Extra: Brief naar Sarah

2.1K 164 54
                                    

Let op! Deze brief is beter te begrijpen als je de brief van Sarah gelezen hebt. Maar het hoeft niet.



Daan – 30 jaar – 7 jaar in gevangenis - Levenslang.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



Sarah,


Ik heb hem gehad. De brief. Vol met opgedroogde tranen, die mij deden herinneren aan het opgedroogde bloed die eens jouw huid sierde. Waarvan de oorzaak altijd al bekend geweest was. Ik. Ik was de persoon die tussen jouw leven en dood in stond.


Want dat je amper leefde, dat weet ik. Dat je dood wilde, dat liet jij mij merken door je polsen door te snijden. Je probeerde het. Onder woorden brengen wat dat toen met mij deed, kan ik niet.


Onder woorden brengen wat ik gedaan heb, kan ik ook niet. Dat kan je ook niet van mij verwachten. Wat je wél kan verwachten, is antwoord op al je vragen.


Jouw leven was een puinhoop. Is een puinhoop. Mijn leven is niet veel makkelijker geweest. Mijn leven is net zoals de jouwe ten einde gekomen. Ik zit vast hier. Ik zal nooit meer ervaren hoe de wereld er buiten aan toe gaat. Maar dat is oké. Ik heb het geaccepteerd. Het heeft mij twee jaar van therapie gekost, wat ik nog steeds volg, om in te zien dat ik niet veilig ben. Ik ben een gevaar voor mijn omgeving, en voor mijzelf. Net of ik dood wil, dan lullen ze vlak voor een opname ook zoiets. Maar ik wil niet dood. Of toch wel. Wat is een leven tussen een paar muren?


Het spijt me. Het spijt me dat ik medelijden probeer te wekken. Ik kom hier wel overheen. Ik ben Daan. Ik kan alles.


Het spijt mij echter niet voor mijn daden.


Laat ik je eens iets vertellen Sarah. Jij stopte mij inderdaad nooit. Altijd had ik vrij spel en mocht ik je overal aanraken, iets wat ik dan ook graag deed. Jij dacht dat het erbij hoorde, in een relatie. Sarah, wij hebben nooit een relatie gehad. Wat ik met jou gedaan heb, heb ik al met zovelen gedaan, alleen dan minder erg.


Ik weet hoe het voelt. Ik weet het precies. Ik ben ook verkracht.


Ik eiste jou op. Ik eis jou op. Je bent nog steeds van mij Sarah. Ik achtervolg je in jouw dromen. In jouw nachtmerries. Ik zal er altijd zijn. Je komt nooit van mij af.


Mij wegsturen was je niet gelukt. Maak jezelf niets wijs. Beeld jezelf niets in. Ik was toch wel binnen gekomen. Ik had je toch wel verkracht.

Daan.Where stories live. Discover now