11 • Quidditch match

845 48 6
                                    

Ik geef het niet snel toe, maar de aandacht doet me wel goed. Iedereen was enthousiast aan het fluisteren, en vaak genoeg kijken mensen me aan tijdens het eten. Dit keer niet met snauwende of vieze blikken, maar blikken vol verwondering. Het is een verandering, maar ik kan er wel aan wennen. Ook al moet ik toegeven dat het geen fijn gevoel is om nu al zo vaak de praat van de school te zijn terwijl ik nog maar een paar weken erop zit. Dus met gemixte gevoelens loop ik samen met Ginny naar de common room, veel eerder dan de rest van de school.  We lopen gelijk door naar onze Dormitory, waar Ginny haar boekje tevoorschijn haalt. 

"Oke, beloof me wel een ding en dat is dat je niet jezelf voor gek zet. Of dit aan iemand anders vertelt..." Zegt Ginny voordat ze mij het boekje overhandigd. 

"Natuurlijk Ginny, daar zijn we toch beste vriendinnen voor?" Zeg ik snel. Mijn nieuwsgierigheid kan me niet meer ophouden. Ik heb het even uit mijn hoofd kunnen zetten door de try-outs, maar toen die over waren kwam het boekje direct weer in mijn hoofd. 

Ginny overhandigt mij dan het boekje en ik sla het enthousiast open. Ik pak een veer en begin gelijk met mezelf voor te stellen.

'Hallo, ik ben Ashlely Diggory.'

Ik wacht even af en zie tot mijn verbazing het inkt verdwijnen. Ik kijk op naar Ginny die doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Als ik mijn blik weer richt op het boekje zie ik tot mijn verbazing dat er nieuwe woorden voor in de plaats zijn gekomen.

'Hallo Ashley, ik ben Tom Riddle.'

'Hey Tom, hoe gaat het met jou?'

Ik heb echt geen idee wat ik moet sturen, dus ik probeer maar een standaard gesprek te voeren. Ik kijk weer snel op naar Ginny, maar ze is zelf te gefocussed op het boekje. Nog nooit heb ik Ginny zo geïntresseerd gezien in iets. 

'Met mij gaat het prima, aardig dat je het vraagt.'

'Ken je Ginny?'

'Ja, ze is een hele goede vriendin van mij.'

Ik kijk op naar Ginny en ik moet moeite doen om niet te lachen. Ik zie dat Ginny langzaam begint te blozen met dit antwoord. Ik probeer het nog iets verder pushen.

'Vriendin? Als in vrienden of als in vriendin vriendin.'

"Ashley..." hist Ginny naar me. Ik lach zachtjes en wacht het antwoord af.

'Ik denk volgens haar kant als vrienden, maar ik zou wel wat meer willen.'

Mijn mond vliegt open en dan barst ik in lachen uit. Ginny pakt met een vuurrood gezicht en grote ogen mijn veer en het boekje af en schrijft er snel wat in wat ik niet snel kan lezen, aangezien ze daarna direct het boekje weer dicht klapt. 

"Waar was dat voor nodig!" Zegt ze snel, maar ik hoor in haar stem dat ze niet heel boos is op me. Ik moet er alleen maar harder door lachen.

"Je had jouw gezicht moeten zien." Krijg ik met moeite eruit, en ik grijp naar mijn buik van het harde lachen.

De rest van de avond praten we over Tom Riddle, en uiteraard over het quidditch team. Het is bijzonder dat we het allebei als eerstejaars hebben gemaakt in het team, en ik kan niet wachten tot onze eerste wedstrijd.

En die wedstrijd kwam sneller dan verwacht. We trainde hard en vaak, aangezien we zagen dat Slytherin een nieuwe seeker heeft en het hele team de nieuwe Nimbus 2001 heeft. Iets wat niet gelegen kwam. Wood probeerde me in de gangen telkens tips te geven over hoe ik Draco Malfoy het beste kon verslaan, wat het niet makkelijker maakte tegen mijn zenuwen. 

En toen kwam de grote dag aan. Ik kon de nacht nauwelijks slapen van de zenuwen. Ik merkte dat er een grote druk op me ligt, aangezien Harry zo goed vloog vorig jaar en ik hem wist te verslaan. Dat kan alleen maar goeds betekenen. Vol zenuwen loop ik samen met Ginny de Great Hall binnen, en iedereen begint te klappen. Ik zie dat drie vierde van de school gekleurd is in rode en goude kleuren om Gryffindor aan te moedigen, en de overige kwart is gekleurd in groen en zilver. Onderweg naar het eten struikel ik bijna over mijn eigen voeten heen en ik ga snel zitten bij Fred en George.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now