103 *\Ministry of magic/*

238 16 0
                                    

We lopen door het ministerie en het is helemaal verlaten. Niemand is er te vinden en ik vind het best wel eng om hier nu te zijn. Dit is de eerste keer dat ik op het ministerie ben en het is zo groot en zo stil, alsof het al jaren verlaten is. Het voelt gewoon verkeerd.

Harry weet zo te zien precies waar we heen moeten want hij loopt vastberaden naar de liften en daar gaan we allemaal in. Hij klinkt op het onderste knopje en zo gaan we naar beneden, nog dieper de grond in...

Als we beneden aan zijn gekomen komen we in een zwarte lange gang met aan het einde een deur. Voor ik goed kan bekijken wat dit voor een ruimte is beginnen we alweer met rennen, als Harry eenmaal een doel voor ogen heeft gaat hij er gelijk voor merk ik wel de laatste jaren.

We stoppen even voor de deur en Harry twijfelt of hij de deur wel open wilt doen. Ik weet dat Arthur achter deze deur is gevonden en wie weet wat er allemaal nog meer te vinden is. Maar uiteindelijk doet Harry wel de deur open en zo gaan we naar binnen.

We komen in een donkere ruimte met allemaal deuren en een blauw licht dat van de fakkels komt. Wanneer we de deur dicht doen begint alles opeens te tollen en iedereen kijkt angstig om zich heen, wat is dit voor een plek?

"Ik denk dat ze willen dat we niet meer weten met welke deur we naar buiten moeten." Zegt Ginny angstig.

"Ik ben bang dat je gelijk hebt." Zegt Harry.

"Nou, welke deur moeten we nemen?"

"Als ik de ruimte zie herken ik het wel, ik denk dat we gewoon wat deuren door moeten." Zegt Harry.

We gaan met twee- of drietallen naar een deur en gaan er dan doorheen. Ik kom met Ginny en Luna uit in een grote ruimte met een podium. Op het podium staat een grote boog met allemaal gordijnen. Ik hoor zachte geluiden ervandaan komen en ik loop in een soort trans ernaartoe. Hoe dichter ik bij de boog kom hoe helderder de stemmen worden.

"Ashley! Kom nu terug!" Roep Ginny, maar ik luister niet naar haar omdat een andere stem mijn aandacht heeft getrokken.

'Ashley, ik houd van je. Weet dat ik er altijd voor je zal zijn, ik ga je missen.' de stem van Cedric. Zo helder maar toch kan ik het niet plaatsen, het lijkt zo ver weg. Ik loop dichter naar de boog dat ik het bijna aan kan raken en dan word ik opeens opzij geduwd.

Ik ontwaak uit mijn trans en ik zie dat Ginny bovenop me ligt en dat Hermione Harry en Luna vast heeft. Blijkbaar horen meerdere mensen hier stemmen uit, maar niet iedereen.

"Wat dacht je wel niet wat je aan het doen was Ashley? Wie weet wat er gebeurd als je door die boog heen gaat. Kom we gaan weg uit deze ruimte, ik krijg er de kriebels van." Zegt Ginny. Ik knik en we lopen weer terug naar de deur.

"Dit is de ruimte, hier is Sirius ergens." Harry staat voor de ingang van een deur en iedereen komt naar hem toe. Als we naar binnen lopen zie ik rijen vol met allemaal glazen bollen. Onder elke glazenbol staat er een naambordje.

Harry weet blijkbaar waar we precies moeten zijn en is alle rijen af aan het gaan naar een bepaald nummer. Niemand volgt Harry echt en kijkt verwonderen naar deze grote ruimte. Het lijkt wel of deze zaal oneindig is, zoveel kasten staan er en je kan nergens het einde vinden. 

Harry staat opeens stil op een kruising.

"Hier moet het zijn! Hier was Sirius!" 

"Harry... er is niemand." Zegt Hermione bezorgd.

"Jawel! Hij moet hier zijn!" Harry zoekt wanhopig rond als Neville hem opeens roept. 

"Harry... hier staan onze namen op..."

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu