⭐ Április 9., péntek ⭐

5.5K 191 12
                                    

Következő óra után az udvaron gyülekezetünk, az árkádok alatt, szülinapom alkalmából.
-Rentai Renátának lesz ez a dal, speciálba! Boldog 15. szülinapot! - szólt a suli rádiós. Ez bolond.
-Mi a túró - röhögött fel az osztály. Nos, nem túrót mondtak, de szebb így, hogy megszépítettem. Várjunk, mi van?
-Küldi: névtelen - közölte, mire az egész suliból kitört a röhögés.
-Figyelmeztetés. Ne hallgasd a CD-t vezetés vagy gépkezelés közben - szólal fel az egyáltalán nem ismerős dallam. Ez mégis mi a fene? - vagy ha epilepsziában szenvedsz - folytatódik.
-Ez mégis mi a szar? - érdeklődik az egyik végzős kulturáltan. Dave nagyon nevet, a többiek néznek, mint borjú az új kapura. Nos, átérzem a helyzetüket. Én is ugyan így érzek.
-Csak egy nap van, ami más mint a többi.. - ez ilyen tipikus filmbe illő beszéd. Visszhangzanak a szavak, mintha egy barlangban lennénk. - Nyisd ki a szemed, nézz körben, hiszen mindenki itt van akit szeretsz.. Csak egy nap van, gyönyörű ahogy csillog a mosoly az arcodon. Látod mennyien vagyunk? - hm. Nem mindenki. De igen, itt vannak. Kíváncsi leszek mi lesz ebből.. - Boldog szülinapot te kis b*zi - cenzúrázva játszottak le, aztán elkezdődött a zene.
-Jézus, Krisztus. Dave, ugye ez nem a te műved? - tör ki belőlem a nevetés, mire elkezd bólogatni. Az egész társaságból felhangzik a hangos nevetés, ami szerintem még a csukott ablakon is behallatszódott. Igazából a szövegben 18. szülinapod van, de akkor beleszólt a stúdiós, hogy "tizenötödik".
-Ó, nagymama, milyen nagy a szemed - kezdődik. -Nyugi, csak a drog miatt van - ekkor az egész suliból kitört a nevetés. Még pár tanár is nevetett, azonban Mádáy nem volt jó kedvében. Megint.
A zenén kívül dörömbölés hallatszódott a hangszórókból, aztán Mádáy "engedjetek be!!" plusz "kapcsoljátok ki!" kiáltása. Az egyik stúdiós kiabált ijedten, hogy "dehogy!!", és újra nevetés hallatszódott a társaságból.
-Máté egy állat - röhögött az egyik végzős srác. Hm, szóval Máté egy állat.
-Kutya? Ugye kutya? Vagy cica? - kérdezte Virág.
-Emó, sötét vagy - szólta le Ricsi.
-Ez egy metafora. Vagyis inkább hasonlat. Tudod, mint a hülye, csak.. Azt mondta helyette.. Nem tudom ki, hogy állat - magyaráztam.
-Nem tudom ki neve Dani - röhögött fel, ezek szerint Dani.
-Jó, na, nem ismerhetek mindenkit - pirultam el.
-Cuki amikor elpirulsz - mondta, és még jobban vörös lett a fejem.
-Na, jól van - mondtam nevetve, ugyanis tudtam, hogy viccből mondta. Onnan, hogy amikor elvörösödtem nevetni kezdett. Na mindegy.

🖇️

Órák után hazafelé tartottam, és reggel.. hát, korán indultam. A baj az volt, hogy egy körül ment el dolgozni, de én kulcsot nem vittem.. Idő közben még az eső is elkezdett szakadni..
Szakadó esőben álltam, és azon gondolkoztam, hogy az udvarba bejuthatok, viszont a házba hogyan? Megpróbáltam bemászni az udvarba, és khm..
-Reni? Te mit csinálsz? - kérdezte egy ismerős hang.
Azonnal összerezzentem, és a hang irányába néztem.
-Nincs nálam a kulcsom, anya meg csak este jön.. - mondtam, és össze koccantak a fogaim a hidegtől. Nos, lehűlt a levegő.
Felém nyújtotta a táskájából kirángatott pulcsiját, amit azonnal el is fogadtam.
-Köszönöm - pirultam el, mire legyintett.
-Na, gyere, nem hagylak itt - nyújtotta felém a kezét, amit én szapora szívveréssel megfogtam. A hasamban pihenő lepkék tomboltak az érintése miatt.. Hihetetlen, hogy egy ember ezt az érzést tudja ki hozni belőlem.

Szjg Másképp Where stories live. Discover now