78. *\Funeral/*

482 36 9
                                    

Ik kom slaperig naar beneden en ik zie dat papa ook niet goed heeft geslapen. Ik vraag me af of hij überhaupt een nacht goed heeft geslapen.

Ik ga tegenover hem zitten en roer wat in mijn thee. Papa zegt dan "Volgende week is de begrafenis al, en ik vroeg me af.... Wil jij wat zeggen?"

Ik zie dat hij het er heel moeilijk mee heeft en ik knik en zeg "Ja, ik wil het wel proberen." Hij knikt en gaat weer uit het raam staren. Ik staar maar mee en vraag na een tijdje "Weet je wanneer we de Weasley's weer gaan zien?"

"Nou, ik heb ze uitgenodigd voor de begrafenis, dus sowieso dan. Maar ik weet niet. Je mag er naartoe gaan wanneer je wilt. Jij moet je wel fijn voelen." Ik knik en zeg dan "Ik zal erover nadenken. Ik wil denk ik ook nog die doos vol met brieven lezen. En mijn verhaal voorbereiden voor de begrafenis." Papa knikt en dan sta ik op en ga ik naar boven.

Ik heb me al 3 dagen opgesloten in Cedric's kamer en heb bijna elke brief gelezen. Ik vind het fijn om in zijn kamer te zijn, dan heb ik in ieder geval nog iets van hem bij me. Ik draag ook elke dag zijn ketting.

Nadat ik zijn aller laatste brief heb gelezen leg ik alles in de doos behalve de brieven die voor mij waren bedoeld. Er staan daar hele persoonlijke dingen in en die hoeft papa gewoon nog even niet te weten.

Dan loop ik naar beneden met de doos en geef die aan papa en ik zeg "Ik heb alles gelezen, nu is die van jou." Papa kijkt me bezorgd aan en ik vraag "Wat is er?"

"Gaat alles wel goed met je? Je hebt je dagenlang opgesloten in Cedric's kamer. Je komt niet eens meer beneden. Ik moet je zelfs een bordje boven geven." Ik denk erover na en slik.

Ik ben inderdaad niet heel erg sociaal geweest en papa vervolgt "Ik heb aan Molly geschreven. Morgen komen ze hier." Mijn hart gaat als een gek. Ginny heeft me wel geschreven maar ik heb er niet echt op geantwoord. Ik zeg dan "Oke, dat is leuk." Papa kijkt me diep in de ogen aan en dan loop ik snel weg.

Ik ga mijn kamer nu in en zie in de verte mijn hutkoffer.

Ik loop ernaartoe en kijk wat er nog in zit. Het zijn alle spullen die met Cedric te maken hebben en ik zucht en sluit mijn ogen. Papa heeft me een kastje gegeven met een foto van Cedric en andere foto's.

Ik haal dan alles eruit en begin het allemaal in te delen in het kastje. Dit is nu voortaan echt het kastje van Cedric en ik staar er even naar en ga dan verdrietig op bed zitten.

Ik hoor een raar geluid en kijk onder mijn bed en ik zie daar een stuk perkament.

Ik open het en zie de eerste regels van mijn speech tijdens de begrafenis. Ik staar ernaar en ik laat een traan allen op het stukje perkament vallen.

Ik loop naar Cedric's kamer en begin eraan verder te schrijven. Ik weet ook niet waarom het in Cedric's kamer moet maar het lijkt alsof het dan minder pijn doet, omdat hij er dan een soort van bij is.

Molly en Ginny zijn net weg en het was verschrikkelijk. Ik had nergens zin in en Ginny en ik hebben nog nooit zulke lange stiltes gehad.

Ze zijn ook eerder weg gegaan als gepland en ik zit weer aan het bureau van Cedric en ik staar naar buiten. Ik zie allemaal kindermuggles spelen die diep  in het bos zijn gegaan en eentje heeft precies hetzelfde haar als Draco.

Het schiet me opeens te binnen en ik begin gelijk een brief te schijven naar Draco en schrijf daarin dat ik hem heel erg mis en graag een keer wil afspreken en dat ik hem uitnodig om naar de begrafenis te komen.

Ik weet niet of papa al een uitnodiging had gestuurd of dat hij hem überhaupt op de begrafenis wil hebben, dus ik heb het zo geformuleerd dat als hij het weet hij een bevestiging kan sturen en als hij het niet weet ik vraag of hij wil komen.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now