57. *\First task/*

515 28 2
                                    

Ik loop de stille gangen op nadat ik moest nablijven bij professor Moody. Het was zo nutteloos, het was alleen maar omdat ik praatte in de les en ik 1 cm te weinig van mijn huiswerk had gemaakt terwijl ik zelfs 10 cm meer had gedaan maar ik weet sinds mijn jaren op Hogwarts dat ik professoren nooit moet tegenspreken dus heb ik maar 3 uur lang moeten nablijven.

Ik snapte hem totaal niet waarom het zo lang moest en toen ik eenmaal aan het nablijven was, oftewel huiswerk maken wat sowieso moest aangezien we een super lang opstel moeten maken voor Potions, was Professor Moody was me de hele tijd aan het bestuderen en als ik opkijk kijkt hij de hele tijd weg.

Ik plof chagrijnig op de bank en mijn ogen vallen bijna dicht en dan zegt Ginny "Kom, we moeten eten."

Ik sluit mijn ogen en zeg "Ik heb geen honger, om 3 uur naar dat bewegende oog van professor Moody te kijken.... En hij staarde me ook nog de hele tijd aan en die geur in zijn kamer is om de een of andere reden hartstikke vies!"

"Ik weet het, maar het je moet eten. Je was ook al niet bij de lunch omdat je zo boos was op hem." Ik zeg dan "Okeee." Ik sta op met tegenzin en loop dan naar de grote zaal.

Ik ga moe zitten en George zegt "Wat heb jij nou weer gedaan?" Ik kijk hem kil aan en eet als een zombie door.

Fred lacht en zegt "Wil je een snoepje proberen??" Hij grijnst en zoekt wat in zijn zakken en ik zeg snel "Nee, Iel. Ik ga jullie snoep echt niet eten. Ik heb verhalen gehoord."

"Oooh, verhalen." Fred en George kijken elkaar aan en kijken heel serieus aan. Dan vragen ze opeens bloedserieus "Van wie heb jij die bronnen te horen gekregen." "Gaat jullie niks aan." Ik steek mijn tong uit en eet snel door.

Ik praat wat met Harry over morgen en ik vraag "Weet je al wat het is?"

"Ik denk het, maar ik mag het eigenlijk niet weten." Hij kijkt om zich heen en fluistert dan "Ik zeg het je straks wel in de common room." Ik knik en eet rustig verder aan de laatste hapjes van mijn toetje.

Ik kijk met een schuin oog naar het verlengde deel van de Slyhterin tafel. Eerst valt me gelijk Draco op die met Krum aan het praten is maar die let totaal niet op. Dan kijk ik de rest van Durmstang aan en een groepje jongens wijst naar mij en ze kijken flirterig.

Ik kijk gelijk weg, na een tijdje kijk ik terug maar ik plaats van de jongens aan te treffen kijk ik recht in de grijze ogen van iemand die ik diep in mijn hart veel te veel heb gemist.

Ik loop de common room in en ik zie Harry zitten in de hoek van de common room. Ik loop naar hem toe en ik vraag "Dus? Wat is de opdracht?"

Harry kijkt om zich heen en zegt "Nou, Hagrid had me uitgenodigd om het bos in te gaan. Ik ging mee en daar waren dus 4 draken. Waarschijnlijk voor iedereen een." "Weet Cedric het al?" Hij knikt en ik haal opgelucht adem.

Dan vraag ik "Maar hoe wil je ooit een draak verslaan?" "Ik mag alleen mijn wand gebruiken, en professor Moody heeft mij gezegd dat ik mijn broom moet laten komen." "Wow, dat is zo...."

Ik moet even naar woorden zoeken en zeg "Gevaarlijk." Hij knikt en ik zeg dan "Ga slapen. Dan ben je morgen goed uitgerust. Ik ben zelf ook erg moe eigenlijk." "Is goed, slaap lekker." "Slaap lekker."

Iedereen loopt richting het Quiddtich veld en nu merk ik waarom het niet door gaat. Het hele stadion is veranderd in een soort steengroeve en iedereen zoekt zijn plekje.

We gaan ergens zitten en dan komen Fred en George aanlopen en schreeuwen dat ze bij hun kunnen wedden. Ik zeg tegen hun "Jullie willen echt alleen maar geld verdienen he." Ze kijken me aan en maken een gebaar dat ze mij niet kunnen horen en ik kijk hoofdschudden weg.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now