Hoofdstuk 19

3.3K 127 30
                                    

Oke, omdat ik eigenlijk moet leren en lekker veel studieontwijkend gedrag vertoon kan ik ook net zo goed wel een extra update doen! Wat vinden jullie van elke week een extra update op zondag? :)

19

‘Goedemorgen.’

Mila keek op. Viktor liep wat rond in de slaapkamer in alleen een korte trainingsbroek. Hij was blijkbaar druk met het inpakken van zijn sporttas.

‘Goedemorgen,’ Mila ging rechtop in bed zitten, en voelde haar hoofd draaien. Ze snapte er niets van, ze had gisteren toen ze uit eten waren geweest met Luca en Lotte expres niet gedronken omdat ze zo misselijk was geweest gisterochtend.

Gelukkig was Viktor een goede afleiding op dit moment. Het viel Mila nu weer op hoe goddelijk zijn lijf was, zeker nu de eerste zonnestralen van die dag door de gordijnen precies op zijn spieren vielen.

‘Het wordt echt heel lekker weer vandaag,’ zei Viktor terwijl hij zijn tas dichtritste. ‘Ik ben denk ik over twee uurtjes wel weer thuis van training, zullen we iets leuks gaan doen?’

Mila zag hem even voorzichtig glimlachen. Hij stak haar ermee aan.

‘Wat wil je gaan doen?,’ vroeg ze.

‘Het strand zal wel extreem druk zijn vandaag,’ Viktor kwam bij haar op bed zitten en pakte haar hand. ‘Wat dacht je van een dagje Vondelpark en dan vanavond lekker naar de sauna?’

‘Hmm, klinkt goed,’ knikte Mila. Op dit soort momenten snapte ze niet hoe ze ooit boos kon worden op hem. Wat ze wel snapte was dat ze zo snel mogelijk naar de wc moest aangezien ze zich razendsnel steeds misselijker begon te voelen.

‘Sorry...,’ mompelde ze nog terwijl ze opsprong en naar de wc rende. Eenmaal daar ging ze op haar knieën zitten voor de toilet en al snel gooide haar lichaam haar hele maaginhoud eruit.

Viktor, die duidelijk achter haar aan was gelopen, kwam achter haar zitten en hield behulpzaam haar haar vast.

‘Ik maak me een beetje zorgen over je, nu ook fysiek,’ zei hij zachtjes. ‘Blijf maar lekker op bed liggen vandaag.’

‘Maar…,’ Mila pakte snel wat wc papier om haar mond af te vegen. Ze voelde zich nu zo vies. ‘Ik wil iets met jou doen vandaag.’

‘Dan kom ik er toch bij liggen dadelijk?,’ ze voelde zijn kus op haar slaap. ‘Ik moet nu gaan liefie. Zal ik even een emmer bij je bed neerzetten? Als je dan nog een keer moet dan hoef je niet weer te rennen.’

‘Dat is heel lief,’ vond Mila.

 -

Terwijl Mila op bed lag en ondertussen wat tv keek voelde ze zich beetje bij beetje weer opknappen.

Haar telefoon trilde af en toe, maar pas na een dik uur voelde ze zich weer goed genoeg om omhoog te komen en haar telefoon van haar nachtkastje te pakken.

Lotte Veldkamp:

Luca hoorde net van Vik dat je weer zo misselijk was, ik kom zo even langs xx

 

Nog voor Mila kon reageren hoorde ze het belletje van de intercom. Met wat moeite stond ze op en liep naar de woonkamer waar ze op het knopje drukte om de deur beneden open te doen. Niet veel later stond Lotte voor haar neus. In haar handen een kleine fruitschaal.

‘Deze is voor jou,’ zei haar vriendin. Mila pakte de schaal over en zag toen pas dat er ook nog een doosje tussen de bananen gestoken zat.

‘Een zwangerschapstest?,’ vroeg ze geschrokken.

EINDSIGNAALWhere stories live. Discover now