49.

527 25 9
                                    

Ik prop het laatste koekje in mijn mond. Ik sta op en zet mijn bord gelijk in de vaatwasmachine. Wanneer ik Jay passeer om me te gaan klaarmaken, voor de date met Kaylee, geef ik hem nog een schouderklopje. Afwezig draait hij zijn hoofd mijn kant op. "Jij redt je wel?" Ik geef een knipoogje en besluit dan maar om naar boven te gaan zonder op zijn antwoord te wachten. Met grote sprongen eindig ik met een triomfantelijke blik bovenaan de trap, doordat ik niet ben gevallen. Daarna begeef ik me naar de slaapkamer.

Ik doe een deftig hemdje aan, maar het patroon bevalt me niet. Twijfelend sta ik in de deuropening, denkend of het wel een goed idee is om de hulp van JayJay in te schakelen. Uiteindelijk doe ik het niet. 'Hard to get', zei Kaylee, maar dit zou uiterst gemeen zijn. Ik schud mijn hoofd om het mezelf duidelijk te maken en loop daarna wederom naar mijn kledingkast. Dit keer verschijnt er een roos ibiza-hemdje met palmbomen en korte mouwen.

Ha! Gay!

De stem van de même schiet door mijn hoofd en zonder dat ik het door heb, begin ik te grinniken, wat uiteindelijk overgaat in hard gelach.

Waarom? I don't know.

Ik gooi het gedrocht terug in de kast zonder te kijken waar het belandt. Mijn hand betast een nieuw kledingsstuk en met dichtgeknepen ogen haal ik het uit het meubel.

Ik open mijn ogen en meteen daarna slaak ik een diepe zucht. Ik heb wéér dat Ibiza-hemd vast. Hoe kan dit? Het is alsof het lot het zo wenst. Wel, sorry lot, maar dit keer help ík je een handje.

Ik moet James goed jaloers kunnen maken.

Met een zwier belandt het lelijke, verbrijselde hemdje terug in de kast en deze keer grijp ik bewust naar een kledingsstuk dat op het eerste zicht neutraal, maar toch ook nonchalant oogt. Na eens in de spiegel gekeken te hebben, beslis ik dat dit de outfit wordt. De deurbel weerklinkt.

Jay zal wel open doen.

Ik knoop nog vlug het hemd dicht en besluit het linkse deel van het hemd losjes uit mijn broek te laten hangen zodat een nonchalant effect overheerst, beter bekend als de zwerver look.

Just kidding!

Mijn riem maakt een bekend geluid wanneer ik hem open om mijn hemd erin te steken. Ik besluit mijn hemd onder mijn kin vast te houden om mijn broek op een degelijke manier open te kunnen doen. Er wordt geklopt op de deur en alvorens ik kan reageren, staat Jay voor mijn neus.

"Euhm, Kaylee wacht op je beneden." Zo snel als het kon, gaat de deur weer toe, maar ik blijf nog even zo staan. Na enig besef te krijgen van de situatie komt er toch weer beweging in mijn handen en uiteindelijk sta ik voor de spiegel met het gewenste effect.

Ik loop naar de deur en bedenk me ineens dat ik iets cruciaals ben vergeten. Van mijn nachtkastje haal ik mijn playboy-meiden parfum wat ik verstuif op m'n kledij, nek en in mijn broek. Het brandt ongelooflijk en meteen merk ik dat dit de foute keuze was.

Met dichtgeknepen benen sluit ik de deur achter me en wordt ineens van achter gegrepen aan mijn schouder. Ik schrik me rot en met een zwiep als reflex draai ik me om waardoor Mijnheer Pietersson voor me verschijnt.

"Mijn god! Vade- euhm- Mijnheer Pietersson. Wilt u me nooit meer zo hard doen schrikken?" "Sorry jongen," hij lacht even kort waarna hij verdergaat: "je hebt fantastische stappen ondernomen om Kaylee voor je te winnen, doe zo verder, jongen. Ik ben trots op je!"

Zou hij ook zo trots zijn als ik hem over James vertel?

Besmet met liefde *BxB*Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu