01.

8.5K 123 18
                                    

"Jack, kun je even naar beneden komen jongeman?" Ik rol automatisch met mijn ogen, schuif mijn huiswerk van me af en hobbel zowat de trap af. "U vroeg vader?" Zeg ik vrij formeel. "Wel mijn zoon, ik heb een nieuw experiment uit te testen." "Over wat Mijnheer?" Vraag ik geïrriteerd, omdat ik weet dat hij mij waarschijnlijk als proefkonijn nodig heeft.

"Het is een sexperiment." Mijn mond valt open. "U bedoelt?" "Ja jongen. Je gaat seks hebben." "Maar vader, ik ben nog maagd." Hij haalt zijn schouders op. "Nou en? Dat is nu juist het experiment." Legt hij gewoontjes uit.


Als het kon scheurden mijn mondhoeken nu open en zakte mijn mond open tot op de grond. "Een experiment over het verliezen van je maagdelijkheid?" Vraag ik ongelovig waarna ik slik. "Inderdaad!" Knikt mijn vader als antwoord. Ik slik nogmaals hoorbaar. "Kom even mee, wil je?" Innerlijk schreeuw ik nee, maar ik loop toch als een braaf hondje achter hem aan.

Hij opent de deur naast de trap die leidt naar zijn laboratorium, zoals hij het zelf noemt en voor mij staan er plots 5 meisjes. Meteen valt me de diversiteit tussen de meiden op. Één meisje trekt toch mijn aandacht. Haar kledingsstijl straalt zelfzekerheid uit, maar is ook niet te omschrijven als tomboy. Ze lijkt me iemand waarmee je een relaxed gesprek kan hebben. De beste keuze lijkt me. Wanneer mijn vader me vragend aankijkt weet ik wat me te doen staat: kiezen. Hoe absurd!


"Die!" Knik ik vastberaden in de richting van een krullenbol. "Dat is Kaylee. Ze is van Surinaamse en Belgische afkomst." Ik knik. "Haar." Twijfel ik dan toch. Haar uitstaling veranderd namelijk. Ik weet niet op welke manier, want daar ken ik haar nog niet goed genoeg voor, maar toch bevalt het me niet helemaal.

"Goed dan. Dan ga ik jou nog even de richtlijnen van het experiment uitleggen. Dingen die je mag doen en niet mag doen, dingen die je moet doen, hoe lang het experiment zal duren, wat het doel ervan is, dat soort uitleg." Legt hij me uit. Nu richt hij zich tot de groep: "Ik stuur Kaylee jouw gegevens wel door. Meisjes: jullie kunnen beschrikken. Bedankt voor jullie komst."

Na ongeveer een halfuur beneden op de zetel te zitten praten over de richtlijnen van het sexperiment met mijn vader, ren ik de trap op en plof ik neer op mijn bed dat versierd is met enkele eenhoornknuffels.

Ik open ongeïnteresseerd mijn instagram en scroll door allerlei meldingen. Plots zie ik een bekend gezicht mijn beeldscherm betreden. Meteen klik ik op de functie 'volgen' en 'chatbericht sturen', wetende dat dit een deel van het experiment is en de regels van mijn vader strikt opgevolgt moeten worden.

"Hey Kaylee, ik heb net je vriendschapsverzoek ontvangen. Leuk van je te horen. Het lijkt me wel interessant elkaar iets beter te leren kennen. Wat dacht je van morgen? 19u aan de hoek van de Klaverendreef?"

Ik lees mijn berichtje opnieuw en opnieuw. Is dit wel goed? Mijn vinger glijdt over de woorden en ik klik onbewust op verzenden.

Ik zit aan een tafeltje in de Klaverendreef. Zenuwachtig friemel ik aan mijn telefoonhoesje. Ik controleer nog even of ik juist ben: juist uur, juiste plaats, juist café.

En dan komt ze afgelopen. "Hey. Jack was het, toch?" "Inderdaad! Leuk dat je wou afspreken." zeg ik nonchalent, me de regels herinnerend. Ze weet van niks, zei mijn vader. Ik moet zorgen dat dat zo blijft. "Mag ik er komen bij zitten?" Vraagt ze, mijn gedachten onderbrekend. "Tuurlijk tuurlijk! Ja sorry, ik ben een beetje zenuwachtig. Dates zijn niet echt mijn gewoonte." Verklaar ik en ik laat een verontschuldigende glimlach zien. "Nouja, word eens wakker! Hallo!" "Huh? Wat bedoel je?" Vraag ik verward.

"Wakker worden, sukkel!" Grijnst Lucca naast mijn bed, wanneer ze me praktisch vermoord met die unicornknuffel in haar handen.
"Huh?" Herhaal ik nogmaals. Ze fronst niet-begrijpend haar wenkbrauwen. "Wakker worden luizak!"
"Ja ja!" Zeg ik snel.

"Hey! Dat is hoorny. Geef hem terug!"

Besmet met liefde *BxB*Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu