24. Tredje hjulet

3.4K 54 18
                                    


Leonoras persektiv

Efter att Sarah gick hem hade resten av dagen varit lugn. Inte för att hon var jätte stökig och livlig. Utan jag har inte gjort något särskilt. Typ legat i sängen och väntat ut tiden. Haha, vilket liv. Klockan var snart 20:00 och Sarah skulle komma vilken sekund som helst. Jag stod i mitt rum och hade besluts ångest över vad jag skulle ha på mig. Antingen en svart klänning eller en hallon rosa.

Mitt under mina tankar så öppnades dörren till mitt rum. Vi dörren stod Sarah. Först blev jag lite chockad att det var hon för jag trodde jag skulle behöva öppna åt henne.

"Hej" sa jag och gav henne en kram.

"Hur kom du in?" Frågade jag när vi släppte kramen.

"Jesper" svarade hon kort.

"Självklart. Han stod säker och väntade på att du skulle knacka på." Sa jag vilket fick henne att skratta.

"Men ska vi fixa oss" sa jag sen.

"Yes" sa hon

Jag började babbla på om min beslutsångest men Sarah tyckte att jag skulle ta den hallonrosa klänningen. Så det fick bli den. Skönt att ha en vän som inte säger ' Nej men jag vet inte, bestäm du' då skulle jag strypt henne. Haha vilken vän. När vi bestämt vad jag skulle ha på mig var det bara Sarah kvar. Hon hade med sig två plagg, en ljusrosa klänning som hon hade en annan fest och en svart klänning.

"Jag tycker du ska ha den ljusrosa " sa någon vid dörren. Vi vände oss båda om och fick syn på Jesper. Han stod lutad mot dörrkarmen och flinade belåtet sedan fortsatte han.

"För vad jag kan minnas så var du jävligt snygg i den." Jag vände mig om till Sarah och kunde se att hon rodnade.

"Nåå" sa jag ironiskt och kollade på Jesper.

"Okej lilla charm knutte, nu får du gå ut för vi ska byta om." sa jag och föste ut honom med handen. Han flinade men sedan gick han ut. Sarah och jag satte på oss kläder, sminkade oss, fixade håret lite gran och efter 45 minuter ungefär var vi klara.

Vi var nu påväg till festen hos Chris. Vi bodde inte så långt ifrån varandra så vi tog en promenad. Eftersom att Jesper också skulle till festen så var det vi tre som gick. Vi gick bredvid varandra längst gatan med Sarah mellan mig och Jesper. Vilket gjorde att Sarah och Jesper höll varandra i handen. Visst det var okej, men när hon lutande sitt huvud mot hans axel och bara dom började små prata lite kändes det konstig. Eller jag kände mig lite utanför.

"Okej, nu börjar jag känna mig som tredje hjulet" sa jag uttråkat vilket fick dom båda att skratta. Sarah sträckte på sig från Jespers axeln och tog tag i min arm istället. Sedan gick vi där vi tre påväg till festen. Trodde nog aldrig att jag skulle gå tillsammans till samma fest med min bror. Bara det att vi är på samma fest är ju lite sjukt.

Efter en liten stunds promenad stod vi utanför dörren till Chris hus. Eller vad säger jag typ stora villa eller varför inte bara säga slott. Han bodde i ett stort vitt slott. Herregud trodde inte han skulle vara såhär rik. Eller hans föräldrar rättare sagt. Vi knackade på dörren och strax där efter öppnades dörren av en full kille. Han vinglade lite vid dörren men gjorde en gest att vi skulle komma in. Vi passerade honom och när jag gick förbi kände jag en hand på min rumpa. Jag vände mig om och gav honom en käftsmäll. Sedan fortsatte jag gå in i det stora huset. "Jävla äckel" muttrade jag för mig själv.

(Bild på huset och trappan finns där uppe)

Hans föräldrar kan inte veta om att han har en fest, där typ hela skolan är bjuden. Om jag var hans föräldrar skulle jag döda honom. Hela huset hade dyra glasskåp med dyra saker i, vet inte riktigt vad det är men dyrt ser det ut att vara. Huset har vita väggar och högt i tak, dyra mattor och värdigt fina möbler. Från ytterdörren möttes man av en stor bred trappa. Asså med stor menar jag gigantisk. Trappan saknar bara en stora röda mattan. Annars skulle jag tro att jag var inne i ett kungligt slott typ.

The boyOù les histoires vivent. Découvrez maintenant