3. Snygging på ingång

4.6K 70 11
                                    


Klockorna ringde och alla började packa ihop sina saker och reste sedan på sig för att gå ut ut klassrummet.

"Glöm inte att uppsatsen tills nästa vecka." Hur kan man redan få en läxa. Nej nu sa jag fel inte läxa utan en uppsats. Jag är redan skoltrött och har bara gått på första lektionen.

"Så vart fick du ditt skåp?" Frågade Sarah när vi var påväg ut från klassrummet. Jag funderade på vad för numer rektorn hade sagt och svarade sedan.
"275 tror jag"
"Aa vad bra jag har där i närheten" svarade hon. Jag log och pustade ut. Skönt då slipper jag springa runt som en tok och leta efter skåpet.

Vi pratade om allt påväg till skåpen och jag kunde inte låta bli att berätta hur min reaktion var på rektorn. Hon asgarvar åt mig och berättade att alla satt och fnissade under hans tal på skolavslutningen förra året. Jag fick också reda på att hon hängde med en annan tjej som hette Cindy men för det mesta brukade hon ha sig själv som sällskap. När vi väl var framme vid skåpen öppnade jag upp det och la in mina böcker. Sarah kom fram till mig och lutade sig lite mot skåpet bredvid.

"Oj oj oj snygging på ingång" sa hon och jag vände mig om för att nyfiket se vem det var hon menade. Var det pizza/krockkompisen eller är det en ny snygging.

Men genast andades jag besviket ut. Det var min brorsa.

Alla som stod längst skåpen kollade mot honom, några tjejer snurrade håret mellan fingrarna och några stod bara med öppen mun och nästan dreglade. Jag fick ögonkontakt med honom och han gjorde ett leende mot mig. Jag log tillbaka, vilken killmagnet. Herregud nu blir jag stolt som lillesyrra. Han kom närmare oss och alla tjejer runt omkring blev lite besvikna att han inte gick till dom.

"Tjena lillsyrran! Allt bra?"
"Jo då den är bara bra. Jag har träffat Sarah här" sa jag och pekade mot henne. Han släppte blicken från mig och kollade mot Sarah.
"Hej, Jesper" sa han och sträckte fram handen. Gud vad han blev artig och snäll nu.
"Hej, Sarah" svarade hon tillbaka lite blygt. Jag förstår att detta måste vara jobbigt eftersom at hon för en kort stund sen kallade honom snygging. För det är han. Synd nog var det han som fick alla fina gener.
"Trevligt trevligt," sa han och nickade långsamt på huvudet.
"Vet du vad alla frågade om dig när jag skulle berätta vem jag var? " sa jag och höjde ögonbrynen.
"Nej, vadå?" Undrade han nyfiket.
"Alla tjejer frågade om du var singel" sa jag och sjöng lite.
"Aha det är därför jag fått så många telefonummer."
"Meh" sa jag och smällde till honom på armen.
"Skoja bara, men det var faktisk en tjej som fråga om jag var singel men jag ljög och sa att jag hade flickvän hemma i Sverige. " viskad han till mig och Sarah.
"Berätta inte sanning" sa han riktat mot Sarah.
" Lovar" sa hon och drog fingrarna som en dragkedja vid munnen och låtsades kasta en nyckel. Han skrattade till och tittade sedan på henne. Hon log generat tillbaka.

"Ja ja nu måste jag till nästa lektionen." sa han och kramade sedan om mig.
"Hej då." sa han och Sarah log bara tillbaka. När han hade gått så sa Sarah genast.
"Men Gud förlåt, jag visste inte att han var din bror."
"Haha det är lugnt. Han verkar gilla dig"
" Tror du" sa hon lite sprallig men rättade sig sen och sa. "Eller jag menar aha."

Jag fnissade bara tillbaka. Precis då smälldes dörrarna upp och in kommer tre killar uppradade bredvid varandra. Dom betedde sig som att dom ägde hela skolan. Min blick stannade på killen till höger som redan kollade på mig med sitt sexiga flin på läpparna. Det var pizza killen. Jag bröt ögonkontakten och kollade på killen i mitten. Det såg ut som att han var ledaren av dom. Jag skulle ljuga om jag sa att dom inte såg bra ut. För det gjorde dom. Väldigt... men något fick mig att dras till Lucas mest. Jag mötte hans blick igen och han blinka till mig med ena ögat och drog handen genom håret. Snacka om att försöka med något han inte kommer lyckas med. Så jag vände blicken och såg att alla tjejer gjorde precis samma sak som med Jesper. Snurrade hår, stirrade med stora ögon och försökte se så sexiga ut som möjligt. Gud hur orkar dom. Så lågt skulle aldrig jag sjunka. Att stå och "göra bort sig" så tydligt. Smälla man kan ju vara lite diskret.

När killarna hade passerat så vände jag mig mot Sarah och gav henne en herregud-blick.

"Det där var skolans badboys, med andra ord man ska hålla sig borta. Det ända dom gör är att ligga med en och sedan får alla tjejer ett brustet hjärta. Folk säger att Chris alltså killen i mitten har legat med alla tjejer i skolan." Sarah lät arg när hon berättade. Som om att hon var än av dom "drabbade".
"Är du en av dom?" Frågade jag lite försiktigt. Jag vill ju inte väcka något.
"Nej nej för jösse namnen. Så lågt sjunker jag inte." Jag nickade självklart som att min fråga var super dum.
"Sånna killar  är så oatteaktiva. Undra om dom någon gång mognar upp. Imorse innan lektionen gick jag in i killen till höger"
"Lucas?"
"Aa, först var han otrevlig och sedan blev han jätte flörtig."
"Så typiskt dom." sa hon och skakade lätt på huvudet.
"Man får inte falla för det" sa hon. Något i mig fick mig att känna att jag höll på att falla men nej jag är starkare än såhär. Och dessutom är jag inte redo för ett förhållande på långa dagar. Inte efter vad mitt ex utsatte mig för. Gud att jag ens tänker på förhållande det är inte så att jag tänker be Lukas att gifta sig med mig. Hehe. För en sekund kunde jag se ett bröllop framför mig. Jag skakade av mig mina tankar och återgick till verkligheten.

"Men iallafall vi har lunch samtidigt så vi kan äta tillsammans om du vill?" Frågade Sarah.
"Ja absolut" sa jag och stängde igen skåpet.
"Men då ses vi sen då!" Sa hon glatt.
"Absolut" svarade jag och sedan skiljdes vi åt och gick åt två olika håll.

The boyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora