4. BÖLÛM

1.8K 76 32
                                    

ERTESİ GÛN - SABAH

BURAK

     Dedemin ( babamın babası) cenazesinden yeni dönmûştûm.

Cenazede bayağı tuhaf olmuştum. Cenazeye neden gittiğimi bile bilmiyorum zaten. Neden ki? O beni hiç bir zaman sevmemişti ki. 2 torunu ( kuzenlerim) daha vardı ve her zaman onları sevmiştl. Ne zaman yanına gitsem beni terslerdi; ona ne zaman baksam, baktığımı hisseder bana dönerdi ( hiç bir zaman kendisi bakmazdı zaten bana) ve kötü kötü bakardı. Küçükken bana olan o bakışlarından hep korkardım. Her zaman 2 kuzenimle oyunlar oynardı. Yaşlıydı ama hep dinçti. 10 yaşımdan sonra bir daha hiç gitmemiştim ona. Ailemde görûşmeyi kesmişti zaten. Neden görûşmeyi kestiğini bilmiyorum yada biliyorum ama hatırlamıyorum. Hep sinir olmuştum ona. O zengindi ve hiç bir zaman bizimle birşeyini paylaşmazdı, kuruş vermezdi. Tabi sinir olmamın nedeni kesinlikle bu değildi. Bana olan tavırları ve davranışlarıydı. Peki böyle bir adam öldû diye niye tuhaf oluyorum şimdi? Ûzûlmem saçma olurdu zaten.

Koltukta sinirle oturmuş bunları düşünüyordum. Bir anda arka cebimden bir hışırtı gelmesiyle irkildim. Ah dedemin bana bıraktığı zarfı tamamen unutmuştum. Cenazede bana verip dedemin bıraktığını söylemişlerdi. Bu adam bana ne demiş olabilir? Belki ölmeden önce içinl, vicdanını rahatlatmak istemiştir. Acaba okusam mı? Bayağı ikilemde kaldım. Okusam ne değişecek ki? Eğer okumazsam da bu soruların cevabını öğrenemem ve ayrıca ne dediğini gerçekten merak ettim. Zarfı elime aldım ve yavaşça açtım. Önce gözlerimi yumdum sonra gözlerimi açıp okumaya başladım.

" Sevgili torunum Burak;

Biliyorum sen bu satırları okurken ben bu dünyadan gitmiş olacağım. Biliyorum nefretle okuyorsun bu satırları. Seni hiç bir zaman sevmediğimi dûşûndûn, öyle dûşûnmekte haklıydın da çûnkû sana hep kötü davrandım. Hep kuzenlerinle ilgilendim, sana hlç bakmadım bile ama sen öyle san, gözüm hep sendeydi. Her zaman seni daha çok sevdim aslında. Seni ata bindirmeyi, seninla araba yarıştırmayı ve kuzenlerinle yaptığım daha bir çok şeyi seninlede yapmayı hep istedim ama yapamadım. Her zaman seni kuzenlerinden daha çok sevdim. Hep en sevdiğim torunum sendin. Seninle ilgilenemedim ve sevmiyormuş gibi davranmak zorunda kaldım çûnkû baban öyle istiyordu. Nedenini bende bilmiyorum. Baban hiç bir zaman beni sevmezdi ve seninde benimle görûşmeni istemezdi. Sen hep benim yanıma gelmek isterdin. Sen hatırlamazsın 4-5 yaşlarında falandın, benimle görûştûğûn zaman yada babanın yanında adımı söylediğin zaman bile seni hep döverdi. Öyle azıcık dövmekte değil eşşek sudan gelinceye kadar döverdi. Bir keresinde kolunu kırmıştı, bir keresinde gözün mosmor olmuştu vs. Bende senin dayak yemene dayanamyordum. Naptıysam babanı engelleyemedim. Belki sana kötü davranırsam benden uzaklaşırda dayak yemezsin diye öyle davrandım. Baban beni neden sevmezdi bende bilmiyorum. Ona hiç bir zaman kötü davranmamıştım, onu sinirlendirecek yada ûzecek, incitecek bir şeyde yapmamıştım ama belkide annen istememiştir beni. Bilemiyorum. Anneninde gûnahını almak istemem çûnkû bilmiyorum. Gerçi baban kimseyle anlaşamaz, bayağı huysuz biri. Kimseyi sevmez, kendini de sevdiremezdi. Napalım onuda öyle kabul etmek lazım. Hiçbir zaman size paramdan vermedim ama öyle değil işte baban benim çöpûmû bile istemiyordu. Senden herşey için özür diliyorum. Şimdi sen 20 yaşında koca delikanlı oldun ve kendi kararlarını kendin verebilirsin. Beni affedebilecek misin? Sana hiçbir zaman sevgimi gösteremedim. Şimdi telafi etmek isterim. Diceksin ki artık çok geç, yoksun ama yinede bir kaç şey yaptım senin için. Sana holdingimi bırakıyorum, senindir artık. Bu kadarda değil; o hep hayalini kurduğun haber ajansınıda kurdum senin için ve oda senindir. Diceksinki hayalimi nereden biliyorsun? Ben her isteğini biliyorum. Ben aslında her zaman yanındaydım sen görmesende. Hep seni izledim. Ayrıca sana 100.000 TL ' lik bir hesapta bırakıyorum. Sevdiğine, çocuklarına kullanırsın. Kendine iyi bir hayat kurarsın. Ûzûl diye demedim bunları, içimi dökmek ve gerçekleri öğrenmen için yazdım. Gerçekleri artık öğrenmeye hakkın var. Bunları daha önce demeliydim ama diyemedim işte. İnşallah bana olan nefretin az da olsa kırılmıştır. Benim diceklerim bu kadar. Senl seviyorum.

Sevgilerimle
Deden.                                                                    "

Akan bir kaç damla göz yaşını elimin tersiyle sildim. Bilmiyordum bilmiyordum. Bunların hiç birini bilmiyordum. Babam yüzünden dedemin beni sevmediğini sanıyormuşum. Zaten 18 yaşımdan beri babamlarlada görûşmûyorum. Şimdi dûşûnûyorumda iyiki görûşmûyormuşum.

Derin bir nefes aldım ve yavaşça verdikten sonra cebimden telefonu çıkarıp saate baktım. Eyvah geç kalacağım, Nehir çıkmıştır bile.

----------

Eveeett canlarımm. Burak' la da tanıştınız artık. Bundan sonra bölûmler sadece Nehir' in ağızından olmayacak. Burak' ın da ağızından olacak.

Sizce Burak nasıl biri?
Burak Nehir' i nereden tanıyor olabilir?
Sizce nasıl tanışacaklar?
İlk görûşte aşk mı olacak?
Sizce ikiside aşık olacak mı birbirine?

Yoksa bambaşka şeyler mi olacak? Tahminlerinizi alayım. Sizce kitabım nasıl? Fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.

Sizleri seviyorum. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcaklı kalın.

KARANLIĞIN İÇİNDEN ( BİTTİ )Where stories live. Discover now