2 • The Letter

1.2K 65 11
                                    

De vakantie duurt al een paar weken en Ginny en ik zijn nog steeds niet uitgepraat. Mijn vader en Cedric zijn al een paar keer langs gekomen maar ik ben er nog niet aan gewend dat ik mijn vader niet elke dag om me heen heb.

Ik word wakker door de zonnestralen die op mijn gezicht schijnen en ik kijk om me heen. Ginny's bed is al leeg en ik wrijf in mijn ogen. Ik sta op om me aan te kleden als er iemand opeens heel snel naar boven komt rennen. Voor ik het weet rent Ginny de kamer binnen.

"Harry... Potter! Beneden! In onze eetkamer!!!" Zegt Ginny helemaal buiten adem en met een rood hoofd.

"Hij is hier? Nu?" Vraag ik nieuwsgierig.

"Ja dat zeg ik toch! O my God this is geweldig! Wat moet ik doen? Zie ik er een beetje goed uit?" Vraagt Ginny nerveus alsof ze op een of andere date gaat.

"Je ziet er prima uit Ginny, en relax. Het is maar een jongen."

"Maar... maar een jongen??? De meest bekende persoon uit de hele geschiedenis is hier in mijn huis!"

Ik begin te lachen om hoe ze zich gedraagt en ik ga gewoon verder met omkleden en me klaar te maken. Wanneer ik klaar ben leg ik de borstel weer neer en draai ik me om naar Ginny.

"Ik ga eten halen beneden. Moet ik wat voor je meenemen of ga je gewoon mee?" Ginny wordt een beetje rood wanneer ik dat zeg en ze staart naar haar voeten.

"Ik ga wel mee..."

Ik pak haar hand en samen lopen we naar beneden. Als we beneden aankomen zie ik dat Arthur ook al thuis is, en hij is druk in gesprek met Ron en Harry. Ik neem zelf plaatst naast George en Ginny gaat snel naast me zitten, terwijl ze om de minuut haar blik laat afglijden maar Harry.

Ik ben in gesprek met Fred en George over hun avonturen op Hogwarts als we een vlekje in de lucht zien. De vlek wordt steeds groter en we hebben al snel door dat het Errol is, die ondersteund wordt door twee andere uilen. Errol vliegt tegen het raam aan terwijl de andere twee uilen netjes naar binnen vliegen en Percy staat op om Errol te pakken.

"Waarom doet hij dat nou elke keer weer." Kreunt Fred terwijl hij hopeloos zijn brief pakt die hij krijgt van Percy. Ik zie Harry in mijn ooghoeken het huis bewonderen en een kleine glimlach verschijnt op mijn gezicht, volgens mij is Harry wel een goede gozer.

Ik en Ginny krijgen ook onze brieven over de toelating op Hogwarts en we kijken elkaar met een glimlach aan. Molly pakt gelijk al onze brieven met de boekenlijst erop en ze loopt al helemaal te stressen dat het zoveel gaat kosten. Bijna alle boeken zijn van Lockhart dus dat gaat een duur grapje worden.

Ik pak gelijk een stuk papier en ik schrijf een brief naar mijn vader. Ik vertel hem dat ik ben toegelaten tot Hogwarts en wanneer we naar Diagon Alley gaan om alles te kopen. Ik geef de brief aan een uil die er nog is en die vliegt gelijk weer weg.

We staan voor de open haard, klaar om naar Diagon Alley te gaan. Molly staat al helemaal klaar en ze pakt de pot met floo powder erin. Ze legt kort aan Harry uit hoe het floo network in elkaar zit, en dan gaat Ron als eerste om te laten zien aan Harry hoe het moet.

"Diagon Alley!" Zegt Ron zelfverzekerd, en voor we het weten wordt Ron omringd met groene vlammen en is hij verdwenen. Harry slikt als hij ziet dat Ron opeens weg is, en dan loopt hij onzeker naar voren. Hij pakt wat floo powder uit de pot en dan gaat hij in de open haard staan.

"D-diagon A-alley" Zegt Harry een beetje stamelend. Ook hij verdwijnt tussen de groenen vlammen en iedereen kijkt bezorgd naar elkaar. Dit klonk niet echt overtuigend, en we willen niet weten waar Harry terecht is gekomen. Ginny gaat na Harry in de open haar, nog steeds met de vraag in ons hoofd waar Harry terecht is gekomen, en ik volg Ginny al snel daarna.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now