19. Gissa vad jag har sett!

3.2K 44 13
                                    


Leonoras perspektiv

Jag vet inte vad jag ska göra. Det är måndag igen och hela helgen har jag bara gått runt och grubblat över att Jesper faktiskt låg med Chloè. Det är ett faktum som jag inte kan förstå.

Jag har ignorerat honom ända sedan jag kom hem från Caféet i lördags. När jag kom hem igen smällde jag igen ytterdörren så hårt jag kunde och klampade extra hårt i golvet så att han eller dom skulle höra att jag var hemma. Han hade bara kommit ner för trappan och låtsats om som att han hade 'sovit' själv. Jävla idiot! Vad fan ska jag gör? Han borde ha stor ångest att han låg med tjejen jag hatar mest i hela världen. Och vad hände med 'hon är en bitch' som han sa dagen hon slog ner mig. Jag blir tokig på honom. Vart har min storebror tagit vägen.

Nu var det måndag morgon iallafall och jag var i hallen och satt på mig skorna. Skolan började om 25 minuter och jag skulle gå så det var bäst att ha god tid på sig. Jag kunde få skjuts av Jesper men jag vill inte sitta och ha en "fejkad" konversation med honom. Hell no!

Jag smällde igen dörren och började gå nedför gatan. Jag ville ha skjuts idag för idag är en sådan dag som jag bara är arg, sur och vill bara ligga kvar i sängen och kolla Gossip Girl. Trodde aldrig att jag skulle säga det men jag hoppas att Lucas kommer förbi med bilen och frågar om jag vill ha skjuts.

10 minuter senare var jag framme vid skolan och hade inte sätt till någon Lucas.

Väl inne i korridoren möttes jag som vanligt av blickar. Speciellt från tjejerna. Varför? Vad har jag gjort för fel? Om dom har problem med mig kom fram och säg det istället för att ge mig hotfulla och mordblickar. Jag blir ju rädd för jösse namnen. Hur som helst är det viktigaste är jag kommit Sarah så nära och att jag har en bror som står vid min... eller vad säger jag. Min brorsa har någon form av störning nu.

Sarahs perspektiv

Jag fick syn på Leonora som kom gåendes i korridoren. Alla tjejer kollade på henne med bitch blickar. Asså hur kan man bete sig såhär mot en tjej som precis har börjat en ny skola. Jag skulle aldrig ha hjärta att bete mig så. Har det varit någon form av brist i uppfostran eller?

Leonora såg arg ut eller snarare rasande ut.

"Gud vad har hänt med dig? Det ser ut som att du sätt ett spöke."

"Du kommer också se ut såhär med när du får reda på vad jag har sett. Det jag har sett är värre än ett spöke." Hon började öppna skåpet och ta av sig jacka och väska. Vad är det hon har sett?? Jag började känna en oro krypa fram.

"Du vet festen i fredags?"

"Mm" mumlade jag skeptiskt.

"Jo jag fick skjuts hem av Lucas och morgonen där på när jag vaknade upp. Skulle jag se om Jesper var hemma eller om han gick hem med en killkompis, och gissa vad. I hans säng ligger en tjej. Jag såg inte med säkerhet vem det var men på golvet låg en blå klänning och det var exakt samma klänning som Chloe hade haft på festen?" sa hon och smällde hårt igen skåpet. Allt stod stilla i mitt huvud. Tänk om hon hade sätt att det var jag. Vad ska jag säga nu? Det var ju för jösse namnen jag och inte Chloe.

"Men gud hur kunde han göra så. Omg jag vet inte va jag ska säga. Du jag har lektion nu så vi får ta det här senare. Vi ses till lunch." Babblade jag snabbt fram och gick sedan med snabba steg bort från korridoren. Jag måste hitta Jesper

Jag vek av till en annan korridor som var tom. Jag ökade mina steg, men helt plötslig från ingenstans drog någon mig i armen in till ett klassrum. När personen lutade mig mot väggen och placerade händerna bredvid mitt ansikte såg jag vem det var. Jesper.

(Bild där uppe visar hur han fångar in henne och hur dom står.)

"Gud du skrämde mig" sa jag lite lättad över att se att det var han. Men mer han jag inte säga innan han kysste mig. Jag besvarade kyssen och la mina händer runt hans nacke. För en sekund där hade jag glömt vad Leonora berättat men snabbt snappades det upp i huvudet. Jag drog hastigt ifrån och kollade rädd in i hans ögon. Jag andades in djupt och ut igen. Hans ansiktsuttryck ändrades från glad till orolig.

"Vad är det? Vad har hänt?"
"Leonora var hemma kvällen vi var med varandra och hon tror att du har legat med Chloé." Hans ögon blev stora som klot och munnen öppnades en aning.
"Är du säker? Har hon sagt det?"
"Ja hon kom just fram till mig och var skit arg. Rasande asså jag har aldrig sätt henne såhär. Vad ska vi göra?"
"Det är därför hon har vart så nere i helgen. Hon har inte sagt ett ord till mig."
"Antagligen. Jesper vad ska vi göra, hon är en tickande bomb som kommer smälla snart och det vill ingen vara med om. Fatta hur hennes tankar måste gå nu. Herregud hon tror att du legat med hennes värsta fiende." Jag fick mer och mer panik ju mer jag tänkte på det.

"Andas Sarah. Jag kommer på något." sa han och strök sin hand på min kind.

"Men du jag har lektion så jag måste gå" sa jag och pussade honom fort på munnen innan jag lämnade klassrummet som jag blev indragen i.



*************************

Hoppas ni gillade det. Kommer lägga ut för det mesta på helgen
nu för har inte tid under veckan!

Kommentera gärna vad ni tycker eller vilka karaktärer ni gillat.

The boyWhere stories live. Discover now