23. Kan jag få henne inatt då?

3.5K 54 5
                                    



Leonoras persektiv

Efter en lång fredag i skolan. Med en kvarsittning som jag sket i och höll nästan på att komma till skolsyster i onödan. Men jag tog hjälp av min pojk...vän. Herre gud. Lucas hade skjutsat hem mig efter att vi smet från kvarsittningen. Och strax där efter hade mamma kommit hem. Hon skulle var hemma hela helgen och inte behöva ta några extra skift på jobbet. Jag hade smsat Sarah runt sjutiden och frågat om hon ville komma över på en spontan sleepover. Och hon hade blivit super glad över det. Hoppas hon vill träffa mig, hon kanske bara kommer p.g.a Jesper. Men bra att han är hos några kompisar, så han kommer inte hem förens till kvällen eller till och med natten.

Mamma, Sarah och jag hade haft en tjej middag bara vi tre. Vi kunde verkligen prata om allt. Man kanske tänker att man inte ska nämna allt, men vi kan vara så öppna. Det känns som att vi känt varandra i flera år. Jag har aldrig haft en sådan bra kompis som Sarah, hon är liksom så jordnära, ger bra råd, skulle aldrig svallar och är så klok. Sådana personer älskar jag och mamma, det är nog därför vi kunde prata om allt. Jesper hade inte sagt något till mamma. Varför vet jag inte. Men han säger bara att dom väntar på det rätta tillfället. Vad betyder det ens. Varför ska man vänta med att säga att man bara är ihop. Dom ska ju inte direkt gifta sig. Eller tänk om det är därför. Han kanske har friat.

Jag skakade bort tankarna och fortsatte fokuset på filmen jag och Sarah kollade på. Efter vår mysiga middag med mamma så gick vi upp och kollade på film i min säng. Hela rummet var mörk förutom några doftljus vi hade tänt lite här och var i rummet. Vi låg nerbäddade i sängen med mjukiskläder på och datorn mellan oss.

Jag hörde steg i trappan och strax där efter stack mamma in huvudet i rummet.

"Här kommer jag med lite.... Popcorn" sa hon och drog fram popcornen när hon nämnde det.

"Jej, Jippi" hojtade vi båda trött men ändå glada att få lite snacks.

"Varsågoda. Jag går och lägger mig men det är bara att komma in om det är något" sa hon medan hon gav oss popcorn skålen. Sedan lämnade hon rummet.

Sarahs perspektiv

Leonoras mamma var jätte gullig, eller Jespers med. Vi tre kunde prata om allt, det var så skönt. Dom båda är så trevliga och öppna. En väldigt bra svärmor. Nämen gud vad är det jag säger. Planerar jag in ett giftemål här. Åh herregud gud. Eller Asså så konstigt är det inte.

Efter en timme ungefär så började filmen dra åt sitt slut och både jag och Leonora var ganska trötta. Man kunde höra steg i trappan och jag blev lite fundersam. Hade inte Annika gått och lagt sig. Dörren öppnades och Jesper stack in huvudet innanför dörren.

"Leonora jag går och lägger mi..." Hann han säga innan han fick syn på mig och sprack upp i ett leende.

"Sarah, är du här" sa han.

"Nej, jag tror du drömmer om mig" skämtade jag.

"Aa det har du rätt i, jag drömmer bara om dig." Sa han och kom närmare oss.

"Neeej, ni får hålla på senare" sa Leonora, drog mig närmare mig och kramade om mig. Vilket fick mig att skratta.

"Just nu är Sarah min." Tilläggde hon.

"Men kan jag få henne inatt då?" Frågade Jesper och flinade.

"Ewwwww. Hon är min så går nu" sa hon och jag höll fortfarande om mig hårt.

"Okej då" sa han men innan han gick ut så blinkade han med ögat. Typ 'kom in till mig när hon har somnat.' Sedan lämnade han rummet och jag och Leonora låg och prata ett tag.

The boyWhere stories live. Discover now