GEMİ

5.1K 420 129
                                    

Alice çizik olan yüzünden akan kanı elinin tersi ile silerken sorduğum soru karşısında sadece duraksamış , cevap vermemişti.

Ben ''Alice ,Sana diyorum!'' 

Alice beni aldırış etmeden arkasını dönmüş,okulun kapısına doğru gitmek için adımını atmıştı ki ;

''Tesis'' dedi kafasını sol yanına doğru çevirerek,

Alice kısık bir ses ile sadece bir kelime söylemişti fakat bu kelime sorduğum sorunun cevabı için bana yeterliydi.Aldığım bu cevap karşısında ben büyük bir şaşkınlık yaşarken o gün gözümün önünde canlanmıştı.Ben odada bulunan tüplerden birisini kırmıştım...

Yoksa Alice..o olabilir miydi ?Tüpü kırdığımda üzerime düşen kadın ?

Alice 'e  bunu sormak için derin bir nefes almıştım ki Alice arkasına bile bakmadan hızla okulun içine girdi.Bir kaç saniye sonra insanların içinde kaybolan Alice 'in peşinden gidiyordum ki bir anda Adamson kolumdan tutu ve beni geri çekti.

Adamson ''Sen ve Alice neyden bahsediyorsunuz ? ''

''Adamson  bunu sana sonra açıklarım şimdi içeri girmem gerek''diye karşılık verdim geçiştirirmişcesine.

Koşarak okul kapısından içeri girdim.Yaralı ve kıyafetleri kan ile birlikte toz toprak içinde kalmış insanlar ağır adımlarla ilerlerken ben insanları hafif iterek Alice 'i bulmaya çalışıyordum.Fakat ne kadar etrafa bakınsam da bir türlü onu göremiyordum.

Üst kata çıktığımda uzun ve geniş  koridorda güç bela ilerlerken kapısı hafif aralanmış duran bir sınıfın içinde ,Michael 'ı gördüm.Kapıyı yumuşak bir şekilde ileri ittim.

Sandalyelerden birine bağlanmış Michael iplerden kurtulmak için çırpınıyordu adeta.Ben Michael 'ı izlerken bir anda omzuma bir elin dokunduğunu hissettim.Arkamı döndüğümde elini omzuma koyan kişinin Bayan Marry  olduğunu gördüm.

Bayan Marry buruşuk ellerini omzumdan çekti ve ;

 ''Bağladığımız Michael 'ı bulmuşsun demek..Jack ,boyununda ki yaranın pansumana ihtiyacı var.Adamson ve diğerleri de orada hadi benimle gel.''

Alice 'i bulmam gerektiğini biliyordum bu yüzden ;

''Benim bir şeyim yok ,hem boynum acımıyor da zaten '' diye karşılık verdim.

Bayan Marry ''Jack ,beni dinlemelisin.''

Bayan Marry sanki yalvarırmışcasına bana bakıyordu.Gözlerim ile son bir kez etrafı süzdüm.Zaten Alice 'i kaybetmiştim.Onu bulayım derken Adamsonları 'da kaybedemezdim.

''Tamam ,Bayan Marry geleceğim.''

Kısa bir süre sonra sınıflardan birine girdik.Tıbbi malzemelerin dizili olduğu sıralar ve yaralarını tedavi etmeye çalışan insanlar ile doluydu bu büyük sınıf.Tıbbi malzemelerden almak için izdiham yaşanan kalabalığın içinde bacağı yaralı olan Oğuz ,yarası henüz iyileşmemiş olan Linda ve kolunun pansumana ihtiyacı olan John da vardı.Adamson ise onların yanında duruyor , yaralarını tedavi etmelerine yardım ediyordu.

Bayan Marry sıraların üzerinden bir kaç malzeme aldı ve yanıma oturdu.Boyunum da ki siyaha dönmüş üzeri toprak ve pislik içindeki sargı bezlerini çıkarttı ve yere koydu.Pıhtılaşmış kanı  yüzünden üzeri kabuk tutmuş gazlı bez ile Tentürdiyot ile yaramı temizleyen Bayan Marry  bir kaç merhem sürdükten sonra yaranın üzerini temiz sargı bezleri ile kapattı. 

Ben ''Teşekkür ederim Bayan Marry.''

Bayan Marry 'nin kırışık yüzünde küçük bir gülümseme oluşmuştu, benim gözlerimin içine bakarak ;

PEŞİMDE ZOMBİ VAR (TAMAMLANDI )Where stories live. Discover now