13.

787 13 1
                                    

Luke's pov
Liam loopt de keuken uit. Ik hoor de voordeur en dan komt Louis de keuken weer in met vier jongens. Ik ken ze allemaal niet, maar ik denk dat het de boys van 5sos zijn. 'Hallo!' roept een jongen met rood haar. 'Hoi!' roept Niall. 'Nialler!' roept een jongen met blond haar en een lip piercing. 'Dag Luke!' zegt Niall. 'Ik had toch al hallo gezegd?' vraag ik. De jongens schieten in de lach en ik kijk hun niet begrijpend aan. 'Ik heet ook Luke' lacht de jongen met de lip piercing - Luke dus-. 'O, leuk, ik ook!' lach ik. 'Ik ben Michel' zegt de jongen met gekleurd haar. 'Ik ben Calum' zegt een jongen met zwart haar. 'En ik ben Ashton' zegt een jongen met wat langer haar en een bandana. 'Hallo, ik ben Luke'. 'Hoi Luke, wij zijn 5sos'. 'Dat dacht ik al, ik ben het broertje van Niall'. 'Je hebt hem gevonden!' roept Ashton. 'Ja, hij had een tweet geplaatst waarin hij het zei' antwoord Niall. 'Ja, en hij slaapwandelt!' zegt Harry nep boos. Ik schiet weer in de lach. 'Ik had toch al sorry gezegd?'. 'Wat hebben we gemist?' vraagt Calum. 'Ik was gaan slaapwandelen en het huis gaan verkennen, maar toen ben ik in het verkeerde bed terug gaan liggen. Dus toen heb ik Harry per ongelijk gestoord met mijn aanwezigheid' zeg ik deftig. Nu schiet iedereen weer in de lach.

Als we uitgelachen zijn lopen we naar de gameroom. 'Ik wil tegen Louis!' roept Michel. Ik grinnik. Met dat blauwe haar lijkt het net of hij water op zijn hoofd heeft liggen. Ik loop naar de zitzakken en plof neer. Niall ploft naast me. 'De jongens van 5sos blijven slapen, misschien kun je Sven ook uitnodigen?'. 'Mag dat?!'. Niall kijkt even naar Harry. Die knikt lachend. 'Yes!'. Ik pak mijn telefoon en bel Sven.

S = Sven & L= Luke

S: Hey bro! Hoe gaat het bij de jongens?

L: Prima. De boys van 5sos zijn er ook en blijven logeren

S: Mooi, hoe laat zal ik komen?

L: Huh?

S: Dat wilde je toch vragen, of ik ook kwam?

L: Ja, hoe wist je dat

S: Ik weet alles! Zelfs dat je geslaapwandeld hebt vannacht en bij Harry wakker werd!

L: Stiekem ben je gewoon helderziend!

S: Dat zal het zijn, maar hoe laat zal ik er zijn

L: Binnen nu en een uur?

S: Komt voor de bakker! Kan ik onderweg even oefenen hoe ik het ze ga vertellen

L: Wat?

S: Dat jij F*cking mooi kan zingen!

L: Nee!

S: Het was een grapje, ik moet me aan de vriendencode houden. Geheimen van de bro's blijven geheim. weet je nog?

L: Natuurlijk weet ik dat nog. Ik ben pas twee dagen weg!

S: Oké tot straks bro!

L: Bye!

Ik hang op en loop terug naar de zitzakken (ik was natuurlijk even in een hoekje gaan staan!). 'En?'. 'Hij is er binnen nu en een uur!'. 'Oké, wil je een keer tegen Louis?'. Ik knik en pak een controler. Louis ook en start een nieuw potje fifa. Deze keer win ik wél. 'Hier komen met die chocola!' roep ik. 'Je hebt Louis gewoon verslagen?!' roept Calum. 'Yep!'. 'Je hebt geschiedenis geschreven Luke, ik ben trots op je!' grinnikt Niall, en hij geeft me een chocolade reep. Ik ga op zijn schoot zitten en kijk naar het potje FIFA tussen Luke en Harry. Ondertussen eet ik mijn chocolade op. Ik geef ook af en toe een stukje aan Niall. 'Blijf zitten!' roept Luke opeens. Ik blijf stokstijf zitten met mijn stukje chocolade voor Niall in de lucht. Snel maakt Liam een foto. 'Een Horan die zijn chocolade deelt met zijn broer, dat is ook bijzonder!' roept Louis. Niall en ik schieten in de lach. Ik geef het stukje aan Niall en breek nog een stukje af. Pijlsnel pakt Michel het stukje af en stopt het in zijn mond. Naill en ik kijken hem allebei aan. Meteen maakt Liam nog een foto. In een beweging duw ik mijn overige chocolade in Niall's handen en storm op Michel af. Ik spring op zijn rug en begin speels te slaan. 'Jij! Pakt zomaar even een stuk chocola. MIJN chocolade!' roep ik. Liam begint te filmen en ik blijf slaan. 'Genade!' roept Michel lachend. 'Wat?'. 'Genade Luke, het spijt me'. 'Mooi. Nu doe je dat nooit meer!'. Ik ga van zijn rug af en pak mijn chocolade weer van Niall aan. Hij heeft een stukje gegeten. Ik geef hem nog een stukje en eet er zelf ook een. Dan gaat de bel twee keer. 'Ik ga wel!' roep ik, en ik storm naar de voordeur.

Ik trek de deur open en zie het blije gezicht van Sven. 'Svennieboy!'. 'Lukeyyyy!'. We geven elkaar een bro hug en ik laat hem binnen. 'Gewonnen met FIFA?' vraagt hij, en hij wijst naar mijn chocolade. 'Ja, ook een stukje?'. 'Wacht even, dit moet ik filmen als je het nog eens wil herhalen. Jij, Luke Horan. Wil chocola DELEN?!'. Hij pakt zijn telefoon en richt de camera naar mij. 'Ja, Ik, Luke Horan. Wil mijn chocolade met mijn allerbeste vriend delen'. Sven stopt het filmpje en stuurt hem naar me door. Dan zet hij zijn spullen neer en loopt met me mee naar de gameroom. 'Hey jongens, Sven is er!' roep ik. De jongens stoppen hun spel en kijken naar ons. 'Hey Sven! Hoe gaat het?' vraagt Niall. 'Goed, met jullie?'. 'Prima, wel saai zonder jou Lukey, maar het gaat goed'. 'Hoezo saai zonder mij?' zegt Luke. 'Huh?' antwoord Sven. We schieten weer in de lach. 'Ik had precies het zelfde!' lach ik. 'Ik heet ook Luke, en dit zijn Calum, Michel en Ashton. Samen zijn wij 5sos' stelt Luke zich voor. 'O, hallo, de rest ken ik al via Facetime'. 'Maar hoezo was het saai zonder mij?' vraag ik. 'Het is veel rustiger, en de populaire meisjes komen steeds naar ons toe omdat wij vrienden van jou zijn' legt Sven uit. 'Vervelend, heb je nog iets van Stan gehoord?'. 'Dat wil jij wel weten hè' grinnikt Sven, en hij wiebelt even met zijn wenkbrauwen. Ik geef hem een stomp tegen zijn schouder. 'Wie is Stan?' vraagt Luke. 'Hij was mijn persoonlijke bodyguard op school, en we hebben belooft contact te houden' leg ik uit. De jongens knikken en ik richt me weer op Sven. 'Nou?'. 'Ja, hij vroeg jou nummer, en dat heb ik hem gegeven. Heeft hij niks laten horen dan?'. 'Nee, maar het maakt niet uit. Nu heb ik honger!' roep ik. 'Je hebt net een reep chocolade op!' roept Liam. Ik knik. 'Dat klopt, maar die vult niet goed. Nu heb ik honger!'.

MY FAMOUS BROTHER: NIALL HORAN ✔ (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu