3 • Hogwarts

1.2K 73 35
                                    

Ginny en ik zijn vandaag vroeg wakker geworden omdat we vandaag eindelijk naar Hogwarts gaan. We hebben er echt zo veel zin in!

We zitten elkaars haar te doen en praten over wat we allemaal gaan doen. Als we klaar zijn met alles lopen we naar beneden waar Ron en Harry aan de tafel zitten te praten. Ik ga naast Harry zitten en Ginny naast Ron en we luisteren naar alle avonturen die zij hebben meegemaakt op Hogwarts. Ik vraag me af of ik dat ook ooit zal doen maar ik denk het niet. Molly komt dan beneden en gaat gelijk wat eten maken voor ons allemaal. 

"De Ford Anglica is ingepakt, en klaar om te gaan. Op naar het station!" Zegt Arthur enthousiast terwijl hij naar binnen loopt. Iedereen is net klaar met eten en staat op om naar de auto toe te gaan. We stappen allemaal in. Ik kijk verbaasd naar de auto, hoe gaat iedereen hier ooit inpassen? Maar als ik naar binnen ga dan zie ik al snel genoeg dat Arthur hier een spell op heeft gedaan waardoor die groter is geworden. Alle jongens zitten ruim op the achterbank en ik zit samen met Ginny en Molly voorin, wat ook prima past.

We komen aan bij het station en ik zie papa en Cedric al wachten op ons. Als ze ons doorkrijgen lopen ze richting ons en ik spring uit de auto en geef papa een knuffel, en Cedric volgt snel erna. Papa legt mijn hutkoffer en mijn uil Grey op een karretje en samen lopen we met zijn allen naar perron 9 3/4. Papa en Cedric gaan als eerste en dan gaan Ginny en ik.

Ik loop naast papa maar ik kijk eigenlijk alleen maar naar de hogwarts Express, ik heb hem nu al wel iets van 10 keer gezien maar deze keer voelt hij gewoon anders. Ik glimlach als we naast de ingang staan maar die glimlach gaat alweer snel weg, nu moet ik papa maanden niet zien.

Ik kijk naar hem en ik zie hem praten met Cedric die elk moment de trein in gaat stappen. Cedric verdwijnt in de deur van de trein en papa keert zich tot mij. Hij gaat door zijn knieën en pakt mij vast bij mijn schouders. Ik voel de tranen opkomen als ik hem zo zie staan met een glimlach, ik ben hier nog niet klaar voor. Ik laat een traan vallen en papa veegt hem weg. 

"Ga me nu niet vertellen dat je wilt blijven, je tijd op Hogwarts is de mooiste tijd van de leven. Je leert super veel en maakt vrienden voor het leven, misschien wel de ware." Zegt papa met een grote glimlach. 

Ik glimlach zwakjes "En jij dan? Nu ben je helemaal alleen."

"Maak je geen zorgen om mij, ik heb genoeg te doen op mijn werk. En ik zie je in de kerstvakantie weer." 

"Maar dat is nog zo ver weg!" 

"Kom, wees toch wat vrolijker. Je gaat naar de plek waar je al van kleins af aan van droomt. Je kan altijd terecht bij Cedric, zelfs als hij in een andere house zit." Zegt papa snel. Hij wilt niet dat ik zo verdrietig ben. Ik knik naar hem en ik vlieg hem dan om de armen. Hij knuffelt mij stevig terug. 

Dan gaat het fluitje van de trein en ik trek met los van de knuffel. Papa geeft me nog een laatste kus op mijn voorhoofd dan loop ik al zwaaiend de trein in. We glimlachen naar elkaar en dan glijden de deuren dicht. Ik draai me om en ik kijk de trein in, dus zo ziet die eruit vanbinnen. Ik wilde vroeger altijd naar binnen glippen om stiekem mee te gaan, maar papa had me altijd tegengehouden. 

Als de trein begint te rijden bedenk ik me dat ik hier niet voor altijd kan blijven staan, dus ga ik opzoek naar Ginny. Hopelijk heeft zij al een coupe gevonden. Onderweg kom ik Cedric tegen in het gangpad en hij komt vrolijk naar me toe. 

"Hey nu al verdwaald? Kom ga snel een coupe zoeken, alles is al bijna vol." Zegt Cedric snel.

"Ik mis papa nu al..." Zeg ik verdrietig. Ik kan er echt niet tegen om afscheid te nemen van mensen. 

"Oh Ashley toch..." Zegt Cedric en hij komt naar me toe en geeft me een dikke knuffel. "Ik had het de eerste dagen ook heel moeilijk, ook al liet ik het niet zo erg merken. Maar het komt allemaal wel goed, Hogwarts geeft genoeg afleiding."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu