Глава 49

193 37 7
                                    

Преди по-малко от десет минути Чонло бе влязъл в тази къща, но усещането бе доста странно.

- Моля те, не се притеснявай - каза му Лукас, явно разбрал мислите му.

- Странно ми е - обясни той и се усмихна нервно. Нямаше представа дали като малък е идвал тук, но ако беше, щеше ли да има друго чувство? Щеше ли да получи дежа вю или нещо подобно? 

Беше си оставил сака в коридора, тъй като по-големият настоя първо да го разведе из къщата. Беше средно голяма, хубава и поддържана, но по някаква причина не изглеждаше уютна. На втория етаж имаше няколко стаи и баня, а на първия - стая за гости, друга баня, кухня и всекидневна, в която се влизаше от малкия коридор. Старомодни завеси висяха на прозорците, мебелите също бяха от миналия век, но всичко беше чисто и лъснато.

- А къде е баба ти? - попита Лоло, докато оглеждаше наоколо.

- Баба ни - поправи го той, - всяка сутрин отива до пазара, би трябвало скоро да се върне.

- Разбирам.

- Каква е тя?

- Като човек ли?

- Да.

- Понякога е намръщена, но иначе не е лоша. Когато бяхме малки, беше доста строга с нас, но само защото искаше да се научим на нещо.

- А знае ли, че ще идвам?

- Разбира се. Дори искаше да сготви сума ти неща, но я разубедих.

- Имах ли любими ястия като малък?

- Да. Тя ще ти каже всичко.

Чонло кимна и след като Лукас го разведе навсякъде, се спряха в кухнята. На Чонло му направи впечатление, че никъде не видя семейни снимки. Не видя лицето на Ронджун, нито пък своето. Стори му се необичайно.

Времето в Китай беше малко по-различно. Още щом кацнаха, спомените от предишното му идване го връхлетяха. Спомни си за онези същества, за кошмарите, които го преследваха преди това и които бяха наистина ужасяващи. Спомни си за къщата на Тейонг в гората, за първата си целувка с Джисънг там и осъзна, че все пак нямаше само лоши спомени тук. Точно тук бе започнала историята им с Джисънг, макар да се бяха запознали и по-рано. Усмихна се леко при тази мисъл и се зачуди дали да не му се обади, но телефона му нямаше покритие тук. Дали щеше да е удачно да помоли Лукас за неговия телефон? Все пак не искаше Джисънг да се притеснява за него и да му съобщи, че е пристигнал без проблеми.

A demon among menWhere stories live. Discover now