44. *\Hufflepuff-Slytherin/*

558 35 1
                                    

School is alweer een tijdje bezig en Black heeft weinig van zich laten horen.

De lessen met Dumbledore gaan goed. Hij leert me eerst occlumentie of zo, zodat ik mijn geest onder bedwang houd en dan kunnen we eindelijk volgende week echt aan mijn gave werken!

Maar helaas met al dit positieve nieuws is er ook negatief nieuws. Gister zijn we er achter gekomen dat Buckbeak, de Hippogriff van Hagrid die Draco heeft aangevallen, ter dood word veroordeeld.

Sinds Draco en ik een relatie hebben gaat alles fout. Hij doet nog steeds gemeen tegen Harry. Hij heeft dus ervoor gezorgd dat Buckbeak dood moet en hij blijft me maar op de hielen zitten.

De eerste week nadat ik tegen hem had gezegd dat hij mij niet moest achtervolgen deed hij niks maar daarna begon hij er steeds vaker mee.

Vanmiddag is de wedstrijd tegen mijn broer en Draco en als hij ook maar een gemene streek uithaalt bij Cedric is het over.

Ik heb het hem niet vertelt want anders gaat hij erop letten. Ik wil geen vriendje die alles volgens regeltjes van mij moet doen, hij moet spontaan zijn en zichzelf. Vandaag is zijn laatste kans.

We lopen naar het ontbijt en als we de grote zaal binnen lopen zeg ik "Ik ga bij Cedric zitten, hij en zijn team geluk wensen." "Is goed, zie je bij de wedstrijd." "Hetzelfde." Zeg ik tegen Ginny.

Ik doe mijn Hufflepuff sjaal goed die Cedric mij had gegeven toen hij met kerst thuis kwam.

Ik miste hem zo erg dat hij dit had gegeven als herinnering en ik heb hem nog steeds bij me. Ik ga dan naast Cedric zitten en ik zeg gelijk "Vandaag een spannende wedstrijd."

Ik knuffel hem en zijn beste vriend zegt "Nou, Cedric hakt ze in de pan." Zijn vrienden beginnen te lachen en Cedric lacht verlegen. Zo populair maar toch zo verlegen.

We praten het hele ontbijt over tactieken en ik vertel natuurlijk niet de beste want anders halen ze ons in en dat kan ik niet maken.

Ik heb sins maanden niet meer zo een leuke tijd met Cedric gehad en als dan iedereen opstaat om richting het Quidditchveld te gaan staan wij ook op en ik zeg "Zullen we vanavond afspreken bij de astronomie toren?"

"Maar dat is toch verboden om te komen?" "Niet voor mij." Ik grijns en hij kijkt me verbaasd aan en ik zeg "Heel veel succes met de wedstrijd en maak ze in."

Ik geef hem een geluk kusje en een knuffel en ga dan naar Ginny en de rest. Iedereen heeft wat geels aan en dan loopt er een grote Slytherins langs.

Draco loopt voorop en zegt wat gemeens tegen ons. Als hij mij ziet stopt hij en dan staat hij opeens verstijfd. Hij verwacht waarschijnlijk dat ik hem zou supporten maar na deze weken echt niet meer.

Zelfs al zou ik hem van heel mijn hart houden, zou ik nog steeds niet in het groen lopen. Onze liefde moet geheim blijven.

We lopen de Quiddtich tribune op en iedereen loopt gelijk naar hun standaard plek maar ik voel me maar een beetje ongemakkelijk hier.

Dit is de eerste keer dat ik dit stadion betreed vanuit deze ooghoek. Meestal vlieg ik nu hoog boven iedereen uit, of lig ik in de ziekenzaal, of heb ik strafwerk. Of de wedstrijd is afgelast....

Ik heb ook nog nooit een wedstrijd van Cedric gezien als toeschouwer en dat vind ik heel erg want ik wil hem echt een keer in actie zien en niet bij een training of als tegenstander.

De wedstrijd is vol in gang. Je ziet dat Hufflepuff veruit het beste quiddtich team, maar dat Slyhterin veruit het gemeenst speelt. Elke wedstrijd vallen er altijd wel 2 blessures van de tegenstanders van Slytherin, nu valt de derde al neer. Iedereen schreeuwt "BOOOOEEE!!!!" Door iedereen heen. Hufflepuff krijgt een vrije worp en dan staan ze met 160 punten voor. Als Draco nu de snitch vangt heeft Hufflepuff alsnog gewonnen. Maar omdat ze met 3 man minder zijn word het verschil met de minuut kleiner. Gelukkig hebben de seekers de snitch al gevonden en gaan ze in een gemene achtervolging.

Het verschil blijft ongeveer hetzelfde. Ze hebben de keeper die gewond is vervangen door een Beater die het best wel goed doet. Ze hebben nu alleen geen Beater meer maar de Chasers zijn erg gevorderd. Er zijn nu 2 Chasers, een tweeling van elkaar, die over zijn. Ze zijn zo goed op elkaar ingestemd dat niemand verwacht wat ze allemaal gaan uitvogelen. De punten die Slytherin heeft gescoord zijn gelijk weer terug gescoord en ze staan nu weer met 150 punten voor.

Draco en Cedric zijn recht naast elkaar en steken allebei hun hand uit. Cedric is veel langer en kan de Snitch echt bijna pakken maar draco is iets sneller en die komt ook in de buurt. Dan zie ik dat Cedric de vleugels van de Snitch al aanraakt en ik kruis mijn vingers. Cedric moet en zal de Snitch vangen, ook al kost dat ons de hoofdpositie. 

En Draco had dat waarschijnlijk ook gezien want dan trekt die zijn hand in en doet die de smerigste truc die je kan uithalen in Quidditch. De tegenstander in het gezicht slaan met je elleboog. Ik heb het nu echt gehad, Draco is veel te ver gegaan. 

Ik schreeuw de longen uit mijn lijf, zo boos ben ik. het publiek heeft precies hetzelfde en dan op precies hetzelfde moment scoort Hufflepuff en heeft Draco de Snitch. Draco heeft triomfantelijk de snitch omhoog en iedereen juicht, alleen niet voor hem. 

Hufflepuff heeft met 190-200 gewonnen. Ik juich als een gek en ik weet nu al dat ik morgen geen stem meer heb. Ik zwaai met mijn sjaal en dan zie ik Cedric het veld verlaten met steun van zijn beste vriend en zijn hand voor zijn gezicht.

Ik ren de tribune af en zie nog net dat ze het kasteel in gaan. Ik ren mijn longen uit mijn lijf om ze bij te houden.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu