çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen

5.6K 594 155
                                    

Ailenle mi tartıştın, sevdiğinle gönül bağların mı kırıldı, hasta mısın, kafan başka yerlerde mi? bunların hiçbiri önemsenmeden bir dönem boyunca işlenen tüm konulardan öğrencilerin sadece bir sınavla sorumlu tutulduğu o sınav günü gelip çatmıştı. Oysa eğitimciler her insanın farklı ruh hali ve psikolojiye sahip olduğunu biliyor olmalılardı! Öğrencilerin de birer insan olduğunu hatırlamalılardı!

Sınıf rehber öğretmeni olan Namjoon kitapçıkları ve optikleri sıralara teker teker yerleştirirken "Ben başladığını söylemeden kitapçığı açmak yasak, bakanın kağıdına kopya çekti muamelesi gösterilecek" diyerek öğrencileri uyarıyordu. Sınıfın genelinin sınavı salladığı yoktu zaten. Ama bu sefer bir ilke şahit oluyordu sınıf:

Yoongi'yle birlikte bilgi yarışması ekibi, önlerinde duran sınav için oldukça heyecanlılardı.

Namjoon kopya konusunda öğrencileri uyarırken kitapçığını açmak üzere olan Seokjin'i görünce sesini stabil tutmaya çalışıp seslendi.

"Seokjin, sınav başlamadan bakamazsın. "

Seokjin haylazca gülerken yanıtladı:
"Bakmak değil de... Şöyle bir göz attım Hocam "

Namjoon gözlerini Seokjin'den alarak duvardaki saate baktı. Yelkovan son adımını atıp 12'nin üstüne gelince "Sınavınız başlamıştır, başarılar!" deyip gerginlik yüzdesi 20'den 60'a çıkan öğrencilerine baktı.

Sıraların arasında spor ayakkabısının gıcırtı çıkarmamasına dikkat ederek gezmeye başladı. Bazıları ismini optiğe kodlayıp kitapçığı açmadan uyumaya başlamıştı. Bazılarıysa soruları tekerleme söyleyerek cevaplıyorken gözü arka sırada oturan beşliye kaydı. Jimin ve Taehyung sırtını birbirine yaslamış konsantrasyon içinde soruları çözüyorlardı. Seokjin de bazen kaşlarını çatıp kararlı bakışlarına gölge düşürse de pes etmeye meyilli durmuyordu. Jin'in yanında vücudunun yarısı Yoongi'ye dönük şekilde oturan Jungkook'a baktı.

Soruları çözmeye matematikten başlamış olmalıydı, sayfayla savaş veren kaleminden böyle olduğunu düşündü Namjoon. Jungkook'un sorunun cevabını optiğine geçirdikten sonra, yorulan elini sallayıp dinlendirirken gözünün ucuyla Yoongi'yi süzdüğüne şahit olmuştu esmer adam.

Uzun yılları aşmış eğitim hayatında Jungkook spor haricinde ilk kez bir şeyler başarabildiğini deneyimliyordu. Ve tüm bunlar Yoongi'nin sayesindeydi. Şu an önündeki matematik sorularını bulmaca gibi zevkle çözmesini sağlayan kişi; yan tarafında yorgun bakışlarıyla önündeki soruları çözen kişiydi.

Yoongi'ye bakarak motivasyonunu rejenere edip tekrar soruya döndüğünde Namjoon bu sefer önündeki sınavı kendisine amaç olarak belirlemiş kuzenine baktı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Yoongi'ye bakarak motivasyonunu rejenere edip tekrar soruya döndüğünde Namjoon bu sefer önündeki sınavı kendisine amaç olarak belirlemiş kuzenine baktı.

Dün gece geç saatlerde çalışıp uykusuz kalmaması için onu sık sık kontrol etmişti. Dönemin başından beri birincilik için tek yaptığı ders çalışmaktı. Şimdi ise dinlenmiş ve uykusunu almış şekilde sınava hazır olmalıydı. Ama soluk tenli oğlanın gittikçe solan ve yorgun görünen yüzüne bakınca, dün gece de uyumayıp ders çalıştığını anladı. Uykusuzluk sağlığı için çok tehlikeliydi, o yüzden sınav boyunca gözünü üzerinde tutup olası tehlikeler için hazırda bekledi.

can't smile without you | yoonkookWhere stories live. Discover now