27.

951 44 17
                                    

Terwijl ik de tranen van het lachen van mijn wangen veeg, weerklinkt de deurbel. Meteen kijk ik smekend naar mijn zus. Tegelijkertijd zeggen we: "Jij gaat!". De deurbel weerklinkt nogmaals. "Blad, steen, schaar." Daag ik grijnzend mijn zus uit. Ze haalt haar schouders op en steekt haar vuist naar me uit. "Blad." "Steen." "Schaar!" Roepen we samen. Ik kijk beteuterd naar mijn zus, wanneer ik merk dat ik ben verloren. "Oké, oké, ik ga al!" Geef ik me over.

Wanneer ik rechtsta weerklinkt voor een 3de maal de deurbel.
Ik zucht geïrriteerd. "Ja, ja! Zaag! Ik kom!" Zeur ik.

Ik open de deur met een ruk en voel automatisch ik mijn pupillen vergroten. "Mag ik niet binnenkomen?" Vraagt het meisje voor me met een mierzoet stemmetje. "Uhm. J-ja tuurlijk maar-" ik kan mijn zin nog niet afmaken of ze staat al achter me.

Nog half verbaasd door haar verrassingsbezoek sluit ik de deur en gebaar dat ze mag doorlopen. Wanneer ze dat niet doet, rol ik zuchtend met mijn ogen en wil de woonkamer binnenwandelen, maar wordt dan tegengehouden door haar scherpe nagels die in mijn arm boren. "Heb je gehuild." Vraagt ze quasi bezorgd. "Komedie." Antwoord ik schouderophalend en wijzend naar de woonkamer. Ze maakt een instemmend geluidje en haalt haar vingers uit mijn huid.

Ik vervolg mijn weg naar de woonkamer en kuch even voor aandacht. Mijn actie heeft het gewenste effect. Lucca haar hoofd draait onze richting uit en er verschijnt een enge grijns op haar gelaat. Ze neemt de popcorn van tafel en begint gulzig te schrokken van de hoop calorieën. Haar blik verlaat de mijne niet.

Ik sein met mijn ogen dat ze de trap op moet gaan, maar natuurlijk begrijpt mijn zusje de hint niet. Ik kuch nogmaals en wijs met mijn vinger naar de deurpost. "Oh!" Begrijpt mijn zus de hint. "Ik herinner me ineens dat ik nog huiswerk te maken heb." "Hoezo? Het is vakantie." Lacht het bruinharige meisje naast me haar tanden bloot.

Ze lacht zenuwachtig. "Ik ga vanavond uit met vrienden." "Oh, leuk! Gaan wij mee?" Vraagt ze met een pruillip aan mij. "Uhm, ik heb al afgesproken met een vriend van vroeger." Zoek ik een uitvlucht.
"Oh oké." Zegt ze teleurgesteld. "Maar je kan nog altijd meegaan met Lu als je dat wilt." "Ja, gezellig een meidenavond!" Gilt Lu in Kaylees oor. De meiden rennen samen naar boven en ik slaak een zucht van opluchting. Ik plof op de zetel en net op dat moment gaat de deurbel weer.

Typisch!

Ik zucht vermoeid en ga langzaam rechtstaan waarna ik al stompelend de voordeur bereik. Ondertussen hoor ik Kaylee gillen: "OMG, JA! STAAT JE PRACHTIG DARLING!" Ik grinnik even om het koosnaampje van Lu, omdat ik weet dat ze dat woord haat.

Ik open de voordeur met een zucht en nogmaals vergroten mijn ogen zich.
"Ga weg." "Jack-" "Hou dat gezever maar voor jezelf, zo zorg je ervoor dat je niet besmet word." Spuug ik in zijn gezicht. "Laat het me toch uit-"

"Schat, welke jurk moet ik aan?" Komt Kaylee van de trap lopen.

Besmet met liefde *BxB*Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu