34. Middagen

2.9K 55 2
                                    


Leonoras perspektiv:

Ända ner till köket kunde man höra mammas samtal med Jesper, men som tur var skrek dom inte på varandra. Mamma hade bara en massa frågor. Man kan väll säga att allt detta är mitt fel men och andra sidan kanske det var bäst att hon fick reda på det. Varför ska man smyga runt och vänta?

Just nu stod jag framför spegeln och bestämde kläder till middagen ikväll. Det slutade med att jag tog ett par svarta jeans och en vit blus. Enkel och simpelt men ändå snyggt. Mamma stod redo i hallen och väntade på mig. Varför väntar alla på mig? Så långsam är jag inte.

Jag sprang ner för trappan och satte på mig skorna. Sedan gick vi ut till bilen och åkte till Lucas.

När vi var framme hoppade vi ut ur bilen och fortsatte upp mot huset. Stella hann öppna dörren innan vi ens hann knacka. Hon hade på sig en rosa prinses klänning och två söta tofsar i hårt. Så söt. Hon sprang ner för trappstegen och kastade sig i min famn. Jag lyfte upp henne och fortsatte bort mot dörren. Lucas kom fram i hallen och när jag gick syn på honom började jag genast le. Han flinade till när han fick syn att Stella var i min famn. När vi kom fram till dörren sträckte han ut händerna i en gest att han skulle ta henne, jag lyfte henne och räkte över henne till honom. Hon la sina händer runt hans nacke och virade sina ben runt hans midja, dom såg så söta ut.

"Välkomna" sa Sofie glatt när hon kom ut till hallen. Hon gav mig en varm kram och mamma med. Sedan fortsatte vi in till köket. Mamma och Sofie som redan börjat prata om allt möjligt gick först sedan Lucas med Stella i famn och sist jag. Lucas släppte ner Stella som sprang in i vardagsrummet och lekte, han vände sig om och gav mig en snabb puss på munnen.

"Dom verkar komma bra överens" sa Lucas efter kyssen.

"Mm,dom har ju gått igenom lite likadana saker." Han nickade och tillsammans gick vi in till köket.

"Jamen exakt så är ju jag med, och efter allt som hänt så kände jag bara skit i män!" Pratade mamma och Sofie i mun på varandra.

"Maten är klar nu så vi kan sätta oss" sa Sofie när hon såg att vi kom in i köket och lydigt gjorde vi som hon sa.

"Vad trevligt att ni kunde komma" sa Sofie när vi började ta mat.

"Ja men verkligen, så kul att få träffas." Svarade mamma.

" Hur länge har ni varit tillsammans" Frågade Sofie.

"En vecka kanske" sa jag och kollade mot Lucas som nickade instämmande.

"Ni är verkligen söta tillsammans." Sa Mamma och jag kollade mot Lucas som flinade mot mig.

"Så om jag uppfattat det rätt kommer ni från Sverige." Sa Sofie.

"Ja precis, jag, Leonora och min äldsta son Jesper flyttade hit för ett tag sedan."

"Vad kul, hur kommer det sig att ni flyttade så långt?"

"Jag fick ett jättebra jobb erbjudande här och vi alla ville ha en ny start från allt drama hemma" svarade mamma.

"Med drama menar hon att vår pappa var otrogen och min pojkvän med." Tillade jag. Sofie kollade medlidande på mig en stund.

"Vilken tur att du hittat Lucas nu." Sa hon sedan. Jag fick genast ett leende på läpparna.

"Aa jätte" sa jag och kollade på Lucas.

"Pappan till Lucas och Stella lämnade oss också. Han klarade inte av att ha fler barn när han fick reda på att jag var gravid med Stella så han stack."

"Jag är så ledsen för det" sa mamma sorgset till Sofie. Hon log tillbaka.

"Men vi har det väldigt bra vi ändå" sa Sofie och kollade mot Lucas. Som nickade instämmande.

Under hela middagen pratade vi vidare om allt som hänt. Mamma och Sofie hade nästan pratat i mun på varandra när dom hade så mycket att berätta. Bra att det inte var en stel första middag. Klockan hade börjat bli mycket och vi hade förflyttat oss till vardagsrummet. Jag kände att Stella blev tyngre och tyngre i min famn och det såg Lucas med.

"Lucas går du upp och lägger Stellsan" sa Sofie som märkt att hon nästan sov i min famn. Lucas reste sig upp och det gjorde jag med. Vi gick tillsammans upp till övervåningen och väll där uppe gick vi in till hennes rum. Rummet var täckt av rosa väggar och en söt liten prinses säng. Ja la ner henne i sängen och bäddade om henne. När jag tänkte resa mig upp för att gå. Tog hon tag i min hand och sa.

"Stanna" jag log och la mig bredvid henne i sängen. Lucas kom också fram till sängen och la sig bredvid henne på andra sidan.

(Bild där uppe)

"Berättla en historlia" sa Stella med nappen i munnen.

"Okej, det var en gång en prins som var väldigt kär i en prinsessa. Men problemet var att prinsessan inte gillade prinsen eftersom att han hade leg... Charmat andra prinsessor." Jag kollade mot Lucas som flinade stort. "Men när prinsen hade räddat prinsessan blev hon väldigt kär i honom och dom blev genast förälskade i varandra." Stella hade redan somnat trots att min historia var så kort. Lucas flinade fortfarande åt min historia som syftade på oss. Sedan reste vi oss upp och gick in till hans rum istället. Vi slappade i hans säng tills mammorna kom in i rummet och började prata med oss. Mamma sa att vi skulle börja dra oss så det var väll bara att acceptera och gå ner till hallen. Jag kramade om Sofie och sen gav jag Lucas en lång kram och en puss på kinden. Sen åkte mamma och jag hem. En väldigt trevligt kväll. Allt hade gått bra, mamma och Sofie hade kommit bra överens. Vilket var väldigt kul.

***********************

Hoppas ni gillade det. Rösta och kommentera gärna. <333

The boyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin