A visitor

3K 215 28
                                    


De hele week die volgde, had ik geen enkele afspraak meer staan met Sneep. Niet dat ik het hem kwalijk kon nemen, het zou alleen maar gênant zijn gokte ik zo. 

Daar stond echter wel tegenover dat ik nu geen Occlumentie lessen meer kreeg, en mijn eerste bezoek aan Voldemort stond al vast. 

Ik sleepte me naar de les toverdranken en werd ingehaald door Harry, Ron en Hermelien. 

"Waarom zit je aan de tafel van Zwadderich?" vroeg Hermelien. 

Ik moest mijn mond wel houden, "omdat ik een Zwadderaar ben, volgens de sorteerhoed," verzon ik vlug. Wat een kutsmoes, maar het was het enige waar mijn brein op dit moment op kon komen. 

"Waarom hoef je niet zoveel lessen te volgen als wij?" vroeg Ron.

"Omdat ik ouder ben dan jullie." Zei ik, en hield de deur van het toverdranken lokaal voor ze open. Ik zag al dat Hermelien haar mond opendeed om iets te zeggen, maar ik werd gered door Slakhoorn, die besloot op tijd binnen te komen. 

"Dames en heren, we gaan vandaag een Flegmaflip drank brouwen," zegt hij, als hij zijn tas bij zijn bureau heeft gezet. 

"Ik weet dat deze drank ook al behandeld is bij jullie S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N, maar het is een complex drankje, en ik wil zien wat jullie ervan onthouden hebben." 

Ik pak het toverdrankenboek dat ik heb gekregen uit mijn tas, en zoek de drank op die we moeten maken. Oh verdomme, twee ingrediënten maar, maar hij ziet er verdomd moeilijk uit. 

Terwijl ik me installeer bij een ketel, kijk ik vanuit mijn ooghoek naar Harry, die een verfomfaaid boek uit zijn tas heeft gevist en die openslaat op de juiste pagina. Als hij toch eens zou weten van wie dat boek is geweest- 

Maar ik moet mijn mond houden, ik kan op zijn minst aan Sneep vertel- 

Oh nee, Sneep en ik hebben de afgelopen week amper een woord gewisseld, dus dat gaat hem niet worden. Een geïrriteerde zucht ontsnapt aan mijn mond, Sneep zou me leren verdwijnselen en verschijnselen. 

"Gaat alles goed juffrouw Montange?" Slakhoorn staat naast me, en kijkt even in mijn ketel. "Kijk, kijk, dat ziet er prima uit!" glundert hij. 

Wat, serieus? Ik waag het zelf ook een blik in mijn ketel te werpen, ik zie er niet zoveel bijzonders aan, maar als Professor Slakhoorn het zegt zal het wel, toch? 

"Je hebt een talent voor toverdranken, juffrouw Montange, wat is je geheim?" glimlacht Slakhoorn. 

"Eh-" stamel ik, niet goed wetend hoe te reageren, ik bedoel, ik was er nou niet bepaald bij met mijn hoofd. Daarom haal ik mijn schouders op. 

"Misschien stuur ik u wel een uitnodiging voor de Slakkers," Slakhoorn draait zich op zijn hielen om en loopt naar Harry toe. Na de les vul ik een flesje met mijn drank, zodat die door Slakhoorn getest kan worden. Voor ik nog aangesproken kan worden door Harry, Ron en Hermelien, pak ik mijn tas, en loop het lokaal uit. 

Een kwartier later klop ik aan bij het Verweer tegen de Zwarte Kunsten lokaal. Sneep staat bij het bord en draait zich om als ik binnenkom, "wat is het wachtwoord van het kantoor van Perkamentus?" vraag ik voor hij iets kan zeggen. 

Laten we dit maar zo kort houden als mogelijk is. 

Hij trekt een wenkbrauw op, "waar heb je dat voor nodig?"

"Nou, ik vroeg me af of hij misschien tijd heeft me te leren verdwijnselen en verschijnselen, aangezien ik over niet al te lange tijd naar Voldemort moet, om te rapporteren wat er allemaal gaande is hier," ratel ik eruit. 

Lost in Harry PotterWhere stories live. Discover now