. De rest komt zo wel'. Ik knik en stap het trapje op naar binnen en kijk verwonderd rond. Wat is dit ding groot! Ik loop er door heen, en helemaal achterin vind ik de bedden/cabines en de kledingkast met mijn kleren. Ik zet mijn rugzak op een tweepersoonsbed helemaal bovenin en ga er op liggen. Ik pak mijn telefoon en zie dat ik duizenden reacties heb op mijn foto en tweet waarin ik bekend maak dat ik nu officieel het broertje van Niall ben. Ik zie veel leuke positieve reacties, maar ook veel haat.

'Waarom leef jij?'

'One direction is beter af zonder jou'

'Kun je iemand haten om zijn hoofd?'

'Wat ben jij lelijk!'

'Hoe kun jij het broertje van Niall zijn?!'

'Kuch kuch [plaats hier uw scheldwoorden] kuch kuch'

'Wat is er mis met die gast, dat hij nou het broertje van Niall is betekend niet dat hij super is!'.

'Hey, je huilt!' zegt Stan. Ik schrik en sluit mijn telefoon af. 'Wat is er?'. Ik veeg mijn tranen weg en ga recht zitten. Stan zit op het bed tegen over mij aan de andere kant van het gangpad. 'Niks, ik miste Anne en Tom even, ze komen niet vanavond. Vandaar'. 'O, sorry'. 'Maakt niet uit'. Ik spring van het bed af en loop naar de voorkant van de bus. Daar is de loungeruimte, waar de andere jongens zitten. Als ik er bijna ben, val ik achterover doordat de bus gaat rijden. Ik sluit mijn ogen en wacht op de bonk. Maar die komt niet. 'Huh?'. Ik open een oog en kijk recht in het gezicht van een lachende Niall. Hij trekt me omhoog en gaat weer zitten. Hij klopt op de lege plek naast hem. Ik ga rustig zitten en zucht diep. 'Wat is er?'. 'Niks, ik mis Anne en Tom'. 'Je liegt, ik zie het aan je gezicht' zegt Harry. 'Hoezo dat nou weer' zeg ik bozer dan bedoelt. Harry schrikt en kijkt me dan boos aan. 'Omdat je dan vaker met je ogen knippert, net zoals Niall'. 'O'. 'Dus wat is er echt'. 'Niks'. 'Gaat het over vanmiddag? Want ik dacht dat dat niet echt iets was?'. 'Het gaat niet over vanmiddag! Ik zei toch dat er niks was? Laat me gewoon!' val ik boos uit. Ik sta op en been terug naar de cabines. Stan zit er nog steeds, maar ik negeer hem. Hij kijkt me met een opgetrokken wenkbrauw aan. Ik klim op het bed en laat mijn hoofd in het kussen vallen. Daarna komen de tranen. 'Hey. Hey! Wat is er?' vraagt Stan.. bezorgt? Ik zeg niks en blijf huilen. Stan springt van het bed en komt naast me liggen. Hij opent zijn armen en trekt me tegen zich aan. 'Rustig maar. Het komt goed. Wat er ook is, we komen er samen doorheen!'. Ik knik maar, niet in staat iets te zeggen door het huilen.

Nialls pov

Luke loopt boos weg. 'Wat heeft die nou weer?!' zegt Harry geïrriteerd. 'Nou, dat is wel duidelijk!' zegt Louis bezorgt. 'Huh?' vraag ik. Louis wijst naar zijn telefoon. 'Hij heeft natuurlijk net alle haat zitten lezen onder zijn tweet van dat hij jou broertje is!'. Harry's boosheid zakt meteen, en hij vormt een O met zijn mond. Snel pak ik mijn telefoon en ga ik naar zijn tweet. Er staan inderdaad allemaal haatreacties onder. Zelfs een paar waarin ze hem doodwensen! 'Jongens, dit is wel erg!'. 'Maar wij krijgen toch ook zulke haat?' zegt Liam, die duidelijk de ernst er niet van inziet. 'Maar wij zijn dit al gewend. Voor hem is het niet normaal om 80 doodwensen naar je hoofd geslingerd te krijgen in 10 minuten' zegt Harry. 'Ohw!'. 'Ik ga hem zoeken!'. Ik sta op en loop de bus door. Helemaal achterin, bij de slaapcabines, zie ik hem huilend tegen Stan aanliggen. Stan kijkt me hulpeloos aan. Ik knik dat ik het wel over neem. Hij snapt het, en gaat met Luke nog steeds vast, recht zitten. Dan staat springt hij van het bed af, en klim ik er op. Stan loopt weg en ik ga naast Luke zitten. Hij snikt nog een beetje. 'Je moet niet naar de negatieve reacties kijken, maar naar de positieve!' begin ik. 'Hoe weet je dat ik daarom zo boos werd?'. 'We zagen de reacties onder je tweet, en het is niet niks om in 10 minuten zo'n 50 doodwensen te lezen'. Luke begint weer harder te snikken. 'Waarom?' vraagt hij zacht. 'Ze zijn geen echte fans, of moeten er gewoon aan wennen. Mensen doen domme dingen in domme buien. ik weet dat het moeilijk is om alleen naar de positieve reacties te kijken, maar het leert'. Luke knikt. 'Wil je een knuffel?'. Ik open mijn armen en geef Luke een knuffel. Na 10 minuten laat ik los. Luke kijkt me aan. Zijn ogen zijn nog rood van het huilen. Ik trek een gekke bek, en hij lacht. 'Je kan nog lachen!' roep ik vrolijk. Luke lacht nog harder.

Als hij uitgelachen is, lopen we terug naar de loungeruimte. Stan kijkt ons aan met een vragende, maar bezorgde blik. Hij weet dus niks over de haatreacties. Ik haal mijn schouders op en ga naast Harry zitten. Luke lijkt even te twijfelen, maar gaat dan toch op Stans schoot zitten. Ik kijk hem raar aan. 'Waarom ga je bij Stan zitten als er genoeg plek is op de andere banken?'. 'Omdahat.. Ik anders alleen op zo'n bank zit, en nu zit ik bij jullie, dus niet alleen' legt hij uit. Stan schiet in de lach, waardoor Luke helemaal op en neer gaat. 'Zeg! Ik hoef niet door elkaar geschut te worden!'.

MY FAMOUS BROTHER: NIALL HORAN ✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu