9 • Quidditch team?

925 50 8
                                    

Ik was voor het eerst aan het slapen in de dormitory van Gryffindor. Hiervoor had ik alleen nog maar geslapen in de Slytherin dormitory of de hospital wing. Ik word opeens midden in de nacht wakker van wat gemompel naast me. Ik doe langzaam mijn ogen open en dan zie ik dat het Ginny is die aan het praten is met het licht van haar wand aan. Ik probeer te achterhalen wat ze aan het doen is, en ik zie al snel dat ze aan het schrijven is in dat ene zwarte boekje. Ze heeft een grote glimlach op haar gezicht en ik frons. Waarom is ze zo laat nog aan het schrijven in dat boekje?

Ik beweeg wat om het allemaal wat beter te kunnen zien, maar Ginny hoorde het gekraak van mijn bed en kijkt snel op. Ik doe gelijk mijn ogen dicht en doe alsof ik gewoon nog aan het slapen ben. Ik wacht even tot Ginny weer verder gaat met schrijven en doe dan weer mijn ogen open. Ik laat het maar zitten, draai me om en val dan weer in slaap.

De volgende ochtend word ik weer wakker en ik kijk recht in de grote ogen van Grey. Ik schrik me dood maar ik zie dan dat ze een brief vast heeft. Ik maak hem voorzichtig los van Grey haar poot en ik geef haar dan een aai over haar kopje. Ik laat haar dan weer naar buiten vliegen en open dan de brief. 

lieve Ashley,
ik heb te horen gekregen van school dat er een paar regels zijn veranderd en één daarvan is dat eerstejaars in bezit mogen zijn van een broom. Ik zal daarom vandaag ook je broom opsturen. Dus schrik niet als die tijdens het ontbijt komt.
Ik hoop dat alles weer wat beter gaat met je, ik spreek je snel weer.

~papa

Ik glimlach breed als ik de brief lees en ik sta gelijk op. Aan de zon te zien is het nog heel vroeg, maar ik ben klaarwakker. Ik doe mijn kleren aan en wil de kamer verlaten als ik opeens het zwarte boekje van Ginny zie liggen op haar nachtkastje. Ginny is nog diep aan het slapen, en iets in me wilt heel graag in dat boekje kijken. Het kan toch niet kwaad om er even heel snel in te kijken? Voor ik me bedenk pak ik heel snel en zachtjes het boekje en blader er doorheen. Tot mijn verbazing staat er nog steeds helemaal niks in. 

Ik zit verbaasd er nog vaker doorheen te bladeren. Ik ben toch niet gek? Ik zag haar gister toch gewoon schrijven hierin? Ik leg het boekje maar snel weer terug, hier ga ik later echt even op terugkomen bij haar. Zonder iemand anders nog wakker te maken loop ik de dormitory uit en ga ik naar de Great Hall om te ontbijten. 

Als ik de Great Hall binnenloop zie ik dat er nog niet veel mensen wakker zijn, maar toch zie ik Hermione en Harry al aan de Gryffindor tafel zitten. Ik loop verlegen naar ze toe. Ik heb nog niet heel veel tijd met ze doorgebracht, en ze zijn toch best wel populair, ik heb geen idee of ze überhaupt wel willen dat ik erbij ga zitten. Hermione ziet me aankomen en ze groet me vrolijk.

"Hey, zou ik misschien bij jullie mogen zitten?" Vraag ik verlegen.

"Tuurlijk!" Zegt Harry aardig en hij gebaard naar de lege plekken. Ik ga snel zitten. 

'Waar is Ron eigenlijk?" Vraag ik nieuwsgierig. Waar Harry is, is Ron meestal ook. Ik heb ze in ieder geval nog niet afscheidelijk van elkaar gezien. 

"Ik ben hier gewoon." Zegt Ron met een ochtendhumeur en hij gaat naast Harry zitten. "Wat doe jij hier eigenlijk? Moetje niet bij Ginny zijn, of bij Fred en George."

Ik merk dat Ron een geïrriteerde ondertoon heeft in zijn stem, en ik vraag me nog steeds af waarom hij mij niet mag. Ik heb toch niks fout gedaan? Maar toch durf ik niks meer te zeggen.

"Ron doe niet zo gemeen! Iedereen is gewoon nog aan het slapen, en Ashley mag echt wel bij ons zitten." Hermione neemt het voor me op en ik begin te blozen.

"Hermione laat maar, ik ga wel ergens anders zitten. Ik wil jullie ook niet storen." Zeg ik snel en ik sta gelijk op.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu