94. *\Dumbledore's army/*

380 20 2
                                    

We zitten in Hog's Head Inn, te wachten tot iedereen er is.

Harry, Hermione en Ron zitten vooraan en ik sta samen met Ginny aan de zijkant, wachtend tot wij kunnen helpen of ingrijpen.

Iedereen is gearriveerd en Hermione begint haar verhaal. We hebben het er dan over wat Harry allemaal kan doen en uiteindelijk schrijft iedereen zijn of haar naam op. Als alles gereed is lopen we weer terug naar het kasteel.

"Maar we hebben wel nog een plek nodig... We kunnen het moeilijk in de grote zaal doen.."

Iedereen lijkt het hier moeilijk mee te hebben en dan zegt Hermione "Misschien kan Hagrid ons helpen?"

"Ben je gek geworden Hermione? Dan krijgen we sowieso een plek als het verboden bos."

"In dit geval ben ik het eens met Ashley, ik ga nooit van mijn leven ooit nog dat bos in." Zegt Ron hopeloos. Ik moet glimlachen om dat idee en Ron geeft me een klap in de maag.

Ik klap voorover en Fred en George zeggen gelijk in koor "Ron! Dat doe je nooit meer!" Ik draai me om en kijk ze dankbaar aan. Ze knikken en Ron zegt "Ja dan moet zij ook niet gaan lachen!"

"Ronald! Hou toch is op! Hoevaak moeten wij jou nog zeggen dat Ashley een van ons is." Ik kijk Hermione aan en zeg "Bedankt." "Geen dank, Ron moet is leren dat de wereld niet alleen om hem draait."

Hermione draait zich kill om naar hem en Ron kijkt net zo kill terug.

We zijn allemaal plekken langs aan het gaan maar niemand weet een geschikte plek. Als we bij het kasteel zijn aangekomen zie ik dat professor Umbridge bovenop de toren staat samen met Filch. Ik ben blijkbaar de enige die ze in de gaten heeft want de rest praat gewoon door.

Ik zie nog net dat professor Umbridge wat in Filch' oor fluistert en dan lopen ze weg. Ik weet niet wat er net is gebeurd, maar ik denk dat het niet iets goeds is.

We zitten in de les Charms als opeens iemand kucht. Ik draai me om, net als de rest van de klas en daar staat opeens professor Umbridge. Ik kijk haar verbaasd aan en ze zegt "Ik ga gewoon hier achterin de klas zitten, doe alsof ik er niet ben."

Ik draai me weer om en professor Umbridge gaat zitten en pakt er een klembord bij.

De hele les gaat goed, en ik heb ook voor een paar extra punten gezorgd voor Gryffindor door de spreuk als eerste goed te doen.

Opeens horen we weer het kuchje van professor Umbridge en iedereen kijkt haar weer aan. Ze loopt naar voren en stelt professor Flitwick allemaal vragen. Op het laatst meet ze hem op en ik bal mijn vuisten. Dit kan ze niet maken, hij kan er niks aan doen dat hij zo klein is. En het neemt niks weg of hij dan een goede of een slechte professor is.

Ginny legt rustgevend haar arm op de mijne en geeft me een bemoedigend knikje. Ik haal diep adem om de woede weg te wat te laten zakken en dan laat ik mijn vuist wat ontspannen.

Ik loop samen met Sarah naar beneden om te ontbijten. Ginny moest eerder naar beneden om nog wat te regelen. We hebben haar maar laten gaan, terwijl ik haar nog steeds niet helemaal vertrouw als ze alleen is. De laatste keer dat ik haar elke keer alleen liet werd ze gehypnotiseerd door de meest gevreesde tovenaar aller tijden.

We komen aan in de hal als er allemaal mensen bij de ingang staan. Ik kijk vragend en vraag "Ik denk dat dit niet iets goeds heeft te betekenen Sarah." Ik kijk haar wanhopig aan en ze haalt haar schouders op.

Bij de ingang is er weer een nieuw bordje gehangen. Ik lees het en zie dat er geen groepen of clubjes meer gevormd mogen worden. Ik zie dat niet heel veel mensen hier problemen mee hebben, maar alle mensen van de D.A. kijken elkaar aan, en kunnen alleen maar met hun blikken al zeggen dat dit niet goed is.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now