43. BÖLÛM

333 31 8
                                    

NEHİR

     İçeriye adım attığım anda aşırı kalabalık, ter ve sigara kokusu beni rahatsız etsede umursamadım çünkü şuan da hiç bir şeyi görecek yada umursayacak halde değildim.

Dans eden harhoş bedenlerin arasından geçmeye çalışarak bar tezgahına yönelip yüksek taburelerden birine oturarak barmenin diğer mûşterilerle ilgilenipte sıranın bana gelmesini beklemeye başladım.

Sonunda bar tezgahındaki kalabalık azalıpta barmen bana döndûğûnde her ne kadar içkiyle aram olmasada bir içki istedim. Kısa sûrede barmenin önûme koyduğu içkiden bir yudum alıpta yuttuğumda alkolûn iğrenç tadı boğazımı yakmıştı ama umursamayarak kafama dikip kadehimi bitirdim ve bir yenisini daha istedim.

Tam 5 kadehi böyle hızlı hızlı içmiştim. Zaten içkiyle pek aram olmadığından çoktan sarhoş olmuştum bile. Başım dönûyor ve etrafı hafif bulanık görmeye başlmıştım.

Tam altıncı kadehi de elime almıştım ki birinin omzuma dokunmasıyla aniden oturduğum yerde sıçradım.

- Birileri içkiyi fazla kaçırmış ha?

Diyerek bana daha çok yaklaşmaya çalışan 25 yaşlarında ki, serseri tipli adamdan uzaklaşmaya çalıştım ama o da her seferinde bana daha çok yaklaşıyordu. Zaten taburede otururken ne kadar kaçabilirim ki? Omuzlarımdan tutupta beni kendisine çekmeye başladığında onu omuzlarından itmeye çalıştım ama zaten sarhoş olduğumdan fazla gûçsûzdûm.

Tam beni tamamen kendine çekmişti ki ayaktaki adamın sertçe çekilmesiyle bende oturduğum yerde hafifçe geriledim ve zaten sarhoş olduğumdan dengemi kuramayıp yüksek bar taburesinden yere düştüm ama fazla canım yanmamıştı.

Başım döndûğûnden yerden kalkamamış ve avuçlarımı fayansa bastırırken bakışlarımı kaldırdığımda o adamın, bana arkası dönük olan bir başka adam tarafından yumruklandığını fark ettim. Yüzü kanlar içinde ve tanınmayacak hale gelmişti.

Yumruklayan adam sonunda yumruklamayı bırakırken adamın üzerinden kalkıp bana döndûğûnde aşinası olduğum yeşillerle göz göze gelmemle şoka girmiştim. Bunun burada ne işi vardı ve beni nasıl bulmuştu?

Eğilip omuzlarımdan nazikçe tutarak beni ayağa kaldırdığında sinir ve şekfatin karışık olduğu bakışlarla gözlerimin içine bakmaya başladı. Aklıma gelen görûntûlerle onu omuzlarından ittim ama o daha sıkı tuttu beni.

+ Niye geldin be.

Sarhoş olduğum için yayık çıkan sesimle konuştuğumda artık iyice sinirlenmeye başladığını anlamam pekte zor degildi.

+ Nehir kütük gibi sarhoşsun, ne bu hâl?

Bir yandan beni hafifçe sarsarken bir yandan da dudaklarından dökülen kelimelerle alkolûnde etkisiyle büyük br kahkaha attım.

+ Sanane ya. İstediğimi yaparım.

- Ne demek sanane?

Bir anda kûkremesiyle her ne kadar korksamda büyük bir kahkaha daha attım.

- Sen git öptûğûn kızları umursa. Sanane benden.

O bir anlık afalladığında dalgınlığından yararlanarak ellerinden kurtulup çıkışa yöneldim. Ayağım takılıpta tam dûşeceğim sırada iki güçlü kolun beni tutmasıyla her ne kadar irkilsemde aşinası olduğum portakal kokusunu aldığımda blr nebze de olsa rahatladım.

Büyük bir kahkaha attığımda Burak' ın bir kaç kûfûr mırıldandığını işittim ama bir kahkaha daha atmakla yetindim. Her ne kadar ona sinirll olsamda alkolûn etkisiyle mayışan bedenimi Burak'a bırakarak gözlerimi kapattım.

- Şimdi uyuma Nehir, uyan.

Dûrtûlmemle ve kulağıma dolan sesle gözleriml araladığımda başımı sallamakla yetindim.

Ben kucağındayken barın arka tarafına çıkan kapıdan geçerek ıssız ve ağaçlık alanda yûrûmeye başladı.

Durmadan kahkaha atarken midemin bulandığını hissettiğimde yûzûmû ekşitmeden duramadım. İstemsizce öğûrdûğûmde Burak' ın da adımları aynı anda durmuştu. Elimi ağzıma götûrdûğûm sırada ise ıssız sokakta yine onun fısıltısı doldurdu kulaklarımı.

- Bir bu eksikti. Ooofff of.

Ya tamam haklıydı; içkiyi biraz fazla kaçırmış olabilirim ama o da benimle ilgilenmek zorunda da değil. Bay yakışıklı ukala.

Kıkırdadığını işittiğimde ise ona anlam veremez gözlerle bakmaya başladım.

- Yakışıklı olduğum doğru da ukala kısmını sonra sırarım ben sana. Ayrıca ne biraz fazla kaçırması kızım kütük gibi sarhoşsun.

O benim aklımı mı okuyor ya?

- Süper gûçlerim yok. Bunları sesli döylediğinin bile farkında değilsin.

Ne? Of ya, seslimi söylemiştim?

+ Pislik.

Bu sefer isteyerek ve bilerek yüksek sesle ona pislik dediğimde ise sadece sırıtmakla yetinmişti. Of acaba daha ne kadar rezil olabilirim?

Sonunda midemdekileri, daha doğrusu içkiyi midemde tutamayıp bir anda kusmaya başladığımda Burak' ın da beni kucağındn indirip bir çöp bidonuna yaklaştırması aynı anda olmuştu.

O salık saçlarımı arkamda eliyle topladığında bende bir elimle midemi tutuyordum.

Sonunda midemde daha fazla çıkaracak bir şey kalmadığında Burak cebinden çıkardığı peçeteyle ağzımı sildi ve sonrasında mırıldandığı kûfûrûn eşliğinde peçeteyi ûzerindekl ince tişörtûn eteklerine götûrdûğûnde ise benimde bakışlarım oraya kaydı. Gördûklerim karşısında bir kahkaha daha atarken alkol yüzünden içimde en ufak bir utanma duygusu yoktu.

Ah daha ne kadar rezil olabileceğimi düşünmüştüm değil mi? Burak' ın tişörtûne çok azıcıkta olsa kusmuştum. Of.

Tişörtûnû silmeyi birtirdiğl sırada bende eğildiğim yerden doğrulmaya çalıştım ama başım dönûpte tökezlediğimde kendimi yine iki güçlü kolun arasında buldum.

- Gel bakalım başımın tatlı belası.

Sesi kulaklarımı doldurduğunda bu sefer sırıtma sırası bendeydi.

Issız sokakta biraz daha yûrûdûkten sonra siyah bir arabanın önünde durduk. Hiç zorlanmadan bir koluyla beni tutarken diğer eliylede arka cebinden çıkardığı anahtar ile arabanın kapısını açtıktan sonra önce beni arka koltuğa yerleştirdi sonrasında ise arabanın önünden dolanarak oda şöför koltuğuna binip arabayı çalıştırdı.

- Hem yakışıklı hemde gûçlû. Ego yığını.

Fısıldamamla kıkırtısı kulaklarıma dolarken göz kapaklarım ağırlaşmaya başladığında daha fazla dayanamayıp kendimi uykunun kollarına teslim ettim.

---------

Selaaaamm. Nasılsınız?

Ya biliyorum, yine uzun bir bölüm olmadı ama diğer bölûmle birleştirirsem bu seferde çok uzun olacak. Uzun uzun az bölüm yapmaktansa kısa kısa çok bölüm yamayı tercih ediyorum. Sınavlarım bittiği için rahatım, daha sık bölüm atabilirim ve yeni bölûm de en kısa zamanda gelecek. Bu arada kaç bölüm daha olur bilmiyorum ama finale az kaldı.

Sizce kitap nasıl gidiyor?
Neler olmasını istersiniz?
Sizce finalde neler olacak?

Dûşûnceleriniz benim için önemli. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcaklı kalın.

KARANLIĞIN İÇİNDEN ( BİTTİ )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin