16.

1.3K 52 16
                                    

"Jack, Lucca, even naar beneden komen!" Schreeuwt Mijnheer Pietersson van beneden.

Ik sta op van de badrand en bekijk mezelf in de spiegel. Ik zie een bruinharige jongen met rode bloeddoorlopende ogen waardoor mijn bruine irissen beter opvallen in het felle badkamerlicht.

Ik ga met mijn hand onder mijn oog om mijn tranen weg te vegen, vervolgens buk ik me voorover om de kraan water te laten stromen en dat -met mijn handen gemaakt van een kommetje- in mijn gezicht te gooien.

Ik neem een kleine handdoek uit de linkse kast onder de wasbak en droog mijn handen. Daarna is mijn gezicht aan de beurt en tot slot leg ik nog even mijn haar goed, nadat ik de handdoek in de wasmand heb geworpen.

Ik open de kledingskast in mijn kamer en haal er een zwart-blauwe sportshort en een dikke bordeauxkleurige hoodie uit. Een perfecte en typische outfit voor mij tijdens deze koude dagen buiten.

Ik loop niks vermoedend de trap af alsof er net niks is gebeurd, hopend dat mijn kamermuren het geluid van deze morgen wisten te dempen. Lucca verschijnt achter me en samen lopen we de keuken in.

"Zitten, allebei!" Zegt Mijnheer gefrustreerd. We doen wat hij ons beveelt en kijken hem beiden bang aan. "Hoe loopt het experiment?" Vraagt Mijnheer streng. "Euhm, gewoon? Zoals u verwacht?" Aarzel ik als een vraag. "Zoals verwacht?" Schreeuwt hij gefrustreerd. "J-ja Mijnheer." Stotter ik onzeker. "Ik ben Kaylee net tegengekomen op weg naar  Tante Carla en weet je wat ze zei?" "Nee." "Ze zei dat jullie al een lange tijd niet meer met elkaar hebben gesproken!" Ik slik.

Shit!

Ik knik bang. "Zo gaat het experiment zowiezo niet slagen jongen! Je moet inzet en durf tonen! Je kent de regels. Ach jongen, jij moet toch nog veel leren." Het blijft even stil. "Ik ben erg teleurgesteld in je Jack. En daarom krijg je een week huisarrest, uitgezonderd de dates met Kaylee voor het experiment."

Yes! Dan kan ik Jay toch nog blijven zien.

Wacht! Waarom denk ik daar als eerste aan?

"En omdat ik heb gemerkt dat je je niet genoeg inzet voor het experiment gaat Lucca jullie dates van op afstand evalueren en met mij overleggen." Ik kijk verrast naar Lucca die dezelfde gezichtsuitdrukking als mij heeft.

"Moet ik dan ook de dates regelen?" "Ja." "Oké, dat is dan in orde! Jullie kunnen terug naar boven." Zegt hij terwijl hij tevreden in zijn handen klapt. Ik loop teleurgesteld de trap op.

Ik ga Jay nooit meer kunnen zien.

Dat wil je ook niet Jack.

Jawel, je weet dat je het wilt Jack.

Nee, je haat James Parker.

Dat is niet waar! Je houdt van hem!

Nooit! Het is mijn neef!

Je weet dat je van hem houdt Jack!
Geef het maar toe! Er is geen ontkennen aan.

NIETES!

WELLES!

NIETES!

De discussie in mijn hoofd wordt gestopt door Lucca die me aan mijn mouw naar haar kamer meesleurt. "What the-" "Shhtt!" Kapt ze me af. Wanneer ik op haar bed zit, sluit ze de kamerdeur en begint op fluistertoon te vertellen. "Ik heb een plan Jack." Grijnst ze. Ik wacht. "Ga je het nou nog vertellen of ga je wachten tot de unicorngod het voor je doet?"

"Kijk, Mijnheer wilt dat ik je in de gaten hou, maar daar heb ik geen zin in." "Dus?" Vraag ik ongeduldig.

"Dus..."

Besmet met liefde *BxB*Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu