15. Alla blickar på mig

3.7K 51 2
                                    


Leonoras perspektiv

Jag vaknade av att väckarklockan Pep med ett irriterande ljud. Inte måndag tänkte jag. Jag stängde av den och pustade djupt ut. Efter en liten stund reste jag mig ur sängen och gick med trötta ben ner för trappan.

Nere i köket var det tomt och när jag tänkt efter ett tag kom jag på att mamma och Jesper började tidigt. 'Fan då måste jag gå till skolan.'

Jag tog fram frukost och sedan åt jag den i lugn och ro. Det var nog första dagen utan att stress tror jag.

Efter en timme ungefär var jag helt klar. Jag hade på mig en vit blues med en spetsig bh under. Och till den hade jag ett par blåa jeans. (På bilden ser man tröja.) Jag gick ner till hallen och satte på mig mina vita sneakers och sedan min bomberjacka. Sedan stängde jag dörren, låste och började min färd mot skolan.

När jag kommit en bit märker jag en bil som körde sakta bredvid mig. Paniken började stiga lite. Tänk om det är en seriemördare.Jag kollar dit och ser en flinade Lucas i förarsätet. Jag andades ut och suckade samtidigt. Måste det vara han.

"Vill du ha skjuts" frågade han och behöll sitt stora flin på läpparna.
"Okej, det kommer väll ändå sluta med att jag sätter mig i bilen." sa jag och rykte på axlarna. Jag orkar ändå inte gå till skolan.
"Smart tänkt" sa han och öppnade min dörr inifrån. Jag hoppade in och sedan körde han iväg. Det en stel tystnad LAS sig över oss men jag avbröt den.

"Om Chloe har fått reda på att du åt mat hos oss kommer jag få stryk idag."  Han skrattade svagt och sa.
"Då får du väll hålla dig nära mig då" Jag kollade på honom med en allvarlig blick.
"Då blir det väll ännu värre"
"Kanske det" konstaterade han och rykte på axlarna.

"Varför kände du inte igen mig första dagen?" Frågade jag och vände mig om till honom. Han mötte min blick lite snabbt och flinade.

"Det tog ett tag för mig att fundera på om jag legat med dig eller inte. Men sen slog det mig att en så söt person som du borde jag kommit ihop om jag legat med." Hans blick var riktad framåt men snabbt vände han sig om mot mitt håll. Han flinade på en gång när han fick syn på mitt ansiktsuttryck och vände sig framåt återigen.
"Douchebag" mumlade jag fram men medvetet högt att han skulle höra och kollade ut från fönstret.

Vi fortsatte prata lite smått men efter ett tag var vi strax utanför skolan.
"Du kanske kan släppa av mig här, så ingen ser mig i din bil." sa jag lite oroligt och kollade ut för att se om det var någon jag kände igen från skolan runt bilen.

"Men kom igen"
"Jo, jag vill gärna inte ha stryk för en sådan sak." Han flinade men stannade bilen längst gatan.
"Tack för skjutsen" sa jag. Han mötte min blick och log, sedan gick jag ut ur bilen. Jag fortsatte mot skolan och strax där efter såg jag dom två stora dörrarna.

Inne i skolan såg jag Sarah vid mitt skåp. När hon fick syn på mig sprack hon upp i ett leende och vi möttes i en kram.

"Hej stumpan" sa hon och skrattade när hon fattade vad hon sagt.
"Hej på dig med" sa jag skrattandes. Vilket smeknamn.
"Har vi historia nu?" frågade jag när jag öppnade skåpet.
"Yes" jag la in jackan och väskan och tog sedan ut historia böckerna. När jag stängde skåpet igen såg jag att Lucas kom in. Alla tjejer som stod längst korridoren kollade helt kära på honom och lutade sig mot skåpet. Jag bytte blicken och kollade på honom. Då märkte jag att han redan kollade på mig. Han blinka med ena ögat och jag kände att jag började rodna så jag vände tillbaka blicken till alla tjej och dom flesta gav mig bitch blickar. Fan.

"Ska vi gå" sa Sarah.
"Yes, let's go" sa jag. Vi började gå mot lektionen och bara efter en stund hakade Cindy på oss.

Vi tre kom in i matsalen, vi tog mat och sedan gick vi till ett ledigt bord. Jag kollade runt och såg att Lucas satt vid ett bord längre bort med Chris och Noah. Han fick ögonkontakt med mig, jag rynkade på ögonbrynen och spärrade upp ögonen. Och gav honom blicken som sa sluta-kolla-på-mig. Han flinade och vände sig sedan blicken åt Chris.
Jag vände mig också och skulle precis säga något till Sarah och Cindy men blev avbruten av någon drog upp mig i armen. När personen hade ställt mig upp såg jag vem det var. Chloe.

"Vad fan är det du inte förstår" röt hon argt.
"Vad jag inte förstår?? Vad är det du inte förstår. Du är inte tillsammans med Lucas." sa jag. Jag kunde se hur hat började växa i hennes ögon och jag var beredd på att få en käftsmäll när som helst. Men istället för en käftsmäll kastade hon hennes vattenglas på mig. Jag blev helt blöt över tröjan och när jag kollade ner såg jag hur tydligt min Spets bh syntes.

"Oj ditt riktiga jag ser jag. Hora" morrade hon känslokallt oh putade bitchigt med läpparna. Jag vände mig om och såg att allas blickar var mot mig. Vissa killar kollade bara sexigt och ropade och visslade. Jag kände tårarna bakom mina ögonlock men försökte att hålla dom tillbaka. Då såg jag någon komma gåendes mot mig. Denna någon var Lucas. Han log inte eller flinade som dom andra killarna. Han såg.... bekymrad ut. När han var nära mig drog han av sig sin gråa munkjacka sexigt. Det kändes som att allt gick i slowmotion. Han hade en vit t-shirt under sin munkjacka och när han drog av sig den åkte den vita t- shirten med lite så man såg hans otroligt vältränade mage. Vilket Sixpack. När han kom fram till mig räckte han munkjacka till mig och jag satte genast på mig den.

"Tack" sa jag och vände mig för att gå ut ur matsalen.  Jag styrde mina steg till toan och gick in. Jag tog av mig hans munkjacka och sedan min blöta tröja. Dörren öppnades och vid dörren stod. Lucas. Han spärrade upp ögonen när han såg att jag bara stod i bh.

"Oj sorry" sa han men stod kvar med blicken på mig.
"Kan du gå ut eller" frågade jag och skrattade.
"Ja förlåt" sa han och kollade upp till mina ögon. Han gick ut och jag satte på mig hans munkjacka snabbt. Den var väldigt stor och väldigt skön. Jag tog min blöta tröja och gick ut. Utanför stod Lucas lutades mot skåpen. Jag snurrade runt för att visa hur jag såg ut. Han flinade stort.                                 

"Tack igen" sa jag och mötte hans ögon.
"Ingen fara" svarade han och log.
"Hur gick det?" ropade Sarah som kom springandes i korridoren.
"Det gick bra, jag lånar Lucas tröja." Förklarade jag.

"Okej, bara det inte blir bråk för det." sa hon och rykte på ögonbrynen.
"Hoppas inte det" sa Lucas. "Jag går in igen" sa han och gav mig en sista blick. Jag nickade som svar och tackade ytterligare än gång.

(Bilden över kan man se tjejen har på sig en munkjacka så ser hon ut med hans munkjacka på.)

****************************

Okidoki kap 15 klart! Hoppas ni gillade det. Har varit bortrest några dagar så har inte haft tid att skriva men nu kör vi igen.

Gott nytt år!!! ~2018~

The boyWhere stories live. Discover now