90. *\Quidditch captain/*

363 20 0
                                    

Ik word wakker en kijk vrolijk om me heen. De zon maakt speelse strepen op mijn bed en ik stap gelijk uit bed.

Ik maak Ginny en Sarah wakker en zeg "Goedemorgen!!" ze kreunen wat afkeurend en ik glimlach. Dan ga ik me klaar maken en ik zeg "Ik zie jullie wel verschijnen."

Ik loop de trap af en ik zie een hele menigte om het meldingenbord staan. Ik ben vergeten dat ik gister daar een briefje aan heb gehangen van de try-outs en ik loop er vragend heen. Ik kijk net iets boven iedereen uit en dan hoor ik vaag wat woorden over Quidditch en try-outs.

Ik glimlach tevreden en ik ga naar het ontbijt.

Ik zit lekker wat te eten en de Daily Prophet te lezen als Harry tegenover me gaat zitten. Hij vraagt "Dus de try-outs zijn vrijdag?" Ik knik en vraag "Is dat geen goede tijdstip dan?"

Harry zucht en zegt "Professor Umbridge heeft me deze hele week straf gegeven, ik moet elke keer bij haar nablijven. Ik kan de try-outs niet halen..."

Ik kijk hem zielig aan en zeg "Ik kan het nog wel verplaatsen naar volgende week?" Harry kijkt afkeurend naar de professorentafel en zegt "Nee, dat hoef je niet te doen. Ik denk dat we hier wel iemand hebben die er heel erg blij van word dat ik er niet naartoe kan gaan."

Ik ben gelijk chagrijnig en zeg "En wat als ik jou een extra kans geef? Ik ga er echt alles aan doen dat jij in het team komt!" "Ashley nee, dat hoeft niet." Hij kijkt me droevig aan en zegt "Ik weet al wie je moet kiezen."

Hij kijkt even bedenkelijk om zich heen en buigt zich dan iets meer naar mij toe. Hij zegt "Je moet gewoon hetzelfde team als twee jaar geleden hebben." "Harry, je weet dat dat niet kan. Er zijn al heel veel mensen weg uit het team."

Harry bedenkt zich even en knikt dan. Dan zegt hij "Ik weet wel wie er goed zijn. Angelina en Katie zijn echt hele goede chasers. Fred en George zijn gewoon overduidelijk dat zij de beaters worden. En ik weet dat Ron ook heel graag Keeper wil zijn, hij praat er al de hele vakantie over dat hij heel graag het team wilt halen. En dan jij bent zeker de Seeker..... dan nog een chaser."

Harry is klaar met praten en ik kijk hem ongelofelijk aan. Hij heeft het hele team al bijna uitgestippelt. Ik zeg dan "Maar dan kan jij toch die chaser worden....?" Harry begint te lachen en zegt "Nee, doe dat maar niet. Oliver heeft me een keer gezegd dat ik misschien een beater kan worden, maar een chaser.... Nee, maar Ginny is toch ook heel goed?"

Ik denk diep na en zeg "Ik vind het heel aardig dat je me ermee wilt hebben, maar ik wacht liever de try-outs uit. Straks is er een onbekend talent bij een van de eerste of tweede jaars en dat weten we nog niet. Maar ik waardeer het dat je zo met me meedenkt."

Harry knikt en dan eten we zwijgend verder.

Ik ga op het Quidditch veld en iedereen staat onrustigs voor me. Ik word een beetje zenuwachtig om hier voor zo een grote groep te praten en ik probeer op allemaal woorden te komen.

Dan kijkt George me bemoedigend aan en ik knik. Dan zeg ik "Oke, ik wil iedereen alvast bedanken door hier aanwezig te zijn. Maar je wel teleurgesteld zijn. Er zijn nog maar 6 plekken over, want ik neem natuurlijk de plek al seeker."

Ik zie al een paar afkeurend kreunen en ik voeg eraan toe "Als je hier bent gekomen om seeker te worden kan je denk ik beter gelijk weg gaan, dan kan je niet teleurgesteld worden." Er gaan een paar eerstejaars weg en ik kijk ze medelevend aan.

Dan wend ik me weer tot de rest en zeg "Ik wil dat jullie allemaal groepen gaan maken." Ik wijs waar iedereen moet staan voor welke positie en als iedereen klaar staat ga ik weer even langs voor wat ik nou wil gaan doen.

Ik zeg dan "Oke, keepers, maak tweetallen. Chasers....." Ik kijk even hoeveel er chaser willen worden en ik merk dat het aardig veel zijn. Dan ga ik kijken hoeveel keepers er precies zijn en ik zeg "Chasers, maken jullie maar groepen van 3. En de beaters groepen van 2."

Iedereen begint met groepen maken en dan maak ik van die groepen weer wat gelijkwaardige teams. Dan laat ik iedereen zijn of haar bezems berijden en dan laat ik ze gewoon een wedstrijd spelen.

Ik kijk de ene wedstrijd na de andere observerend en dan is iedereen geweest. Alles wat Harry zei klopt perfect en ik zeg "Fred, George, jullie zijn de nieuwe Beaters." Ze geven elkaar een high-five en ik glimlach.

"Angelina, Katie en Ginny, jullie zijn de Chasers." De meiden zijn ook heel blij en als laatste keer ik me naar de Keepers en zeg "Ron, jij bent onze nieuwe Keeper."

Ron kijkt triomfantelijk om zich heen en ik verdeel nog even de reserve mensen en dan zeg ik "Oke, iedereen niet het team heeft gehaald, sorry.... Volgende keer beter." Iedereen loopt chagrijnig weg en ik hoor nog een paar zeggen "Allemaal vriendjespolitiek." Ik kijk ze even na maar ik trek me er niks van aan.

Iedereen zit vrolijk te eten, maar Harry kijkt chagrijning voor zich uit. Ik kijk hem vragend aan. Normaal is hij nooit boos als hij het team niet haalt, of de try-outs.

Ik bestudeer hem en ik zie allemaal littekens op zijn hand. Harry ziet dat ik zijn littekens zie en hij trekt zijn hand snel weg. Dan kijkt hij me even kil aan en ik schrik van zijn blik. Normaal doet hij nooit zo tegen mij.

Ginny vraagt "Gaat alles goed?" "Ja, met míj gaat alles goed." Ik leg de nadruk op mij en Harry kijkt me schuldig aan. Ik kijk hem nog steeds vragend en fronsend aan.

Het hele diner heeft hij mijn blik de hele tijd ontweken en als Dumbledore ons welterusten wenst staat hij gelijk op. Ik reageer snel en sta ook op en maak een sprintje om bij hem te komen.

Ik houd hem tegen en trek hem mee in een nis. Ik kijk hem vragend aan en vraag "Wat is er met je?" Harry zucht en kijkt me verdrietig aan. Ik leg mijn armen over elkaar en hij zegt "Ik had je verteld over dat nablijven hè?" Ik knik langzaam en het dringt langzaam tot me door, als dikke stroop dat zich in mijn gedachtes laat druppen.

Harry slikt en zegt "Ik moet strafregels bij haar schrijven, alleen met een hele speciale veer." Hij probeert op woorden te komen en ik kijk hem geschokt aan. Hij zegt dan "De veer neemt het bloed van mij op en schrijft daarmee op papier. De veer zet ook alles wat ik opschrijf op mijn hand."

Hij steekt zijn hand uit en laat het me zien. Ik pak het bestuderend. Ik zie dat er op zijn hand staat 'I must not tell lies.'

Ik zeg "Harry, dit moet je aan iemand vertellen. Hier kan je niet mee blijven zitten, zonder dat iemand het weet." "Ik weet het, maar ik ga niet naar Dumbledore, die heef het al druk genoeg."

"Weten Ron en Hermione het al?" Hij schud langzaam zijn hoofd en ik zeg "Misschien moet je dat maar eerst doen." Harry knikt en zegt "Wil je erbij zijn?" "Tuurlijk!" Ik glimlach vriendelijk en hij kijkt me blij aan.

We lopend e common room in en Hermione en Ron zitten bij het vuur en hebben ruzie over het huiswerk. Ik schud mijn hoofd en Harry gaat tussen ze zitten en ik ga op de grond zitten in kleermakers zit.

Harry vertelt hun alles en Hermione zegt gelijk "Je moet hiermee naar professor Dumbledore, je kan hier niet mee blijven zitten Harry." "Nee!" Harry kijkt hun fel aan en zegt "Dat kan ik hem niet ook nog bezorgen. Het nablijven is klaar en ik zorg gewoon dat ik niet meer in de problemen kom oke."

Hermione knikt maar en zegt "Maar je moet het wel een keer zeggen." "Jaa, dat ga ik echt wel een keer doen Hermione." Ron zit er de hele tijd een beetje zwijgend bij en dan sta ik op en zeg "Ik moet nog wat huiswerk maken, ik zie jullie wel weer een keer." Ze knikken allemaal en dan loop ik weg.

In love with the wrong |Harry Potter|  |fanfiction| |dutch|Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu