16. Du är rolig du!

3.6K 59 12
                                    


Lucas perspektiv

Jag och grabbarna satt vid ett bord i slutet av korridoren och spana i tjejer. Eller det var mest Chris som gjorde jag hade ingen att spana på om inte Leonora var här. När jag minst anande kom hon och Sarah in i korridoren med Sarah och Cindy. Hennes utstrålning fångade genast mina ögon. Jag fick ett leende på läpparna och betraktade varje rörelse hon gjorde. Jag kollade på henne och väntade på att hon skulle kolla bort mot mig. För jag visste att hon skulle det.

Som jag sa kollade hon blygt upp mot mig och jag flinade genast tillbaka till henne.

Jag avbröt ögonkontakten när någon knuffade mig i axeln. Jag vände huvudet och såg att Chris satt och flinade mot mig.

"Är du kär eller" sa han ironiskt och flinade ännu större.
"Äh verkligen inte" sa jag och rätade på mig i stolen. Eller är jag det? Nej vad är det jag tänker, jag blir inte kär. Inte efter vad som hände med mamma.
"Ska vi slå vad då?" sa han utmanande.
"Okej" sa jag och lutade mig tillbaka i stolen. Han kan säga vad som helst.
"Du...." han tänkte efter och kollade bort mot Leonoras håll. " Du får 1000 spänn om du ligger med Leonora inom 4 veckor." han flinade nöjt. Okej där kanske min gräns gick men om det är det jag ska göra för att bevisa för honom att jag inte blir kär så är det så helt enkelt. Eller blir jag kär? Jaja det är fett oklart.
"Visst, taget" sa jag och lutade mig tillbaka i stolen. Det här kommer inte sluta bra känner jag på mig.

Leonoras perspektiv

Det var äntligen fredag och veckan hade gått fort. Jag har fått många blickar från Lucas och jag skulle ljuga om jag säger att jag inte gillar det. Som tur är har jag inte blivit nerslagen av Chloe över något. Ett mirakel skulle jag säga.

Någon kille från trean ska ha fest idag och självklart ska vi gå. Med 'vi' menar jag Sarah och Cindy. Vi bestämde att åka dit tillsammans men fixa oss själva. Jag satt hemma och kollade på Netflix och skulle strax börja fixa mig i ordning.

Vi tre gick av bussen och fortsatte upp mot huset där festen skulle vara. Vi tog bussen eftersom att killen som har festen inte bodde så långt ifrån. När vi kom in i huset möttes vi av många fulla ungdomar och hög musik som gjorde att man fick ont i öronen så fort man gick innanför dörren. Cindy försvann på en gång så jag och Sarah fortsatte in i köket. Köksbänken var full av tomma ölflaskor och burkar. Sarah gick iväg och hällde upp något i två röda plastmuggar sedan kom hon tillbaka med ett leende på läpparna. Jag tog osäkert emot muggen och tog en klunk. Genast gjorde jag en grimas av den starka drycken. Vilket fick Sarah att skratta.

Efter en stund av dansande och drickande fick jag syn på Lucas som stod i köket med Chris. Som tur var gick dom ut till ett annat rum som gjorde att jag kunde smyga in i köket och hämta lite vatten.

"Jag hämtar dricka, vill du ha något?" skrek jag  till sarah för att överösta musiken.
"Okej, det är bra för mig." tror jag Sarah sa, jag kunde inte höra så bra.
Jag gick med vingliga ben in till köket och hällde upp lite vatten i ett glas.

"Tjena kexet står du här och smular" sa någon bakom. Jag ryckte till och vände mig om. Framför mig stod Lucas med ett flin på läpparna.

"Det där var den värsta raggningsrepliken jag någonsin hört." konstaterade jag och höjde ögonbrynen.
"Det var värt ett försök" sa han och rykte på axlarna. Jag skakade på huvudet och log.
"Jag måste gå" sa jag sedan och vände mig om.

Jag gick med vingliga ben till rummet bredvid där alla dansade som galningar. Jag kollade scannade igenom rummet och såg Sarah som dansade med någon. Vänta det var ju Jesper hon dansade med. Är han här? Orka att jag inte visste det. Jag gömde mig lite bakom dörren och kollade fram.

Jag stod kvar lite gömd bakom dörren men blev skrämd när någon kom nära mig med sitt huvud vid min axel. Jag hoppade till och vände mig om. Där stod Lucas med armen sträckt upp vid dörrkarmen.

(Som på bilden typ fast han stod lite närmare. Hoppas ni fattar)

"Gud vad du skräms" viskade jag och rynkade på ögonbrynen.
"Vad spionerar vi på?" viskade han mystiskt som att vi var på värsta spionuppdraget. Orka att han sa vi och inte du. För det är ju jag som spionerar och inte han. Nej jag spionerar inte jag observerar.
"Vi spionera inte" Sa jag surt och fortfarande med en tyst röst.
"Men varför viskar du då?" viskade han.
"Det gör jag inte" sa jag med en normal röst och sträckte på mig lite.
"Okej" fnissade han till.
"Är det jag som ser fel eller dansar Sarah med Jesper?" frågade jag och han kollade dit lite odiskret.
"Vad gör du, du måste vara diskret" sa jag och drog honom i tröjkragen emot mig. Lite väl nära mig. Vi stod nästan bara en decimeter ifrån varandra med huvudena.
"Oj förlåt" sa jag och backade lite. Han flinade men sa sedan.
"Så du spionerar alltså på dom?" sa han.
"Ja.... Nej... kanske...." sa jag förvirrat och kollade dit.
"Jag skulle leta efter Sarah och fråga om vi skulle gå hem. Men då ser jag det här" sa jag och pekade bort mot dom.
"Jag kan ju inte gå in och störa" sa jag och rynkade ögonbrynen.

"Men jag ska ändå dra nu så jag kan skjutsa hem dig." Okej det skulle funka. Men han har ju faktiskt också druckit och då ska man inte köra. Okej jag gör ett litet nykterhetstest.

"Okej, jaaag låter digg skjutsa heem mig om du klar det här nykterhetstestet" sa jag sludrigt och försökte låta självsäker men det lät inte så självsäkert eftersom att jag själv var så full. Jag bakade några steg bakåt och visade upp tre fingrar.

"Hur många fingrar håller jag upp?" sa jag och gjorde minen 'det var klurigt' medan jag nickade sakta på huvudet och rynkade munnen. ( Hahah ingen fattar säkert)
"Tre" sa han och skrattade åt mig.
"Bra och nu?" sa jag och höll upp ett finger.
"Ett" sa han.
"Okej bra, då drar vi" sa jag och vände mig om för att gå till hallen.
"Du är rolig du" sa han när han kom upp bredvid mig. Och jag skrattade tyst tillbaka.

Han skjutsade hem mig och körde väldigt säkert. När jag hoppade av tackade jag för skjutsen och gick sedan in till huset. Mamma var inte hemma eftersom hon jobbade natt idag. Precis när jag kommit in i huset gick jag upp på mitt rum la mig på sängen och somnade på en gång. Vilken kväll!!!

**************************

Hoppas du gillade det.

Kommentera gärna vad ni tycker eller vad ni vill ska hända!

Ha det så bra <33

The boyWhere stories live. Discover now