6. Jag vet, jag ser hemsk ut!

3.6K 67 2
                                    


När jag vaknade nästa dag ville jag verkligen inte till skolan med tanke på gårdagens händelse. Men om jag inte går, kommer Chloe tro att jag är svag och inte "vågar" komma tillbaka. Så jag reste mig ur sängen och gick fram till min helkropps spegel, jag hade ett blålila märke över kinden och munnen hade en liten blod sårskorpa. Jag släppte blicken och fortsatte ner till köket för att göra min vanliga morgonrutin, väl nere i köket satt mamma och åt.

"Godmorgon gumman sovit gott?" sa hon och kollade upp på mig, då hennes ansikte uttryck ändrades till plågsamt.
"Men älskling det ser ut som att du har blivit misshandlad"
"Det är väll typ det jag har?" Sa jag och tog fram frukost.
"Men idag när du är i skolan försök att hålla dig borta från henne"
"Mm. Det är min plan med" svarade jag skämtsamt.

En timme senare stod jag själv utanför skolans två stora dörrar "det är bara att gå in" tänkte jag för mig själv. Det var inte en ända människa på skolgården, allt var så tyst. Jesper började tidigare idag så jag fick gå till skolan.

"Hej" hör jag någon säga bakom mig. Jag vänder mig om och fick syn på Lucas som kommer gåendes mot mig. Han ändrar blick när han fick syn på mitt ansikte.
"Oj" sa han och höjde på ögonbrynen.
"Jag vet jag ser hemsk ut" sa jag och rykte på ögonbrynen.
"Nej verkligen inte. Jag tycker bara att det var konstigt att man fortfarande kan se så bra ut när man blev nerslagen." Jag log tillbaka.
"Bra räddning" sa jag och skrattade lite.

"Nej asså jag menade det" sa han och såg allvarlig ut, okej var cool Leonora. Jag log lite och kollade ner i marken så att han inte skulle se att jag rodnade.

"Äh, jag kanske ska gå in först och sen kommer du in lite senare. För jag vill gärna inte bli ihjälslagen igen bara för att jag går bredvid dig." Sa jag skämtsamt och flinade

"Så du hade gått bredvid mig om inte Chloe fanns?" Sa han och höjde lite förvånat på ögonbrynen. Jag log och skakade lite på huvudet.

"Det sa jag inte" förtydligande jag. När han började flina fick jag nog. Här kan jag inte stå och glo hela dagen.
"Visst" sa han tillslutoch. Jag nickade och vände mig om för att gå in. Inne i korridoren vändes alla blickar på mig, några ser rädda ut, chockade ut för att jag ser ut som jag gör och vissa ger bara en bitch blick. Lite längre fram ser jag Chloe. Hon är helt blåslagen i ansiktet och ser helt förstöra ut. Jävlar vilka slag jag fick till.

Hon får syn på mig och börjar gå emot mig. Fan vad gör jag nu? bara när hon har några meter kvar öppnar hon munnen men hinner inte säga något. Jag känner att någon kommer upp vid min sida och kollar genast dit vem det är. Lucas.

"Chloe du ska nog inte ge dig på henne igen med tanke på hur du ser ut" sa han och det fick mig glad inombords men jag visade det inte för henne.
"Det tänkte jag inte heller, det är en fri korridor alla får gå här" snäste hon tillbaka.
"Absolut" sa han. Hon gav mig en mördarblick och när hon gick förbi mig gick hon in i min axel. Lucas gick också förbi mig men jag han säga.
"Jag behöver inte din hjälp" han vände sig om.

"Jag vet" sa han skyldigt och sträckte upp händerna när han gick vidare. Sedan fortsatte han gå mot sina grabbar.

Vid skåpen stod Sarah och Cindy och pratade. Men avbröt deras konversation när dom fick syn på mig.

"Men gumman, Gud vad du ser ut" säger Sarah, jag nickade och öppnade mitt skåp. Jag kände en arm runt min axel och vänder mig om och får syn på Jesper.

"Tjena min bad ass syrra" sa han och flinade. Men jag slog bara till honom på armen och flinade lite, men suckade till för att det gjorde så ont när jag sträckte munnen.
"Har inte du lektion?" Frågade jag honom.
"Ja eller vi slutade lite tidigare, så nu tänkte jag ha koll på dig"
Det behövs nog inte jag har Sarah, Cindy och... Lucas" sa jag och pekade lite lätt bort mot honom. Och mycket riktigt stod han och betraktade mig.

"Aa okej då har du en stark trio med dig, men hör av dig om det är något." Sa han och gav mig en kram från sidan. När han sedan gått kollade jag bort mot Lucas som fortfarande stod och kollade på mig fast nu med ett flin. Jag bröt blicken och skakade lätt på huvudet och kollade på Sarah och Cindy som var fult fokuserade på att kolla på Jesper när han gick ifrån oss.

"Hallå sluta spana in min brorsa" Dom vände sig fort och kollade på mig.
"Jaha nej vi kollade på...på..." sa Cindy, men Sarah rättade henne och sa.
"Påå vattenkranen." Sa hon och sträckte ut handen för att visa vart med handen. Jag rynkade på ögonbrynen.
"Okeeej" sa jag och stängde skåpet och sedan gick vi till lektionen.

The boyWhere stories live. Discover now