16. *\Christmas/*

764 48 18
                                    

Ik leg te draaien in mijn bed. Ik slaap de laatste tijd echt heel erg onrustig. Ik hoor vaag in mijn hoofd mijn naam die word geroepen.

Ik wil weten waar het vandaan komt maar ik kan alleen maar naar het gezicht van jeweetwel kijken die iedereen vermoord. Hij staat voor mij en 2 jongens zitten naast mij.

Met een bewegen verdwijnt een jongen naast mij. Nu ben ik alleen nog maar over met een jongen met zwart haar. Hij twijfelt heel erg maar dan besluit hij toch de jongen te nemen.

Ik zie dat hij meteen spijt heeft terwijl hij de vloek des doods op hem afstuurt. Hij wil zich naar mij keren maar dan verdwijnt hij.

De stem die mijn naam zei word helderder en ik schiet wakker. Ik kijk in het bezorgde en bange gezicht van mijn vader en broer. Ik adem heel erg zwaar en papa vraagt "gaat alles goed?"

"Pa, dat vraag je niet." Zegt Cedric bijtend naar papa. Ik leg mijn hand op mijn voorhoofd. Wat was dat? Een nachtmerrie? Een visioen? Wat?!

"Wat was er gebeurt lieverd?" "Ik.... het.... ik....?" Ik kom echt niet uit mijn woorden. "Ga maar weer even liggen." Ik knik. Ik ga liggen en zucht diep. "Ik ga even wat te drinken voor haar maken." zegt papa.

Cedric knikt en hij gaat op de rand van het bed zitten en haalt een pluk haar voor mijn gezicht.

"Ik zal tegen papa zeggen dat hij niet zo bezorgd moet doen. Ik begrijp als je rust wil hebben en ik weet hoe bezorgd papa kan zijn. Hij is nog gespanner na alles wat we hem gister hebben gezegd."

"Dankje Cedric." "Je kan in ieder geval al praten." Hij glimlacht zwakjes en ik glimlach ook. "Je weet dat papa in ieder geval wil weten wat je hebt gedroomd. Als je het niet wil zeggen kan je het ook altijd nog opschrijven."

Ik knik en Cedric staat op en gaat dan naar beneden. Ik sluit mijn ogen en ik hoor papa en Cedric ruzie maken.

Ik sluit ze buiten en ga even langs wat er was gebeurt. Er waren 2 jongens, ik denk dat de jongen met zwart haar Harry was want jeweetwel wilde hem vermoorden maar dat lukte niet.

Jeweetwel ging zelf dood en iedereen bleef leven. Maar waarom was ik er ook en wie was die andere jongen? Ik voel de hoofdpijn komen dus ik laat het maar even links liggen.

Ik ben blijkbaar weer in slaap gevallen want ik word wakker en het is nu licht. Ik sta op en doe mijn huispak aan. Ik loop voorzichtig naar beneden en ik zie Cedric beneden naast de kerstboom zijn huiswerk maken en papa leest de dailey prophet.

Als ik beneden kom kijken ze gelijk op en papa zegt "kom zitten!" Hij klopt op de plek naast hem en Cedric geeft papa een afkeurende blik en ik zeg "ik ga wel wat eten maken."

Ik loop ongemakkelijk de keuken in en maak een broodje. Ik loop zachtjes de woonkamer weer in en ik zie dat papa en Cedric ruzie aan het maken zijn met gebaren en ik zeg verbaasd "ik... dit... jullie doen raar....."

Cedric kijkt papa bijna dodelijk aan en papa zegt "ja sorry...." ik ga naast Cedric zitten en hij zegt "zullen we de cadeautjes maar doen?" "Jaaa!"

Ik ben gelijk afgeleid en je merkt dat iedereen gelijk op zijn gemak is. Cedric geeft mij het eerste cadeautje. Ik open het pakketje en ik zie een super mooie ketting met een bezem en een snitch, ik lees de brief door en ik omhels Cedric. "Bedankt!" Hij glimlacht en ik geef gelijk mijn cadeautjes aan papa en Cedric. Ze openen het en bedanken mij.

Iedereen pakt dan zijn cadeautjes uit en ik heb echt zulke lieve dingen gekregen. Van papa had ik een armbandje gekregen, van Ginny een super leuke trui, van de tweeling had ik allemaal fop producten en snoep gekregen, van Hermione had ik een boek van Lockhart gekregen wat ik eigenlijk wel verwachte, natuurlijk de welbekende trui van Molly met wat lekkers en wonder boven wonder een cadeautje van Ron en Harry samen. Ze hadden mij een gluiposcoop gegeven.

Ik had de brieven expres nog niet gelezen want dat wilde ik nog graag bewaren. Ik pak ze en zeg tegen papa en Cedric "ik ben boven, ik zie jullie zo!" Ze knikken en ik ren naar boven

Ik heb alle brieven gelezen van mijn vrienden. Ze waren allemaal zo lief! Er was alleen nog een brief over. Het was een brief met voor mij een onbekende zegel en ik maakt hem voorzichtig open. Er kwam een brief uit er stond op

Hey Ashley,
Je verwacht van mij waarschijnlijk geen brief maar ik heb je de laatste dagen steeds interessanter gevonden. Ik hoop dat je mij een kans wilt geven om mij beter te leren kennen? Voor nu zeg ik alleen fijne kerstmis en ik hoop dat je het cadeautje leuk vind.

Draco

Ik lees hem nog een keer door en begrijp er echt helemaal niks van. Dan kijk ik in de envelop en ik zie dat er een papiertje in zit.

Ik vouw hem open en dan zie ik een jonge jongen. Ongeveer 15 jaar, slytherin gewaad aan en knapper dan een gemiddeld persoon.

De foto moet lang geleden gemaakt zijn aangezien het gewaad er anders uitziet dan die we nu hebben.

Ik kijk er nog een keer na met de vraag waarom Draco mij dit zou sturen.

Ik draai de brief om en dan zie ik er staan 1942- T.M.R. Deze foto is dus van 50 jaar geleden. Ik kan echt niks bedenkend van wat er toen was gebeurt.

Ik laat de foto maar links liggen maar wanner ik dat doe voel ik een steek in mijn hart.

Ik hou de tafel stevig vast en mijn knokkels trekken wit weg. Het voelt alsof er iets heel diep vanbinnen in mijn hart naar buiten wil springen, een geheim dat jaren lang verborgen is gebleven...

Als het is afgelopen voel ik een opluchting. Ik heb geen idee wat het betekend maar ik wil er nu gewoon totaal niet aan denken.

Ik pak een stuk perkament en en ga alles van wat er is gebeurt vandaag op een rijtje. Ik lees het nog een keer door en dan rol ik hem op en geef ik de brief aan Grey. "Deze moet naar Hermione." Zeg ik. Grey pakt de brief aan en vliegt dan uit het raam.

Ik schrijf nog een brief en als die klaar is loop ik naar beneden en ik zie dat papa en Cedric er niet zijn. Ik leg het briefje dan maar op de salon tafel en pak zelf wat te drinken voor mezelf. Dan zie ik op de koelkast een briefje hangen en ik lees het en er staat

Cedric en ik zijn even naar Diagon Alley wat spullen kopen, Ik zie je wel rond een uur of 4.

liefs papa.

Ik gooi het briefje weg als teken dat ik het gelezen heb en dan ga ik naar boven wat huiswerk maken dat we hebben opgekregen. Ik vind het echt onzin! Dat ze ons huiswerk geven in de vakantie maar ik moet het maar accepteren, en ik moet ook goed leren voor mijn volgende Potion les want als ik een goede toverdrank maak mag ik EIN-DE-LIJK weg bij de bijles van professor Snape.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Where stories live. Discover now