58. *\Winter is coming/*

534 30 3
                                    

We lopen over het terrein van Hogwarts en dan valt er opeens iets op me. Ik kijk omhoog en zie dan allemaal dikke sneeuwvlokken uit de lucht vallen. ik glimlach breed en zeg "Ginny kijk! Het sneeuwt!" 

Ze kijkt omhoog en zegt "Jaaa." "Dat word weer lekker veel sneeuwgevechten houden." Ze lacht en we lopen door en vertellen allemaal herinneringen over de winter.

Ik kom aan in de bibliotheek om wat te schrijven voor mijn tranfiguration opstel en dan zie ik Harry zitten. Ik loop naar hem toe en vraag "Waar is de rest?" "Ze moesten wat anders doen." Ik knik en zeg dan "En wat doe jij hier?" 

Hij zucht en zegt "Dit ei moet een aanwijzing geven over de volgende opdracht maar als je hem open doet krijst die alleen maar onzin. Maar je kan me toch niet helpen dus doe geen moeite." Ik lach hoofdschuddend en zeg "Ik zal je helpen, dit hele jaar door echt waar. Je staat er niet alleen voor dit toernooi." 

"Oh volgens Dumbledore en die Bagman wel." Zegt Harry verslagen en ik zeg  "Oh echt?" Ik kijk hem doordringend aan en hij zegt "Ja?" 

"Hoe kwam je dan opeens bij de draken?" "Via Hag..." "Hagrid en Ron inderdaad. Ik zeg toch dat je er niet alleen voor staat. En wie was er om je te helpen en informeren om te vliegen tijdens de opdracht?" 

"Mad-eye en Hermione......." "Zie je wel, je staat er niet alleen voor." Hij glimlacht en ik zeg "Dus, wat is je probleem?" 

Ik pak een stoel en ga bij hem zitten en hij zegt "Ik heb geen idee. Ik snap ook niet echt waarom ik lees want wat kan ik vinden?" Ik probeer logisch na te denken en zeg meer tegen mezelf dan Harry "Wat moet er altijd gebeuren met een ei?" 

Harry mompelt "Uitbroeden." Ik kijk hem aan alsof hij een beste idee ooit heeft uitgevonden en hij kijkt me raar aan en ik zeg "Tuurlijk! Misschien moet je het warm maken!" Hij kijkt me verbaasd aan en ik zeg "Hagrid had toch een ei?" Hij knikt en ik zeg "Kom mee." Ik sleur hem mee van de stoel en hij pakt nog net het ei mee.

We kloppen aan bij Hagrid en hij doet open en als hij ons ziet glimlacht hij en ik zeg "We hebben een dringende vraag." 

"Oh wat motten jullie dan?" Ik sleur Harry weer mee naar binnen en zeg "Harry moet erachter komen hoe hij het ei kan openen zonder dat er allemaal gekrijs uitkomt. En ik dacht eraan om het misschien warm te maken. Want een ei moet altijd warm zijn en dan komt het uit. Misschien nu ook." 

Hagrid luistert aandachtig en zegt dan "Ik kan jullie helpen. Geef het ei maar aan mij, ik informeer jullie wel of hij lukt. Ik glimlach breed en zeg "Heel erg bedankt Hagrid." 

Harry geeft Hagrid dan met moeite het ei en Hagrid doet het gelijk in een pan boven het vuur. We blijven nog even om bij te kletsen tot het donker word en het tijd word om naar het kasteel te gaan. We zeggen gedag tegen Hagrid en lopen dan weg.

Het is al een week geleden dat we naar Hagrid zijn geweest en hij heeft nog niks van zich laten horen. We zitten maar in de boeken over informatie over eieren als Hagrid opeens achter ons staat. 

Hij geeft Harry het ei en zegt "Sorry, er gebeurde helemaal niks. Ik heb het de hele week onder het vuur gehouden maar niks gebeurde er. Hij bleef ook de hele tijd koud. Ik kon het gewoon met mijn blote handen aanraken. Het spijt me jongens." 

Hij kijkt echt teleurgesteld en ik ben zelf ook even teleurgesteld want ik was er echt van overtuigd dat het zou werken. Harry pakt het eerst de draad weer op en zegt "Het maakt niet uit Hagrid, alsnog heel erg bedankt voor het helpen." Hij krijgt een kleine glimlach en zegt "Geen dank! Ik doe alles voor jou." 

Harry glimlach ook en dan loopt Hagrid weg. Ik zeg "Man! Ik dacht echt dat het zou werken." Harry haalt zijn schouders op en zegt "Het maakt allemaal ook niet uit. Ik ga wel onvoorbereid de opdracht in." 

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now