76. *\Back to home/*

498 29 5
                                    

Ik doe een poging om mijn hutkoffer in te pakken maar het lukt me gewoon niet. Ik pak allemaal dingen, maar toch doet het me weer denken aan Cedric. 

Mijn eerste gewaad die ik samen met hem kocht. Het t-shirt die we allebei hadden gekocht op de vakantie, en allemaal andere dingen. Maar de kleding was nog niet zo erg als de spullen. 

Ik heb express het sieraden doosje als laatste bewaard en ik had er niet in moeten kijken maar ik moest het toch doen en ik zag dat bijna alles van Cedric afkomstig was. 

De tranen stromen over mijn wangen en ik doe het snel dicht en leg het in mijn hutkoffer. Dan doe ik die dicht en loop ik naar het raam.

Grey zit op haar stokje en ik aai haar en kijk naar buiten. Ik zei iedereen afscheid nemen van elkaar, en dan vooral met Durmstrang en Beauxbattons. 

Ik heb geen zin om daar heen te gaan want het is een grote kans dat ik Drew tegen kom, en dat is de laatste die ik tegen wil komen. 

Dan pak ik Grey en leg haar voorzichtig in haar kooitje en doe een poging om Timber te vangen dat gelukkig al aardig snel lukt. Ik doe haar ook in haar kooitje en dan bungelt er opeens iets aan mijn nek.

Ik kijk ernaar en zie dat het het wolfje is van Cedric. Ik zie nu pas hoe gedetailleerd het is en hoe knap het is dat mensen dat uit hout kunnen snijden. 

Hoe langer ik ernaar kijk hoe meer het me doet denken aan het verleden, dan realiseer ik me van wie dit is. Mama had altijd al een liefde gehad voor wolven en die heeft ze aan mij en Cedric gegeven. En deze had ze aan Cedric gegeven voor ze dood ging.

De tranen springen weer in mijn ogen, mijn moeder had het vlak voor haar dood aan Cedric gegeven, en hij had het vlak voor zijn dood aan mij gegeven....

Ik heb geen zin om hier nog langer aan te denken en ik leg de ketting nu gewoon voor mijn shirt, zodat iedereen het kan zien,

Dan pak ik al mijn spullen en breng ik het beneden.

Ik loop maar gelijk door naar de hal waar ik gelijk mijn hutkoffer neer leg, zodat ik daar niet meer mee hoef rond te lopen. Ik leg Grey en Timber bij de andere dieren en die kan ik dan pakken als we weg gaan.

Ik ga toch naar buiten en ik spot al snel Hermione die met Viktor aan het praten is. Ik glimlach zwakjes en laat ze maar met rust en spot dan ook al gauw Harry. 

Ik ga naar hem toe en zeg "Hoi!" Hij kijkt op en glimlacht en vraagt "Kijk je ertegenop om naar huis te gaan?" "Best wel, ik word dan wel nog meer geconfronteerd met de dood van Cedric. Maar ik weet ook dat hij altijd bij me zal blijven. Hij had zelfs nog tegen me gezegd dat ik moet proberen zo snel mogelijk de oude draad weer op te pakken. Maar littekens helen nooit helemaal, ze vervagen maar gaan nooit helemaal weg." 

"Wijze woorden, en ik vind het knap dat je het zo snel alweer op pakt." "Ik denk gewoon dat hij er nog is, maar heel erg lang op vakantie is." Hij glimlacht en zegt "Viktor en Hermione houden wel heel veel van elkaar." 

Ik draai me om en zie dat Viktor een kusje geeft op Hermione's hoofd en ik glimlach. "Zeker!" Harry begint te lachen en dan zie ik Drew aankomen lopen.

Ik verschuil me achter Harry en hij vraagt "Wat doe jij nou weer Ashley?" "Drew." Hij zoekt om zich heen en spot hem dan en zegt "Aaah, ik begrijp het. Doe net of je heel druk in gesprek met me bent." Ik knik en dan gaan we maar een gesprek hebben over onze vakantie.

Ik voel een tikje op mijn schouder en Harry's gezicht vertrekt. Ik draai me om en kijk naar Drew. Ik zeg "Zie je niet dat ik aan het praten ben?" 

"Ik wil je gewoon nog heel even spreken, en met hem ga je nog heel erg veel contact hebben." "En met jou hoef ik geen contact te hebben." "Ashley, ik wil gewoon mijn excuses aanbieden." "Daar ben je dan mooi te laat mee."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now