🎆Reni Szemszöge : Szilveszter🎆

8.3K 202 87
                                    

Először is: Szeptember 22., csütörtök

Ma is a kapunkban várt rám Virág, és bepattantunk Krisztián kocsijába. Virág egy fekete, rózsaszínes pulcsit viselt, egy fekete farmert, és egy lila cipőt. Lényeg a változatosság, nemde? Én pedig kiélveztem a jó időt: egy piros - csíkos trikó, és egy kord farmerszoknya. Plusz tornacipő. Mikor kiszálltunk elköszöntünk Krisztiántól, és a lépcső előtti társasághoz mentünk. Köszönés helyett intettem csak, Dave fel sem nézett a telójából és úgy üdvözölt minket (Virág hallhatóan köszönt), Zsolti pedig felénk nyújtott egy csomag chipset. Hm, végülis? Vettem belőle egy marékkal.
-Sziasztok - köszönt Cortez, majd tovább itta a kóláját.
-Ren, Emó - biccentett Ricsi. - Tudod, hogy ki a legjobb barátom?

Na, vajon? Kettőt találhatok.

-Akinek matek és fizika leckéje van? - forgattam meg a szemem, majd előhalásztam a táskámból a füzeteim, és a kezébe nyomtam. Így indult ám a reggel, majd Virággal beindultam a suliba.
-Renáta! - kiabált Mádáy, mielőtt beléphettem volna a suliba. Megborzongtam az üvöltésétől, majd végig néztem magamon. A térdemig ért a szoknyám (na, jó, egy centi a térdem felett), a trikó nincs annyira kivágva, szóval értetlenül meredtem az igazgató helyetteshez.
-Megbeszélés! - szólt, mire megkönnyebbülten kifújtam a bent tartott levegőm. Virág a terembe ment, én pedig a suli újság termébe. Óra után tíz perccel mehettünk be, de gondoltam veszek egy kis kaját. Arnoldot pillantottam meg, és boldogan intettem neki.
-Te mit művelsz? - kérdezte kérdő tekintettel.
-Öhm.. Vásárolok - feleltem.
-Vladárral van óránk - figyelmeztett, mire elkezdtem sprintelni. Szerencsére Kinga akkor lépett be a terembe, amikor én felértem a folyosóra, úgyhogy tovább sétáltam.
-Jó reggelt - lihegtem, mire Vladár felvonta a szemöldökét. Ajajj.
-Mire véljem a késést, Rentai? - a tekintete lyukat vájt a hátamba. Pff, mintha a kaszáshoz készültem volna, úgy vert a szívem.
-Suliújság megbeszélés - hebegtem.
-És nem Kingával egy időpontban kellett volna érkezned?
-Hát..
-Rentai, örülnék, ha minimálisan tisztelnél, és legalább órára képes lennél időben bejönni, meg ha elhúzódik a megbeszélés is! Kinga, pontosan mi történt? - kérdezte dühösen. Most vagy ő a hülye, vagy én, de ha elhúzódik a megbeszélés akkor hogy érjek be időben? Na, mindegy.
-Renáta elindult a büfé felé - vont vállat, mire csalódottan néztem rá. Beárult, ez nem ér!
-Igazolatlan, és szaktanári.
Miközben a helyemre mentem a plafonig felszaladt a szemöldököm.
-Jó reggelt - jött be Arnold is. Na, szép, ő meg nem kap semmit.
A fiúk igazából csak kiröhögtek, én meg ha már igazolatlant kaptam semmi hasznosat sem csináltam órán. Vladár meg jobban kiakadt.
-Rentai, kérsz egy órai munka egyest? - kérdezte, és forrt a szeme a dühtől. Legközelebb felrobban. Csak elképzeltem, ahogy esetleg rosszul veszek levegőt, elkezd ketyegni, és robban.
-Kettőt is - fújtattam dühösen, mire a többiek felröhögtek. Hát, asszem beírta. Ajajj, mit kapok én ezért otthon.
-Szerintem jobban járok ha ma nem megyek haza - jelentettem ki szünetben, mire Haller jött be, és kaptunk egy leszidást. Miért van ránk ennyi panasz a héten, és stb.
-Reni! És pont te kaptál igazolatlant? És szaktanárit? - nézett rám csalódottan Haller.
-Igazságtalanság! - csattantam fel, a többiekből pedig kitört a röhögés.
-Én késtem 10 és fél, Kinga 10 percet, Arnold negyed órát mégis én kaptam igazolatlant és szaktanárit! - mondtam dühösen. Ez nem ér.
Haller inkább kiment a teremből, Virág meg annyit mondott, hogy "nyugiii, minden oké lesz". Hm. Otthon megkaptam, hogy lázadok, meg nem tudom még mit. Jaj, nem meséltem, hogy anya nyáron.. Megismerkedett valakivel. Igen, egy férfivel. Szóval Krisztián is hűen bólintott minden mondatra. Örülök nektek, tényleg, szívből.
Felmentem a szobámba, ahol tanultam, leckét írtam, aztán olvastam. Késő este néztem fel a netre, ahol nem volt semmi érdekes, majd álomba merültem.

Szjg Másképp Where stories live. Discover now