10. Bölüm |Sınav|

113K 4K 307
                                    

Keyifli okumalar :)

*************
Sinirliydim.Aynı zamanda da başımı belaya soktuğum için kendimi tebrik ediyordum.Ufak bir korku kırıntısını da bu karışıma eklersek mükemmel bir durumda sayılmazdım ama etrafımdaki baygın insanlara göre çok daha iyi bir durumda olduğum kesindi.Belki de birazdan bende onlar kadar kötü bir durumda olacaktım ama şuan ki durumum artık bana normal geliyordu.

"Sana iki seçenek sunacağım." dedi kadın.Bir yandan da beni buraya getiren ve bu kadının yardımcısı olduğunu düşündüğüm adam ipleri çözmüştü.Rüzgar titrememe sebep oluyordu artık.Buradakiler o kadar akla gelmeyecek ve garip bir hayatın pençesindeydiler ki sanki bir rüyanın eseriydi gördüklerim.Yüzümü buruşturdum.Rüya değildi.

Siyaha boyanmış çimenlere kısa bir göz gezdirdikten sonra yaşlı kadına baktım.Siyah saçları kabarıktı,üstelik tüm bu kire,pisliğe rağmen kadın tertemizdi.Koltuğunu çeken dört kişi sert,kin dolu bakışlarını bana yolluyorlardı.Muhtemelen hepsi benim yerimde olmak istiyordu.Koltuğa bağlanmış ve insan siması silinmeye yüz tutmuş olan ben değildim ne de olsa.Yine de bana bu şekilde kanlı gözlerle sinirle bakmaları hoşuma gitmiyordu.Ellerim çözülmüştü ve ayaklarımda bağlı olmadığı için kaçabilirdim ama hemen yakalanacağımdan emin olduğum için boş bir çaba sarfetmedim.

"Seçenek ?" diye sordum küfür eder gibi.

Siyah gökyüzü ve yukarıda asılı uçaklar sanki başıma düşecek,sanki etraftaki siyah,saldırgan köpekler dişlerini koluma geçireceklerdi.

"Seni siyah perdenin dışına çıkarabilirim.Hiçbir karşılık istemeden."

Kaşlarımı şaşkınlıkla yukarı kaldırdım.Beklediğim bir seçenek değildi.Daha çok işkencelerin olduğu seçenekler olacağını düşünüyordum.

"İkinci seçenek ?" diye sordum.Bu arada Çınar'a yaslanmayı bıraktım.Bu güzel ve gösterişli ağaç bana Bay Çivi'yi hatırlatıyordu ve onu şuan düşünmek,aklımdan geçirmek istemiyordum.

"Burada kalırsın." dedi kalın sesiyle.

Bu bir şaka mıydı ? Tabiki birinci seçeneği seçecektim.Bunu bana sormaları bile garip gelmişti.

Birinci seçeneği tercih etmek için ağzımı açtım ama bir şey söyleyemedim.

"Garip." diye mırıldandım.Bu ilk seçenek fazla garipti ve bu insanların beni boşu boşuna getirmediklerine emindim.Beni eğer serbest bırakacaklar ve siyah perdenin arkasına göndereceklerse buraya getirip bağlamanın onlar için ne anlamı vardı ?

Kafamdaki hayali ampul birden yandı.Bu bir oyundu.Benden gelecekleri cevaptan emindiler.Eğer ilk seçeneği seçtiğimi söylersem buradan gideceğimi zannetmiyordum.

"Burada kalacağım." diye cevap verdim.Belki oyun değildi,belki de gerçeği söylüyorlardı ama ben verdiğim kararlar yüzünden pişman olmazdım.Başıma belki de gelebilecek en kötü durum gelebilirdi ama ben düşüncelerimin sonuna kadar arkasındaydım.

Kadın ve adam şaşkın gözlerle bana baktı.Birden hiç beklemediğim bir anda üzerinde olduğum siyah çimenler yarıldı ve ben sert bir şekilde beyaz bir zemine düştüm.Hızla yukarı baktım.O...büyülü ve aynı zamanda ürkütücü dünyanın siyah çimenlerle gizlenmiş bir kapısı vardı sanki ve az önce beni bu odaya atan aralık artık kapanmıştı.Oldukça sersemlemiş bir şekilde etrafıma baktım.

AÇELYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin