Κεφάλαιο 42

629 50 22
                                    

Ορέλια

Τι σχέδιο είναι αυτό; Δεν τον ξέρω καθόλου, δεν είμαστε καν μαζί και να προσθέσω ότι είμαι 17; Κάτι δεν θα κατάλαβα καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να εννοούσε αυτό που είπε.

«Μη φρικάρεις!» είπε μεταξύ γέλιων. «Συγγνώμη που γελάω αλλά έπρεπε να δεις τη φάτσα σου.» είπε και συνέχισε να γελάει. Με δουλεύει; Μας κυνηγάνε, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και εκείνος κάνει πλάκα. Τον κοίταξα αυστηρά και πήγα να σηκωθώ αλλά με κράτησε. «Άκουσέ με σε παρακαλώ και θα καταλάβεις. Δεν θα παντρευτούμε, θα πούμε ότι θέλουμε να παντρευτούμε.» είπε αλλά συνέχιζα να μην καταλαβαίνω. Σε ποιους θα το πούμε και γιατί;

«Δεν σε καταλαβαίνω.»

«Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να σταματήσουμε και τη δική μου μεριά και τη δική σου από το να μας σκοτώσουν, σωστά;» ρώτησε και έγνεψα. «Και επειδή η δική μου πλευρά είναι πιο εύκολη στη χειραγώγηση, θα ξεκινήσουμε από μένα.» είπε και η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει πιο γρήγορα. Τι έχει βάλει στο μυαλό του;

«Και τι σχέση έχει αυτό με τον γάμο;» ρώτησα και κοίταξα τον Δαρείο που στεκόταν στον τοίχο πίσω. Εκείνος σήκωσε τους ώμους και έριξε μια στραβή ματιά στην Κάλι, η οποία γύρισε αμέσως και του χαμογέλασε πονηρά και άστραψαν τα μάτια της με προθέσεις που δεν ήθελα να μάθω.

«Αν πούμε ότι είσαι με το Σκοτάδι και ότι σκοπεύουμε να παντρευτούμε, θα μας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες. Κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο Πρίγκιπας του Σκοταδιού θα πάει ενάντια στον λαό του. Κάλι, η άποψή τους για μένα παραμένει η ίδια; Τι λέει ο αγαπητός μου πατέρας;»

«Ο λαός συνεχίζει να λατρεύει την απαίσια μούρη σου. Ο πατέρας σου από την άλλη είναι έξαλλος που δεν του χεις παραδώσει την Εκλεκτή ακόμα, αλλά δεν πιστεύει ότι σε έχει τυλίξει. Πιστεύει ότι ξεκίνησες να τη βασανίζεις μόνος σου για εκδίκηση. Ξέρει ότι εκείνη σε άφησε να βγεις από το μέρος που σε είχαν πιάσει, αλλά είναι πεπεισμένος ότι την έκανες να σε ερωτευτεί. Βέβαια από όλα όσα άκουσε για τις περιπέτειές σας ανησύχησε λίγο, όμως έχει πίστη στις υποκριτικές σου ικανότητες. Που να 'ξερε και αυτός τι τον περιμένει.» είπε αλλά μπορούσα να δω ότι δεν εννοούσε τη τελευταία πρόταση.

Ποιος όμως του είπε αυτές τις πληροφορίες; Δεν θα μπορούσε ένας απλός μαθητής να τα ήξερε αυτά, εκτός αν έλεγαν το συμβάν και στους υπόλοιπους, αλλά αμφιβάλλω. Δεν θα ήθελαν να τους πανικοβάλλουν. Μέσα στη θολούρα της ελευθερίας ξέχασα να ρωτήσω και τα πιο βασικά πράγματα. Πώς μπόρεσα να αποσπάσω την προσοχή μου από το Σκοτάδι. Είναι ο εχθρός μας και ό,τι και να νιώθω με τον Κάιν πρέπει να σταματήσει να μπαίνει στη μέση.

The Forgotten MagicWhere stories live. Discover now