Yarın Saat Birde

33K 394 53
                                    


Ekrana heyecanlı bir şekilde bakarken bir anda Yağız'ın attığı mesaj belirdi.

- emine teyze

- olanları burada yazamam

- ama merak etme

- Ferhat olaylar ile alakasız

O anda içime bir taş oturdu. Onu merak ettiğimi düşünmüyor. Tamamen Ferhat için soruyorum zannediyor. Aslında bir yandan bunu da merak ediyorum doğru ama esas merak ettiğim Yağız. Ona ne olduğu... Yine de böyle düşünmesi beni üzdü. Onu üzmüş de olabilir. Onun kalbini kırmayı hiç istemiyorum.

- yok Yağız ondan eminim zaten

- bugün spordan geldi

- seni sordum görüşmedim son

- zamanlarda

- dedi

- Ben seni merak ettim

Ekranda hemen ardından görüldü simgesi belirdi. O da benim gibi ekrana kilitlenmiş bir halde konuşmamızı heyecanla izliyordu demek ki.

- Ben iyiyim

- eve geldim zaten şimdi

O anda camdan bakasım geldi. Evleri aslında çok görülecek bir yerde değildi ama biraz kapıdan çıksam görürüm. O kadar yakın yani.

- neler oldu peki

- neden gözaltına aldılar seni

- burada olmaz

- özel olarak anlatırım

Bana böyle yazdıktan sonra kalbim deli gibi atmaya başladı. Saat de geç oluyor aslında ama... Neden Yağız'la konuşurken kendimi gençleşmiş hissediyorum...

- tamam o zaman beş dakika çık da anlat

- kapının önüne gel

Görüldü simgesi çıktı. O sırada yazmaya başladı ama durdu. Sonra yeniden yazmaya başladı. Kararsız mı kalmıştı? Bilmiyorum... Tek bildiğim yaptığım şey tek kelime ile çılgınlık...

- tamam beş dakikaya geliyorum

Mesajı yazdıktan sonra kalbim deli gibi atmayı sürdürüyordu. Ben ne yaptım... Ne yapıyorum. Ancak telefonda yazamam dedi. Ne yapabilirim ki. Bu gidişle bu gece uyuyamam ben. Öğrenmem lazım. Yoksa... Başka bir şey için değil. Öyle değil mi?

Sessizce kalktım ve üzerimi başımı toparladım. Gündelik kıyafetlerim ile duruyorum ama zaten bir önemi yok. Gece karanlıkta ne giydiğime bakacak değil ya... Zaten sadece... Ne olduğunu merak ediyorum.

Parmak uçlarımda kapıya doğru ilerledim ve kapının kilidini yavaşça çevirdim. Çok sessiz olmaya çalışıyorum çünkü herhangi bir şekilde kimsenin bunu duymasını istemiyorum.

Kapıyı açarken ne olur ne olmaz diye etrafa da baktım. Anahtarı sessizce kilitten çektim ve son bir kere arkama bakıp dışarıdan kilide geri taktım. Anahtarı dikkatlice çevirip kapıyı kapattım. Tam kapattığımdan emin oldum ki kilidi çıkardım.

"Ben geldim..." diye bir fısıltı duydum. O anda yerimden sıçradım. Ses çıkarmamak için resmen küçük dilimi yuttum.

"Ödümü kopardın resmen..." diye fısıldadım. Ben de olabildiğince sessiz bir şekilde konuşmaya çalışıyorum. Özellikle kimse de görmesin diye kapının oradaki ağacın orayı işaret ederek hareket etmeye başladım.

"Şuraya doğru gel Yağız. Kimse görmesin..."

"Tamam..." dedi bana doğru yürümeye başladı. Ağacın tam arkasında durmaya başladığımız sırada üzerinde bulunan gömleğe dikkatlice baktım. Ütülü bir şekilde giymişti. Yeni giymiş demek ki... Eski giysilerini hemen çıkarmış.

YASAK DÖVME(+18)Where stories live. Discover now