Mat etter skolen

92 4 1
                                    

Eplebiter med kanel:
Kutt opp eplebiter, strø på sukker og kanel. Det er kjempe godt.

Banankjeks:
Mos en banan og ta to håndfulle havregryn og bland det med bananen. Så finner du fram et stekebrett og form røren som små sirkler og legg dem på brettet. Stekes i ovnen på 350 grader i ca. 6 minutt. Husk å sjekk dem ofte! Ta dem ut når de er gyllenbrune.

Eple sandwich:
Kutt et eple i rundinger så du kan lage sandwicher av dem. Så smører du på peanøttsmør på alle de halve rundingene og legger de andre oppå så det blir en sandwicher! Du kan også bruke banan i stedet for olje.

Jordbærmilkshake:
Bland 100 gram frosne jordbær, 2 dl melk, 4 kuler vaniljeis og 2 ts vaniljesukker i en blender. Denne oppskriften er nok til 1 stort glass.

Sjokolade og nøtte pletter:
Du trenger hvilken som helst sjokolade og nøtter. Smelt sjokoladen. Når sjokoladen er smeltet knuser/kutter du nøtter og blander det inn i sjokoladen. Så finner du fram et brett og lager små pletter av nøtter og sjokolade blandingen. Sett brettet i fryseren over natten så du kan spise det etter skolen neste dag.

Egg-pasta:
Du trenger spaghetti, buljong og 1-2 egg. Start med å varme vann i en kjele. Så tar du spaghettien oppi det varme vannet. Knus egget og ta oppi buljongen. Så venter du til spaghettien er klar.

Pitapizza:
Finn fram et pitabrød og smør pizzasaus på det. (Du kan også bruke ketchup) Strø på revet ost. Legg på fyll, f.eks: kuttet tomat, pepperoni og sopp. Så steker du pitapizzaen din i ovnen på 220 grader i 10 minutter. HUSK å følg med på pizzaen din for den kan bli ferdig før!

Agurksandwich:
Kutt agurk i middels tykke skiver. Så tar du en salami og kutter den i to så den får plass oppå agurkbiten. Så gjør du det samme med en ostebit. Etterpå legger du en ny agurkskive oppå så det blir en sandwich! Enkel og sunn oppskrift! Du blir nok ikke mett av bare en sånn sandwich så du burde lage fler.

JentetipsWhere stories live. Discover now