42. Hur många har du legat med??

2.9K 49 3
                                    



Leonoras perspektiv:

Det var onsdag och jag och Lucas gick nere på stan. Det var jätte soligt idag så vi passade på att gå en sväng på stan. Vi var inne i en butik som sålde bebis kläder och bebis tillbehör. Vi har inte köpt kläder än. Men idag köpte vi de första plagget. En ljusgrå body med vita moln på. Jätte gullig.

(Bild där uppe)

Det är snart bal, eller dom som går sista året har bal men man får bjuda eller eskortera vem som helst. Därför kommer jag och Sarah gå efter som att Jesper och Lucas vill gå med oss. Vi gick in i ett butik som sålde balklänningar det var många jag kunde utesluta eftersom att dom var så tajta kring magen. Men expediten tipsade mig om en butik med specialklänningar här i närheten.

Bal. Det har alltid varit något jag har drömt om. Att fixa sig lite speciellt fin och gå med en kille man blivit bjuden av. Ni kanske undrar hur jag blev bjuden. Jo det var så här.

Två dagar tidigare:

Skolan var full satt med planscher och dekorationer inför skolbalen. Jag har försökt ett tag att fråga lite små frågor, inget som avslöjar balen ordagrant utan mer att jag tittat på fina klänning och så. Men han har inte fattat mina hintar någon gång. Hur trög får man vara. Fattar han inte vad jag menar, kom igen hur kan han inte tänka på balen. Jag hoppas han bjuder mig snart eller över huvudtaget nämner det. Min dröm har alltid varit killen som bjuder mig ska göra något extra fint. Blombukett eller något som får mig att känna mig speciell, att han visar att det verkligen är mig han vill gå med

Jag och Sarah gick i korridoren och pratade.

"Så har Lucas bjudit dig till balen?" Frågade hon. Jag suckade och svarade.

"Nej inte än, börjar undra om han kanske är blind och inte sätt alla planscher." Hon skrattade till.

"Jesper då? Har han sagt något?"

"Mm" sa hon och blev jätte fnittrig.

"Okej, och hur frågade han då?" Sa jag och log.

"Han...." Började hon sitt långa svar och viftade med händer och var jätte kär. Åh tänk om man hade en killes om hade koll.

Vi kom in i korridoren och möttes av Noah och Lucas som kom gåendes bredvid varandra. Jag log åt Lucas och höjde ögonbrynen medan jag nickade åt plascerna åt sidan. Men självklart fattade han inte min gest och rynkade på ögonbrynen.

"Hon vill att du frågar henne på balen" sa Noah som tydligen fattat vad jag menar. Lucas höjde huvudet lite och gav en blick 'jaha, var det det du menade' innan han hann säga något sa Noah.

"Mannen vad har hänt med dig?"

"Jag trodde det var en självklarhet att vi skulle gå" sa Lucas. Jag kunde inget annat le. Det är klart det är en självklarhet, vad tänkte jag. Skulle han gå med en annan tjej eller?

"Det är klart det är en självklarhet. Va tänkte jag på. Ville nog att du skulle fråga på ett speciellt sätt bara." Han fattade vad jag menade och ställde sig ner på ett knä. Vad händer? Ska han fria? Nej tack inte fria, inte än.

"Leonora Nilsson, vill du göra den äran att gå med mig på balen?" Sa han och tog tag i min hand. Alla runt om började vissla och viska. Jag nickade ivrigt och drog upp honom på benen.

The boyWhere stories live. Discover now