14. Vi får passa oss för tjejen!

3.5K 74 4
                                    

Efter en rätt så trevlig middag ändå hade klockan blivit halv åtta.

"Ungdomar, jag ska upp tidigt och jobba imorgon så jag tror jag går och lägger mig. Men ni får gärna kolla på en film om ni vill." Mamma jobbar som läkare och tar ibland extra skift på helgerna.
"Okej" sa jag och dom andra nickade.
"Är det okej om ni plockar undan?" Frågade hon.

"Självklart." sa jag.

"Det var väldigt trevlig att träffa er." Sa hon och kollade först på Sarah sen på Lukas. Sedan lämnade hon köket och gick upp till övervåningen.

"Om ni tjejer plockar undan, så kan hitta en film"' sa Jesper och började resa på sig långsamt.
"Aa eller hur." sa jag ironiskt.
"Eller så plockar du och jag undan och inte våra gäster." sa jag pikande mot honom.
"Eller så hjälps vi åt så allt går fortare."  Lq sig Sarah i.
"Smart" sa Jepser och vi började alla plocka undan. När vi var klara gick vi till vardagsrummet och satte oss i soffan. Jag och Sarah i mitten, Lucas vid min andra sida och Jesper bredvid Sarah.

"Vi tar en skräckfilm va?" Sa Jesper när han tog fjärrkontrollen. Nej inte en skräckfilm. Senaste gången jag såg en kunde jag inte sova själv på en vecka. Jag kollade på Sarah som såg lika rädd ut som jag.
"Ja det blir bra!" sa Lucas och jag såg Jesper flina mot mig.
"Visst men då kommer jag vara skrämd i en vecka." sa jag och lutade mig sur tillbaka i soffan.
"Så värt det" sa Jesper och sattr på tvn.

Efter en stund hade killarna hittat en film som tydligen var årets skräckfilm. Bara det skrämmer mig. Fan kunde dom inte ta någon som var lite läskig.

"Kan jag få kudden!" sa Sarah till Jesper. Han skrattade och räckte över en kudde till henne. Hon satte den i knät för att ha som skydd antagligen. Sedan startade vi filmen.

Sarahs perspektiv

När ungefär halva filmen gått kom nog den läskigaste delen. Båda jag och Leonora skrek och höll händerna för ögonen och öronen. Jesper och Lucas satt stilla och blev inte ens rädda. Båda skrattade också mot oss. Jag tog ner ena handen och la den bredvid mig, bara efter en stund kände jag en annan hand i min. Jag förstod att det var Jesper så jag kollade åt hans håll men han hade blicken fäst på tv. På något konstigt sätt kände jag mig tryggare och inte alls rädd.

När filmen var klar satt jag och Leonora nära varandra och höll för ögonen.
"Filmen är slut nu" sa Jesper och jag släppte händerna från ansiktet.
"Jag måste gå på toa" sa Leonora helt plötsligt.
"Okej" sa Jesper frågande.
"Jag tänker inte gå själv" sa hon rädd.
"Jag kan gå med dig" sa Lucas och flinade.
"Usch nej!" Sa hon och smälde till honom.
"Okej jag går med dig" sa jag och vi reste oss. Vi gick rädda tätt ihop till toan.

När Leonora var klar gick vi tillbaka till vardagsrummet men killarna var inte kvar. Helt plötsligt gick strömmen i huset. Allt blev svart och både jag och Leonora tog varandra snabbt i armarna.

"Tänk om någon är här, tänk om han från filmen är här. Tänk om han dödar oss." Viskade jag livrädd.
"Vad ska vi göra" viskade Leonora till mig.
"Vi går upp till ditt rum och låser in oss där." Föreslog jag och hon nickade tillbaka. Vi började gå mot trappan men avbröts av att det knackade på fönstret i köket. Vi båda kollade dit och skrek. Nu sprang vi upp för trappan och fortsatte till hennes dörr. Vi öppnade försiktigt och där inne var det mörkt, verkligen kolsvart. Jag tog fram telefonen och tryckte på ficklampan. Rummet blev lite ljusare och vi båda tog några steg in i rummet. Sedan kände jag två armar runt min midja och jag började skrika. Jag lyckades vände mig om och slog till den som stod bakom mig hårt med knytnäven.

(Bilden där uppe visar lite hur personen kramade om henne bakifrån, när personen skrämde dom.)

"Ajj fan." sa personen och jag vinklade upp ficklampan. Där stod Jesper med handen över näsan. Elen kom tillbaka och allt blev ljust.

"Vad gör du?" säger Leonora argt till Jesper.
"Du kan ju inte bara skrämma oss sådär." Hon smällde till honom på armen.
"Aj" sa han igen. Lucas kom in i rummet och skrattade. Jesper tog bort handen från näsan och genast började det rinna blod.
"Men Gud förlåt" sa jag när jag fick se att han blödde. Jag gick fram till honom och föste ut honom till badrummet.

"Haha det är väll i grunden mitt fel" sa han och skrattade. När vi kom till badrummet stängde han dörren efter sig och jag gick direkt fram till toan för att ta papper. Jag vände mig om och märkte att han stod väldigt nära. Vi fick ögonkontakt men jag bröt den när jag satte pappret på hans näsa. Men jag kunde känna att han fortfarande kollade på mig.

"Det var verkligen inte meningen" sa jag igen.
"Det är lugnt" Han tog över pappret med handen och jag släppte. Det var väll lite fånigt att jag stod och höll i hans näsa. Jag backade några steg och lutade mig mot handfatet. Han torkade näsan igen med pappret sedan slängde han det i toan och ställde sig framför mig, väldigt nära.

"Du ät söt när du är rädd" sa han och log. Jag kände att jag rodnade så jag kollade ner i marken och log. Han la sin tumme på min haka och lyfte upp mitt ansikte så vi fick ögonkontakt igen. Vi lutade oss långsamt framåt och möttes i en perfekt kyss. Han la sina händer på mina höfter och lyfte upp mig på handfats bänken. Jag la mina händer runt hans nacke och vi fortsatte kyssas men jag drog ifrån när jag hörde att Leonora och Lucas röster började närma sig toan.

"Jag har velat göra det där hela kvällen" sa han, jag skrattade lite tyst tillbaka. Sedan flyttade han på sig och jag hoppade ner. Jag öppnade dörren och rätt sagt stod dom där. Jag gick ut först och Jesper efter ett tag så att det inte skulle se så konstigt ut.

"Vi får fan akta oss, för den här tjejen kan slåss." sa Jesper när han kom ut.
"Ja passa er" sa jag och skrattade.
"Jag tror jag ska hem nu" sa Lucas och kollade mot Leonora.
"Ja jag med" sa jag.
"Okej men hur tar du dig hem?" frågade Leonora mig.
"Jag går"  sa jag.
"Vågar du det?" sa hon.
"Men Leonora, nu kommer jag inte göra det."
"Jag kan skjutsa dig?" sa Jesper fort.
"Asså du behöver inte" sa jag fast än jag ville det.
"Ingen diskution" sa han och skakade på huvudet.
"Okej tack"  Vi alla gick ner för trappan och sedan in i hallen.

"Tack för i kväll" sa Jag till Leonora och gav henne en kram.

"Tack själv" sa hon.

"Hoppas din mamma har en annan uppfattning om mig nu" säger Lucas och Leonora skrattade tillbaka. Vi tre gick ut och Lucas ropade hej då till Leonora och Jesper sedan gick han mot sin bil. Jag hoppade in i framsätet och Jesper med. Han startade bilen och körde sedan iväg.

Han rullade fram vid mitt hus och stannade bilen. Jag vände mig mot honom och vi fick ögonkontakt.

"Tack för..." han jag säga innan han kysste mig. Det blev bara en kyss för sedan drog han ifrån och sa han.
"Tack själv."

**********

Jag vet inte om kapitlet blev så bra. Men men.

Ska det hända något mellan Jesper och Sarah??
Rösta och kommentera om ni vill.

The boyWhere stories live. Discover now