32. *\Past of Tom Riddle/*

658 36 1
                                    

Ik zie voor me het huis en een man. Ik loop de man maar achterna en dan gaan hij dat huis binnen. Hij praat met een vrouw en ik luister mee.

Ik hoor dingen van 'hij is niet normaal' 'er is al jaren geen bezoek gekomen.' en nog meer negatief nieuws.

Dan lopen we naar boven en komen we bij een klein kamertje uit. De deur gaat open en daar zit een jongen op een stoel achter zijn bureau, met verder alleen nog een bed en een kast in de kamer.

De man die ik nu vaag herken als Dumbledore en Tom hebben een heel gesprek over toverkracht en terwijl zij aan het praten zijn bestudeer ik de hele kamer.

Ik zie een paar stenen voor zijn raam liggen en een foto van een berg en een woeste zee. Ik bestuur de foto heel nauwkeurig en dan opeens vliegt de kast in de fik.

Ik draai me van schrik om en dan pakt Tom een doosje uit de brandende kast. Als de deur van de kast dicht is stopt het vuur met branden en is de kast weer normaal.

Ik kijk over de schouder van Tom mee van wat er in de kist zit en ik zie allemaal speeltjes. Dumbledore begint weer met praten en dan staat hij op en loopt weg.

Ik loop hem achterna en net als we op de gang staan zegt Tom "Ik kan ook met slangen praten, is dat normaal in uw wereld?" Ik kijk Dumbledore snel aan en ik zie zijn gezicht voor een seconde verstrakken en dan weer ontspannen en hij blijft stil en dan opeens veranderd het beeld.

Ik sta nu midden in de drukke Diagon Alley en Dumbledore en Tom lopen voor me.

Ik achtervolg ze weer en zie dat ze gewoon de spullen aan het kopen zijn voor het eerste jaar aan Hogwarts. Dumbledore is dan aan het praten met iemand als ik opeens Tom zie wegglippen.

Ik kijk Dumbledore even vragend aan maar ga gelijk achter Tom aan. Hij loopt een donkere steeg in en loopt op zijn gemak erdoorheen, alsof hij er al jaren komt.

Hij loopt een winkel in die allemaal enge dingen verkoopt. Hij kijkt er interesserend naar en koopt allemaal dingen. Dan gaat hij gelijk weer terug.

Hij is weer in Diagon Alley en ik zie dat Dumbledore naar hem op zoek was. Het beeld veranderd weer.

We zitten in een kantoor met Dumbledore achter de tafel, maar dit kantoor is niet het kantoor dan Dumbledore nu heeft.

Hij moet daar een professor zijn geweest. Hij zegt boos "Je bent hier nu al voor de 3de keer Tom. Je moet je beter gedragen, zo kan het niet doorgaan." "Maar het gaat vanzelf, ik kan het niet onder bedwang houden."

"Iedereen heeft dezelfde hoeveelheid kracht in zich, en iedereen kan het bedwingen, waarom jij niet Tom?"

Ik zie een snelle kwade gloed in zijn ogen en die veranderd snel in zijn normale twinkeling en zegt "Ik zal erop letten professor." "Oke, en nu wegwezen, het is al laat." En het beeld veranderd weer.

We staan nu boven aan een trap en ik sta achter Dumbledore met een Tom onder aan de trap die ik maar al te goed herken.

Dit is de Tom van het dagboek. Er lopen dan allemaal mensen naast ons die een plank vast houden met daarop een lichaam en een doek eroverheen.

Een arm steekt uit en ik kijk bang naar de kalme Dumbledore. Zijn ogen zijn gefocust op Tom en als het gedaante uit het beeld is vraagt Tom "Moet de school echt sluiten professor?" "Ja Tom, de school zal moeten sluiten." En dan is Tom weg.

Dan flitsen er allemaal beelden voor me van hoe Tom steeds sterker word en opeens sta ik weer in het kantoor van Dumbledore.

Hij staan kalm naast me en ik vraag "Waarom heeft u mij dit laten zien professor? Ik begrijp niet waarom?"

"Nou Ashley, Tom was niet altijd zo hoe hij nu is. Ik heb jou alleen de ergste dingen van zijn schooltijd laten zien. Maar dit is wel hoe hij ooit zo had kunnen worden.
Ten eerste, is hij opgegroeid in een weeshuis, helemaal alleen. Hij vond het afschuwelijk daar en heeft er slechte herinneringen aan.
Ten tweede was hij zeer geliefd op school, ik heb het niet laten zien maar veel leerlingen en professoren mochten hem. Daar heeft hij zijn voordeel meegenomen. Hij heeft bij professoren meer dingen te weten gekomen dan in de les. Hij wist meer informatie dan zijn medestudenten.
Ten derde ging hij is in zijn eerste jaar al gelijk naar knockturn alley gegaan. Daar voelde hij zich op zijn gemak en dat doe je niet als je net zoals ons bent.
En ten vierde dat hij in zijn laatste jaar de geheime kamer heeft geopend. Maar dat weet je natuurlijk al.
Wat ik hier dus mee duidelijk wil maken is dat er in de kleinste hoeken een grote duistere tovenaar kan opduiken."

Ik neem even alles in mij op en na een tijdje vraag ik "Maar wat heeft dat met mijn lessen te maken?"

Ik voel me echt heel erg dom nu en Dumbledore zegt "Nou, ik wil jou eigenlijk laten zien dat je niemand moet vertrouwen. Tom is een heel goed voorbeeld van iemand die je nou nooit verwachte als je meest gevreesde tovenaar. Professoren van die tijd kunnen nog steeds niet geloven dat Voldemort eerst Tom was. En als jij deze kracht beheerst moet ik op jou kunnen vertrouwen dat je dit niet aan iemand anders zou toe vertrouwen."

"ooooh." Het kwartje valt opeens en ik zeg "Ik zal beloven dat ik uit zal kijken."

"Mooi, dan kan je nu gaan. Volgende week om dezelfde tijd." Ik knik en draai me om maar zeg direct "Professor?"

We draaien allebei om en hij vraagt "Ja Ashley?" "Kan het misschien op een ander tijdstip? Ik heb namelijk quidditch training op dit tijdstip en vanavond ben ik ook al niet geweest."

"Oh nee natuurlijk niet, ik zal je wel laten merken wanneer de volgende keer zou zijn. Ik bedenk me nu ook dat ik volgende week helemaal niet kan." "Oke, bedankt professor." "Fijne avond nog." En ik verlaat zijn kantoor

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang