Solkrem-tips

86 2 1
                                    

Solkrem test:
Dinside.no hadde en solkremtest der de testet ulike solkremer, de som fikk høyest poeng var Piz Buin Allergi Sensitive Skin Lotion og Eucerin Sun.

Kreft:
Føflekkreft er den kreftformen som øker mest i Norge i følge kreftforeningen. For å snu denne negative trenden må vi endre solvanene våre. Vi er flinke til å nyte solen, men vi må bli flinkere til å beskytte oss mot den.

Ikke for lite:
En vanlig feil er å bruke for lite solkrem. Da oppnår man ikke den faktoren som står på pakningen. En voksen person trenger en stor håndfull solkrem for å smøre inn hele kroppen og en teskje solkrem for å smøre inn ansiktet.

Hvilken solfaktor?:
Det er en myte at du ikke blir bruk dersom du bruker for høy solfaktor. Det er utrolig viktig å ha høy nok solfaktor. Vil anbefale solfaktor 30-50.

Fri for kjemikaler:
Ikke bare se på solfaktoren når du skal kjøpe en solkrem, for det finnes utrolig mange farlige kjemikaler i solkrem også. På ingrediensene ender ofte kjemikalie-navnene med -salate og -benzone, og merker som Avéne, tarte og la Roche-Posay har kjemikalie-frie solkremer.

Solkrem i fjeset:
Hvis du bruker samme solkrem som du bruker på kroppen i fjeset og du reagerer på det, kan du kjøpe en solkrem som er for fjeset. Solkrem som er tilegnet fjeset pleier som regel å være bedre.

JentetipsWhere stories live. Discover now