69. *\It's over!/*

448 33 3
                                    

Ik leg het uiteinde tegen mijn oor aan en dan begin ik het gesprek te horen.

"Van wie is die kat ook alweer Drew?" "Van Ashley." Hij begint te lachen bij mijn naam en dan zegt iemand anders "Wanneer ga je het nou eindelijk fixen? Volgens mij ligt het een beetje stil bij jullie."

 "Ze wil niks met me doen, ze vind het leeftijdsverschil te groot, en zichzelf te jong." Iedereen lacht en dan zegt iemand "Je moet haar wel een keer naar bed zien te krijgen hoor, anders doe je alles voor niks." 

Het is een tijdje stil en dan zegt hij "Dat kan ik haar niet aandoen. Dan maar niet." "Dit is je kans Drew." "Ik zeg nee!" Het is weer stil en dan zegt Drew "Maar ik heb al een ander idee. Ik ga haar zo lang mogelijk aan het lijntje houden, en als ze echt niet meer wil gaan zoenen maak ik het uit. Wat heb ik dan aan haar?" 

"Zo ken ik je weer Drew, ik dacht even dat die Ashley je gek had gemaakt, maar gelukkig niet." "En hoe zit het met die ene van Beauxbattons?" 

"Fleur? Die heb ik bijna gefixed. We spreken al 2 keer per dag af en het gaat er heftig aan toe." Iedereen lacht en dan zegt Drew "Ik ga Ashley morgen maar weer eens een keer opzoeken, het is al iets te lang geleden dat we elkaar hebben gezien, straks gaat ze denken dat er wat mis is." "Ga je haar proberen te zoenen?" "Zo snel mogelijk."

Ik laat de Extendable Ears vallen en staar voor me uit. Fred en George kijken me verbaasd aan en George fluistert "Ik denk dat het gesprek is afgelopen." 

De jongens lopen weg en de tweeling drukt op een knopje en dan komt het begin weer terug en ik zie Timber ook weer weg rennen. Dan pas dringt het tot me door dat Drew me keihard aan het gebruiken is en ik ren weg, zo snel mogelijk. Ik moet dit Ginny vertellen.

Ik lig huilend tussen Ginny en Hermione in en ik ben net klaar om alles te vertellen. Hermione is hartstikke boos en zegt "Als Krum ook zo is heeft hij een groot probleem." 

"Wat maakt Krum nu weer uit Hermione? Het gaat nu om Ashley en de ongelofelijk eikel." Hermione knikt en dan zeg ik "Ik wil wraak nemen op Drew." "Ja! Goed plan." 

We hebben de hele avond besteed aan ons plan en dan zeg ik "Ik ben echt heel moe, ik ga slapen." "Ja, ik ga ook maar eens. Welterusten." "Slaap lekker Hermione." Hermione loopt de slaapzaal uit en dan doe ik mijn pyjama aan en ik pak voorzichtig de flacon. 

Ik doe het open en ik ruik de vieze damp al. Dan neem ik drie slokken en ik houd het met moeite binnen. Dan voel ik mijn hele slokdarm dik worden en ademen word lastig. Ginny rent naar me toe en vraagt "Gaat alles goed Ashley?" Ik schud mijn hoofd en pak mijn keel vast. Ginny is gelijk in actie en gaat samen met mij naar de ziekenzaal.

Ik lig in bed en krijg een drankje en de pijn is gelijk weg. Madame Pomfrey vraagt gelijk allemaal vragen en Ginny is de flacon aan het halen. 

Professor Dumbledore en professor Snape zijn ook al aangekomen en professor Snape kijkt me vies aan. Ik kijk net zo vies terug en dan komt Ginny aanrennen. Ze geeft madame Pomfrey de flacon en ze trekt gelijk een vies gezicht en zegt "Wie drinkt dit ook? De gif is vanaf hier al te ruiken." 

Ik kijk geschokt en boos naar professor Snape en Dumbledore vind het ook een beetje raar. Dan rent opeens professor McGonagall de ziekenzaal in en ze zegt "Is er een student van mij vergiftigd?" Ze komt voor me en vraagt gelijk heel medelevend "Gaat alles goed juffrouw Diggory?" 

"Nu wel." Ik blijf professor Snape kill aankijken en dan zegt Snape "Ik denk dat ik per ongeluk een verkeerd ingrediënt in het drankje heb gedaan. Ik zal gelijk een nieuwe maken." "Nee! Ik neem niks meer aan van u!" Iedereen kijkt me geschokt aan en ik zeg "Hij probeert me te vergiftigen! Hij staat sowieso aan Voldemort's kant en wil me dood hebben. Ik neem niks meer aan van hem!" 

"Dat is een hele erge beschuldig Ashley! Severus zou nooit iemand met opzet vergiftigen." Ik kijk alleen maar boos en zeg "Toch neem ik niks meer van hem aan." "Prima, ik ga slapen. Allemaal een fijne dag nog." En professor Snape is weg.

Nadat madame Pomfrey iedereen heeft weggestuurd en mij nog een laatste drankje heeft aangeboden val ik in slaap, denkend aan de wraak die morgen heel zoet zal zijn voor Drew.

Ik word wakker en kijk om me heen. Ik moet even weer op gedachtes komen als ik weer weet wat er gister is gebeurd en dan zucht ik. Madame Pomfrey komt gelijk naar me toe en checkt een paar dingen en zegt "Je bent gezond, je mag weer weg." 

Ik knik en sta op en zeg "Bedankt voor alles, ook voor alle andere keren. Ik heb u vaak lastig gevallen." "Ach, dat maakt niet uit meisje, dit is wel mijn werk. En sommige mensen hebben nou eenmaal meer pech dan andere." Ik knik en zeg "Maar alsnog bedankt." En dan loop ik weg.

Ik ben op weg naar de common room maar onderweg kom ik Drew tegen. Mijn hart gaat als een gek op en neer en ik denk bij mezelf dat ik rustig moet blijven. Ik kijk om me heen en zie in de verte het vijvertje. 

Drew heeft me in de gaten en ik loop dan naar de vijver toe. Drew zegt "Hey Ashley!" Ik draai me om en zeg zo vrolijk mogelijk "Hoi Drew!" Ik knuffel hem en ik voel nu pas dat hij even in schok is maar dan knuffelt hij terug. 

Dan zeg ik "Het is zo lang geleden dat ik je weer heb vast mogen houden." "Ja, helemaal mee eens." Hij kijkt me aan en zegt "Ik heb je zo gemist, maar ik was zo druk. Ik moest Viktor helpen met dingen voor het toernooi." 

Ik knik en zeg dan "Ik begrijp het." Ik kijk hem diep in zijn ogen aan en ik zie zijn lust in zijn ogen gewoon. Voor de zekerheid lees ik zijn gedachtes en ik hoor "Ik moet haar zoenen, nu."

Hij glimlacht naar me en ik glimlach terug en dan komt hij dichter naar me toe. Ik speel mee en ik ga ook dichter naar hem toe. Dan focus ik me op het vijvertje en ik hoor het al wat meer stromen. 

Onze lippen raken elkaar bijna aan maar dan stuur ik een straal water op hem af en het komt midden in zijn buik. Hij vliegt achterover en komt tegen een paal aan. 

Iedereen om ons heen is aan het kijken en ik kijk boos naar hem en zeg "Jij denk serieus dat je mij kan gebruiken?! Dat jij achter mijn rug allemaal dingen doet?! Ik ben niet gek!" Ik doe nog een straal over hem heen en hij kijkt super bang naar me. De woede vult mijn hele lichaam.

Ik zie dan een smeulend vuurtje in het gras staan en focus daar op. Het water is gestopt en dan komen er allemaal kleine stukjes vuur naar me gevlogen. 

Het vormen 2 balletjes boven mijn handen en ik speel er dreigend mee en zeg "Als jij, nog met 1 vinger mij aanraakt, of nog 1 keer bij mij in de buurt komt heb je een groot probleem." Hij kijkt bang en ik zeg dreigender "Begrepen!?" 

Hij slikt en knik en zeg "J-Ja Ashley." "En vanaf nu is het Diggory voor jou! Voor jullie allemaal! En als je het nog niet door had, het is uit!" Ik kijk om me heen en geniet van mijn macht en de angst die ik uitzaai naar iedereen. 

Dan knip ik in mijn vinger en laat ik het vuur verdwijnen. Ik zie dat de woorden door hem door dringen maar aan de ene kant doet het hem pijn maar ik zie dat het hem niks boeit. Hij staat op en rent snel weg als een bang hondje. Ik kijk hem hoofdschudden na en loop dan zelfvoldaan weg en ga naar de common room.


In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now